MAINOS

Sisustusasiantuntijat: ”Jotta keittiö olisi toimiva, on myös kahvinkeittimen sijainti mietittävä tarkkaan”

Keittiö

Vaikka usein saattaa tuntua siltä, että kahvinkeitin löytää paikkansa mistä tahansa keittiön nurkasta, antaa tämänkin yksityiskohdan huolellinen suunnittelu mahdollisuuden nauttia keittiösi maksimaalisesta toiminnallisuudesta ja tehokkuudesta. Mitä tulisi ottaa huomioon ennen kahvinkeittimen ostamista ja kuinka keitin tulisi sovittaa keittiön sisustukseen, jotta lopputulos toisi sinulle iloa joka päivä?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Keittiön koko on yksi tärkeimmistä tekijöistä laitteen valintaa tehdessä

Kahvinkeitinten markkinat ovat nykyään niin laajat, että uuden valitsemisesta tulee jälleen yksi aikaa vievä pulmapeli. Olipa kyseessä täysautomaattiset kahvikoneet tai klassinen Moccamaster – jokainen niistä tarvitsee oman paikkansa keittiössäsi. Pohdit kenties pöytämallia tai sisäänrakennettua vaihtoehtoa? Tai ehkä kapselikeitinkin riittäisi? Asiantuntijat huomauttavat, että ostaessa kahvinkeitintä tulee ottaa huomioon tulevan keittiön koko ja ulkoasu. Tässä muutama syy, miksi nämä tekijät vaikuttavat kahvinkeittimen valintaan:

  • Mitä pienempi keittiö – sitä arvokkaampi tila

Kun haluat säästää tilaa keittiössäsi, kahvinkeittimen valitseminen voi osoittautua erityisen hankalaksi. Ihannetilanteessa kahvinkeittimesi olisi kooltaan juuri sopivan kokoinen ja siinä olisi myös kaikki suosikkikahviesi valmistamiseen tarvittavat toiminnot. Jos haaveilet automaattisesta kahvinkeittimestä ja juuri jauhetuista pavuista valmistetusta kahvista, kannattaa valita sisäänrakennettu vaihtoehto, jos työtasollasi ei ole ylimääräistä tilaa. Vaikka kyseinen vaihtoehto maksaa yleensä enemmän, se säästää arvokasta keittiötilaa.

Toinen varteenotettava vaihtoehto pieniin keittiöihin on puoliautomaattinen kahvikone, joka pidetään avoimessa, juuri sille suunnitellussa keittiösi kohdassa. Voit säilyttää kupit, kahvimyllyn ja kahvipavut lähistöllä. Tämän vaihtoehdon avulla voit pitää pienen keittiösi järjestyksessä, siistinä ja kahvinkeittimellä on aina oma tilansa. Toinen tapa pitää keittiö organisoituna ja kahvi tuoreena on hankkia kahvillesi vakuumisäiliö.

  • Keitin ei saa häiritä ruoanlaittoa

Vaikka suunnittelet suurtakin keittiötä, älä unohda kahvinkeittimen sijaintia. Tilavankin keittiön sisustus kannattaa suunnitella yleensä niin sanotun kolmiosäännön mukaisesti: ensimmäinen sektori on jääkaappi, toinen tiskiallas, ja kolmas elintarvikkeiden käsittely- ja leivonta-alue. Kahvinkeitin on pidettävä kaukana vedestä ja leivonta-alueelta. Muuten laite ei ainoastaan häiritse ruoanlaittoa, vaan se tulee myös puhdistaa useammin. Kahvinkeittimen voi asettaa vähemmän käytettyyn nurkkaan työalueiden ulkopuolelle tai erilliselle tyhjälle hyllylle.

Sovita laite mukailemaan vallitsevaa sisustustyyliä

Nauttiaksesi toimivasta ja tyylikkäästä keittiöstä, mieti laitteidesi tyyliä ja muotoilua. Kotikäyttöön suunnitellut kahvikoneet vastaavat moniin ainutlaatuisiin tarpeisiin toiminnallisuutensa ja suunnitteluratkaisujensa puolesta. Ei pitäisi siis osoittautua ongelmalliseksi valita kotiisi juuri täydellinen vaihtoehto riippumatta siitä, haluatko klassisen vai modernin ja sulavan keittiön. Seuraavaksi muutamia hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit valita juuri tyyliisi sopivan kahvinkeittimen.

  • Klassinen keittiö

Tämä sisustustyyli erottuu muista erityisen huolellisilla yksityiskohdilla ja koristeilla. Kodinkoneissa on kuitenkin yleensä kiiltävä metallirunko. Jos suunnittelet keittiöösi klassista sisustusta, suosi kahvinkeittimiä metallirungolla. Tämä mahdollistaa moderninkin kahvinkeittimen integroinnin sisustustyyliisi ja keittiöympäristön estetiikan säilyttämisen. Vaihtoehtoina on sekä automaattisia että puoliautomaattisia kahvinkeittimiä. Kaikki riippuu tarvitsemistasi toiminnoista, päivittäisistä tarpeista ja kahvinvalmistustaidoistasi.

  • Moderni keittiö

Moderneissa keittiöissä kiinnitetään vähemmän huomiota koristeisiin ja yksityiskohtiin. Tämän lisäksi hallitsevat värit ovat usein vaaleita. Jos suunnittelet kyseistä keittiötä tulevaan kotiisi, anna valitun kahvinkeittimen kiinnittää huomiota sekä ulkoasullaan että käytännöllisten ja elämää helpottavien ominaisuuksien runsaudella. Lisätäksesi ylellisyyden tunnetta, etsi mattapintainen tai kiiltävä metallirunko. Niille, jotka haluavat leikitellä, suositellaan kirkkaanvärisiä kahvinkeittimiä, jotka piristävät sisustusta.

Anna itsellesi aikaa ja harkitse tarkkaan, millaisen keittiön haluat uuteen kotiisi. Määritä toimivuus harkittujen ratkaisujen avulla ja varmista, että jokaisella valitulla laitteella on oma paikkansa – jääkaapista kahvinkeittimeen. Muista, että keittiön toimivuus ei riipu pelkästään asettelusta, vaan myös innovatiivisista valinnoista ja laitteiston sopimisesta jokapäiväiseen elämääsi. Oikeat ratkaisut löytyvät pieniinkin tiloihin. Tärkeintä on, että valittua kahvinkeitintä käytetään intohimolla ja se vastaa odotuksiasi.

KahviKaveri Oy, kahvikaveri.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kahvinkeitin keittiö keittiön suunnitelu Moccamaster