MAINOS

Naulasuojain nopeuttaa väliseinärunkojen pystytystä ja ehkäisee tapaturmia

Talo

Koolix-naulasuojain on uusi suomalainen keksintö, jonka avulla puisten väliseinärunkojen pystytys sujuu nopeasti ja turvallisesti.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Tumex Oy

Koolix-naulasuojain on suomalaisen rakennusammattilaisen kehittämä työkalu, joka helpottaa seinien rakentamista niin tee itse -rakentajalla kuin ammattilaisellakin. Naulasuojain nopeuttaa erityisesti puisten ulko- ja väliseinärunkojen pystytystä, joka on tarkkaa työtä ja jossa ei sallita mittavirheitä.

Koolixin pohjassa on hammastus, joka pitää sen ja runkotolpan varmasti paikoillaan eikä asemointia tarvitse korjailla naulaamisen jälkeen.

– Perinteisesti runkotolppaa pidetään naulatessa työkengällä paikallaan. Naulapyssyn voimasta tolppa sekä jalka saattavat kuitenkin siirtyä hieman taaksepäin, eikä tolppa pysy siinä paikassa, johon se on asemoitu, kuvailee Koolixin kehittäjä Tuomo Leikas Tumex Oy:stä.

Naulasuojain pitää siis huolen mittatarkkuudesta ja vähentää siten turhia virheitä – sekä turhaa työtä. Mittatarkkuuden ansiosta seinän viilloitus sekä äänieristys toteutuvat laadukkaasti ja sisäseinälevyn asennus onnistuu ongelmitta.

Koolix naulasuojain suojaa jalkaa. Ilman Koolix naulasuojainta on vaarana saada naula jalkaan.

↑Koolix-naulasuojain parantaa työturvallisuutta sekä mittatarkkuutta  ja nopeuttaa työtä, koska runkotolpan saa naulattua kerralla oikeaan kohtaan.

Näin naulasuojainta käytetään

  • Koolix-naulasuojain asetetaan lattiatasossa olevan alaohjauspuun päälle haluttuun kohtaan.
  • Jalka sijoitetaan työkalun sisään.
  • Koolixin pohjassa oleva sahalaitakuvio ottaa hyvin kiinni alaohjauspuuhun, jolloin naulasuojain tukee ja pitää pystytettävän runkotolpan napakasti paikoillaan.
  • Runkotolppa voidaan naulata turvallisesti alaohjauspuuhun.

 

↑Koolix on tehty polyamidista, ja sen sivuissa on RST-levyt. Mitat: pituus 322 mm, leveys 167 mm ja korkeus 147 mm. Työkalu painaa noin 1,1 kg.

Naulasuojain ehkäisee vahinkoja

Koolix-naulasuojain parantaa työturvallisuutta, sillä se ehkäisee työn tuoksinassa sattuvia, etenkin jalkaan kohdistuvia vakavia vahinkoja.

Runkotolpan pystytyksessä perinteisempi tyyli on tukea tolppaa jalalla, johon voi pahimmassa tapauksessa osua naulapyssyn naula tai vasara. Koolix estää tällaisen tapaturman, koska jalka on naulaamisen ajan suojaimen sisällä turvassa.

– Koolixia käyttäen kokematonkin rakentaja voi turvallisin mielin pystyttää runkotolppaa ilman riskiä lyödä naula tai vasara omaan jalkaan, Leikas toteaa.

Piirroskuvassa mies tukee runkotolppaa apunaan Koolix naulasuojain

Koolix toimii käytännössä, koska idea siihen syntyi aidossa tilanteessa eli timpurintöitä tehdessä. Nyt loistavasta oivalluksesta voivat nauttia sekä tee itse -rakentajat että ammattilaiset.

– Keksin työtä tehdessäni, että tällaisella työkalulla voin parantaa työturvallisuutta sekä mittatarkkuutta ja samalla nopeuttaa työtä, Leikas sanoo.

Koolix valmistetaan Suomessa ja sen voi hankkia hyvin varustetuista rakennustarvikeliikkeistä sekä Tumexin verkkokaupasta.

Katso video!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Koolix naulasuojain runkotolpan pystytys Tumex

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.koolix.fi/

Kohti turvallisempaa rakentamista!

Koolix valmistetaan Suomessa. Sen suunnittelusta ja myynnistä vastaa Tumex Oy.

Lue lisää: Tumex Oy