MAINOS

Remontin jälkeistä velkaa, luottokorttilaskuja tai uuden kodinkoneen luotto? Katso kuinka hoitaa laskut kätevämmin

Talo

Pienistä puroista syntyy suuri joki, tavataan sanoa. Näin on myös useiden maksuerien kanssa. Näin ollen esimerkiksi remontin jälkeinen velka, uudesta kodinkoneesta johtuva luottosopimus tai luottokorttilaskut kerryttävät kuukausitasolla niin korkoa kuin muita lainan hoitoon liittyviä kuluja.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vaikka yksittäisen velan maksuun ei kuukausitasolla kuluisikaan suuria summia, voi jo useamman lainan sekä luoton hoitaminen kerryttää vuositasolla kalliin menoerän. Tässä apuna voi olla lainojen yhdistäminen, joka yhdistää useat eri velat yhdeksi lainaksi. Vertaa yhdistelylainaa lainavertailupalvelun, esimerkiksi Matchbankerin, kautta ja saa aina tilannettasi vastaava tarjous.

Missä tilanteissa yhdistelylaina on järkevä?

Lainojen yhdistämisessä useat velat, yleensä korkeakorkoiset sellaiset, kuten luottokorttilaskut, yhdistetään yhdeksi maksueräksi. Yhdistelylaina voi olla hyvä ajatus, jos uuden lainan myötä on mahdollisuus saada alhaisempi korko. Tämä auttaa vähentämään kokonaisvelkaa ja nopeuttaa velan takaisinmaksua.

Jos velkamäärä on hallinnassa ja haluat vain järjestää uudelleen useita laskuja, joilla on eri korot, maksut ja eräpäivät, lainojen yhdistäminen on myös järkevä vaihtoehto saada taloudenhoitoa yksinkertaistettua ja välttää usean velan loukkua.

Milloin lainojen yhdistäminen on viisasta:

  • Onnistuminen edellyttää, että kuukausittaiset velkaan kuluvat maksut (vuokra tai asuntolaina mukaan lukien) eivät ylitä 50 prosenttia kuukausittaisista bruttotuloista.
  • Luottoluokituksesi on riittävän hyvä, joka mahdollistaa matalakorkoisen yhdistelylainan tai -luoton.
  • Tulosi kattavat johdonmukaisesti velkaan kuluvat maksut
  • Jos yhdistelylainan takaisinmaksu on mahdollista viidessä vuodessa, säästät kertyneissä koroissa sekä muissa kuluissa

Esimerkki: Neljä avointa luottokorttia tai luottotiliä, kuten joustoluotto, joiden korot vaihtelevat 10 prosentista aina 20 prosenttiin. Maksat maksut ajallaan, joten luottotietosi ovat hyvät. Saatat saada vakuudetonta yhdistelylainaa, jonka korko on 7 prosenttia, eli huomattavasti alhaisempi.

Monille lainojen yhdistäminen on valoa tunnelin päässä. Otettaessa lainaa, jonka laina-aika on kolme vuotta, voidaan tietää, että se maksetaan takaisin kolmessa vuodessa. Sitä vastoin luottokorttien vähimmäismaksujen suorittaminen voi tarkoittaa kuukausia tai vuosia ennen kuin ne on maksettu pois, ja samalla korkoa kertyy enemmän kuin mitä alkuperäinen pääoma oli luottoa otettaessa.

Miksi valita lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on kätevä tapa yksinkertaistaa lainojen ja luottojen takaisinmaksuja. Lisäksi se voi auttaa parantamaan luottoluokitusta, jonka avulla lainaa tai luottoa on tulevaisuudessa mahdollista saada edullisimmilla koroilla ja kuluilla. Yhdistelylaina voi auttaa:

  • Säästämään rahaa ja poistamaan velat nopeammin.
  • Vähentämään maksuja, jotka johtuvat lainan koroista tai muista kuluista.
  • Säilyttämään mahdollisuuden saada luottoa samalla kun maksat edellistä velkaa pois.

Kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

laina laina-aika lainojen yhdistäminen luottokortti Matchbanker yhdistelylaina