MAINOS

Ovihidastin sulkee liukuoven pehmeästi

Sisustus

Liukuoven tulisi aina sulkeutua pehmeästi, jotta se olisi turvallinen ja huoleton, ja siksi Soft close -ovihidastin on ehdoton varuste liukuovissa. Korkealaatuinen kiskojärjestelmä takaa liukuovikokonaisuuden toimivuudelle, mutta se voi olla myös katseenvangitsija.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Helaform

Ovihidastin alkaa olla liukuovien standardiominaisuus aivan, kuten keittiön kaapeissakin: liukuoven voi vain vetäistä kiinni ja antaa ovihidastimen tehdä tehtävänsä eli sulkea oven rauhallisesti ja pehmeästi.

Ovihidastin estää ovea paiskautumasta, mikä lisää liukuoven käyttöikää. Myös turvallisuus paranee, koska esimerkiksi lasten sormet eivät jää oven väliin.

Helaformin sisäliukuoville tarkoitetuissa kiskojärjestelmissä Soft close -ovihidastimet ovat lähes aina vakiona, ja ne pystytään tarvittaessa asentamaan myös jälkikäteen. Ovihidastimet tulevat täysin kiskon sisään piiloon, ja ne voidaan asentaa sekä sulkeutumis- että avautumispäähän.

Katso videolta, miten Soft close-ovihidastin toimii:

Liukuoven kiskojärjestelmä: mukavuutta ja ulkonäköä

Liukuoven hankkija miettii yleensä ensimmäisenä oven ulkonäkö ja sitä, miten ovi sopii kodin muuhun sisustukseen. Vähintään yhtä tärkeää kuitenkin on pohtia, miten hyvin liukuovi toimii ja miten mukava sitä on käyttää.

Seinän sisään menevässä liukuovessa (taskukarmillinen liukuovi) kiskojärjestelmän ulkonäöllä ei ole suurta merkitystä, sillä kiskot jäävät piiloon seinän sisään. Silloin tärkeimpiä asioita on kiskojärjestelmän laadukas toiminta, kuten kevyt liikuteltavuus, äänettömyys ja ovihidastimet.

Liukukiskot on asennettu koko seinän pituudelta

Liukukiskot voidaan asentaa vaikka korostetusti koko seinän pituudelta.

Seinän päälle menevässä liukuovessa toiminnallisuuksien lisäksi myös kiskojärjestelmän ulkonäöllä on väliä. Tyylikäs kisko kauniin oven kanssa muodostaa näyttävän, jopa katseita vangitsevan, elementin kodin sisustukseen. Helaformin kiskojärjestelmät ovat laadultaan ja toiminnallisuudeltaan huippuluokkaa ja tyylikkäitä sisustuselementtejä jo itsessään.

Musta SAGA-kisko

Tyylikäs musta SAGA-kisko sopii hyvin esimerkiksi mäntyviiluisen puuoven kanssa.

Kiskojärjestelmiä moneen tarkoitukseen

Helaformin valikoimassa on kiskojärjestelmiä monille erilaisille oville, ja niissä kaikissa on valmiina Soft close -ovihidastimet. Oli ovessa sitten puu-, lasi-, muovi- tai alumiinikehys, Helaformin järjestelmät soveltuvat kaikille ovityypeille.

Sisäliukuoviin käytetään yleisimmin 75 Flow-sarjaa, kun halutaan jättää kisko näkyviin: tyylikäs anodisoitu alumiinikisko on siro ja sulautuu huomaamattomasti liukuoveen.

Samaan sarjaan on saatavilla valmiit helposti asentuvat peitelevyt, jos kisko halutaan tyylikkäästi piiloon ilman, että tarvitsee rakentaa erikseen peitelevyjä ja -kappoja.

75 Flow -kiskojärjestelmä laakaliukuovella.

Liukuovi voidaan asentaa myös ylisuurena oviaukkoon nähden, jolloin luodaan tilaan korkeuden vaikutelma. Kuvassa 75 Flow -kiskojärjestelmä laakaliukuovella.

75 Flow-kiskojärjestelmä valmiilla peitelevyllä

75 Flow -kiskojärjestelmän saa myös valmiilla peitelevyllä, jos halutaan kisko pois näkyvistä. kuten kuvan pariliukuovissa.

SAGA-sarja on loistava valinta silloin, kun halutaan esimerkiksi mittatilaustyönä valmistetuille ja hieman raskaammille massiivipuuoville täydellisesti toimivat kiskojärjestelmät. SAGA-sarjan alumiinikiskoa on saatavilla muun muassa maalattuna tyylikkään mattamustaksi.

Mustat SAGA-kiskojärjestelmät

Liukuovilla säästetään paljon tilaa esim. kodin käytäviltä. Kuvassa mustat SAGA-kiskojärjestelmät.

RETRÖ-sarja puuoville ja SKANDI-sarja puu- ja lasioville ovat persoonallisia kiskojärjestelmiä silloin, kun halutaan tuoda kisko ja pyörästöt näyttävästi esille osaksi kodin sisustusta.

Retrö-kiskojärjestelmällä luotu ladon ovi -henkinen tunnelma

RETRÖ-kiskojärjestelmällä voidaan luoda upea ladon ovi -henkinen tunnelma esimerkiksi vaatehuoneeseen.

Tarvitsetko apua liukuoven suunnitteluun?

Lataa täältä Sisäliukuoviopas. Siitä löydät myös Suomen kattavimman listauksen yrityksistä, jotka valmistavat sisäliukuovia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Helaform kiskojärjestelmät kiskot liukuovi sisäliukuovi. ovihidastin Soft Close -ovihidastin

Julkaisuun liitetty yritys

https://helaform.com

Suomalainen perheyritys Helaform tekee laadukkaita liukuovijärjestelmiä kuluttajien ja teollisuuden jokapäiväiseen käyttöön. Valmistamme ja suunnittelemme liukukiskojärjestelmiä jo lähes 40 vuoden kokemuksella. Tuotteillemme on myönnetty Avainlippu-merkki.

 

Lue lisää: Helaform