MAINOS

Talon nosto tai lattian oikaisu onnistuvat parhaimmillaan jopa päivässä 

Talo

Talon painuminen näkyy usein halkeamina seinissä ja sokkelissa. Myös ovien ja ikkunoiden avaaminen hankaloituu. Lattian vajoamisen puolestaan paljastavat lattian ja jalkalistojen väliin ilmestyvät raot. Molemmat ongelmat ovat korjattavissa geopolymeerin avulla. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Geobear Finland

Rakennusten painumista esiintyy Suomessa erityisesti rannikkoseudulla, missä rakentamista on tehty vanhalle merenpohjalle ja alueilla on paljon savimaata. Savimaalle on ominaista, että se kutistuu ja turpoaa maan kosteuspitoisuuden muuttuessa.

Jos koko rakennus painuu tasaisesti, ongelmia ei yleensä synny. Mutta silloin kun yksi kodin nurkka painuu toista nurkkaa nopeammin, rakenteisiin sekä seiniin syntyy jännitteitä ja halkeamia. Samalla ovissa ja ikkunoissa voi huomata käyttöä haittaavaa jumittamista.

↑ Painuneen lattian havaitsee listojen ja lattian väliin ilmestyneestä raosta. Kuva: Geobear.

Geopolymeeri parantaa maaperän kantokykyä

Talojen painumisongelmiin erikoistunut Geobear tekee korjaustöitä yli 40 vuoden kokemuksella.

– Talon nostoa suunniteltaessa tutkimme ensin, millainen maaperä on kyseessä ja mikä on sen kantokyky, kertoo Geobearin aluepäällikkö Niko Koponen.

– Talon perustuksen kunto vaikuttaa myös asiaan: 1930-, 40- ja 50-luvuilla rakennettujen talojen perustuksissa käytetty betoni on usein heikkoa ja rikkinäistä eikä perustuksia ole raudoitettu.

Geobear käyttää talon nostossa apuna paisuvaa geopolymeeriä, jota injektoidaan ohuiden putkien avulla maaperään. Materiaali tiivistää ja vahvistaa kantavat maakerrokset ja parantaa tällä tavoin maan kantokestävyyttä.

↑ Talon painumiseen kannattaa aina reagoida hyvissä ajoin, jolloin painumisen aiheuttamat vahingot ja korjauksen kokonaiskustannukset voidaan saada minimoitua. Kuva: Geobear.

Talon nosto voidaan suorittaa vuodenajasta riippumatta

– Geopolymeeri-injektointi on nopea ja vaivaton toimenpide: talon nosto kestää yleensä 1–3 päivää eikä se jätä näkyviä jälkiä rakennukseen, toteaa Koponen.

Työ voidaan suorittaa ilman rakennuksen rakenteiden rikkomista, joten korjaus ei aiheuta haittoja kotona asumiseenkaan.

– Voimme tehdä talon nostoon liittyviä korjaustöitä ympäri vuoden, muistuttaa Koponen.

Painuneen rakennuksen nosto lisää asumismukavuutta ja auttaa myös säilyttämään talon arvon. Geobearin korjaustyöllä on 2 vuoden takuu ja materiaalitakuu on 10 vuotta.

Pyydä Geobearilta maksuton tarjous ja varaa kartoituskäynti!

Miten onnistuu lattian oikaisu? Katso video!

Paisuvalla geopolymeerillä onnistuu tarvittaessa myös pelkän lattian oikaisu. Ennen lattian oikaisua Geobearin asiantuntija tutkii kartoituskäynnillään lattian painumisen syyt sekä alueen maaperäolosuhteet.

Lattiaa oikaistaessa geopolymeeriä injektoidaan suoraan lattian alle, jossa se täyttää ensin lattian alla olevat tyhjät tilat ja alkaa samalla paisua nostaen lattiaa.

– Lattian oikaisu voidaan tehdä lattiaa purkamatta. Geopolymeeriä injektoidaan ulkosokkelin läpi ja tarvittaessa lattiaan porattujen, halkaisijaltaan vain 12-millisten injektioreikien kautta, kertoo Koponen.

Injektointia ja lattian liikettä seurataan koko työn ajan lasermittalaitteilla. Näin lattian oikaisu saadaan toteutettua millimetrin tarkkuudella. Parhaimmillaan jopa päivässä toteutettava korjaustyö ei häiritse myöskään asukkaiden arkea.

Onko lattian oikaisu ajankohtainen? Ota yhteyttä ja pyydä maksuton tarjous!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Geobear halkeama tiiliseinässä lattian oikaisu painuneen rakennuksen nosto pienet halkeamat sokkelissa rakennuksen nosto tunkilla talon nosto

Julkaisuun liitetty yritys

www.geobear.fi

Geobear on suomalainen rakenteiden painumaongelmiin erikoistunut urakoitsija, jolla on takanaan yli 40 vuoden kokemus. Geobear tarjoaa painumaongelmiin vaihtoehdon, jonka tieltä ei tarvitse muuttaa pois. 

Lue lisää: Geobear Finland