MAINOS

Täysin stressitön kylpyhuoneremontti

Kylpyhuone

Kylpyhuoneremontti on suorastaan miellyttävä urakka, kun kutsuu ammattilaiset paikalle jo heti suunnitteluvaiheessa. Osaavien tekijöiden käsissä kylpyhuoneesta uudistuu toimiva ja esteettinen kokonaisuus, joka on kunnossa pohjasta pintaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Blosius

Kylpyhuoneen tekninen käyttöikä on 20–30 vuotta, joten 1990-luvulla tehdyt kylppärit kaipaavat nyt remonttia. Vesieristyksen lisäksi uudistusta vaativat todennäköisesti myös vesikalusteet sekä seinä-, lattia ja kattopinnat.

Remonttia ei kannata siirtää liian kauas, koska kylpyhuonekalusteiden ja vesieristyksen kunto heijastuu koko talon terveyteen. Pienikin vuoto jossain voi aiheuttaa ison vahingon – ja suuren laskun. On mukavampi remontoida ja uudistaa kuin korjata vesivahinkoa.

Joskus remontin tarve syntyy halusta päivittää kylpyhuoneen ulkonäköä tai parantaa sen toimivuutta asunnossa, johon on juuri muutettu, tai muuten vain.

– Yleensä nämä kaikki tarpeet sattuvat samaan ajankohtaan, eli isomman remontin yhteydessä päivitetään myös kylpyhuoneen ulkonäkö ja pohditaan toiminnallisuus juuri itselle sopivaksi, sanoo Jaakko Rosti kylpyhuoneremontteihin erikoistuneesta Blosiuksesta.

  ↑Kylpyhuoneen toiminnallisuuden parantaminen on kauniin ulkonäön lisäksi tärkeä asia remontin suunnittelussa ja toteutuksessa. Kunnolliset säilytyspaikat, riittävä valaistus ja laskutila kodinhoitoa varten tekevät kylpyhuoneesta toimivan ja miellyttävän. 

Unelmat tarkoiksi suunnitelmiksi

Onnistunut kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelusta. Asukas itse tietää parhaiten asiat, joita haluaisi muuttaa, mutta ei välttämättä, miten muutokset kannattaisi toteuttaa. Monella on mielessään toiveita, ideoita ja ajatuksia, mutta kokenut ammattilainen osaa laatia ne remonttisuunnitelmaksi.

– Keskustelu suunnittelijan kanssa kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tapaamme asiakkaan heti alussa remontoitavassa tilassa, koska siellä me näemme, millaiset vaihtoehdot ovat mahdollisia ja järkeviä toteuttaa sekä miten remontti kannattaisi tehdä, Rosti kertoo.

Ammattilainen osaa myös katsoa pintaa syvemmälle, eli pohtia viemärien ja vesiputkien paikkoja sekä arvioida vesieristyksen kuntoa.

Kaikkea ei tarvitse välttämättä uusia kylpyhuoneremontin yhteydessä. Voi olla, että vain muutama vuosi sitten hankittu suihku tai erityisen kaunis pesuallas halutaan jättää kylpyhuoneeseen. Kokenut suunnittelija pystyy hyödyntämään käyttökelpoisia kalusteita ja rakenteita uudistetun tilan suunnitelmissa.

– Myös esimerkiksi vanhojen putkistojen paikkoja hyödyntämällä voidaan luoda uudennäköinen kylpyhuone, mikä säästää kustannuksista. Silloin remonttibudjettia ei tarvitse käyttää siihen, mitä en näy, vaan voidaan keskittyä kylpyhuoneen ulkonäköön ja toimivuuteen, Rosti toteaa.

↑Vesieristyksen tekeminen, kalusteiden kunnon tarkistaminen ja hanojen sekä suihkujen nykyaikaistaminen luovat perustan laadukkaalle kylpyhuoneremontille. Toimivia kalusteita ja hanoja ei tarvitse vaihtaa, jos ne ovat täysin käyttökelpoisia.

3D-kuva auttaa hahmottamaan lopputuloksen

Blosius toteuttaa kylpyhuoneremontin avaimet käteen -periaatteella. Se tarkoittaa, että asiakkaan ei tarvitse huolehtia oikeastaan mistään. Suunnittelun ja toteutuksen lisäksi Blosius tekee työselostuksen, jonka asiakas liittää isännöitsijälle toimitettavaan muutostyöilmoitukseen asunto-osakeyhtiössä. Omakotitalossa ei yleensä tarvita toimenpidelupaa.

Kun suunnitelmat on tehty, asiakkaalle toimitetaan kirjallinen tarjous ja lopputulosta havainnollistavat 3D-kuvat. Suunnitteluvaiheessa heitellään ilmaan monenlaisia ajatuksia ja ideoita, mutta valmiin suunnitelman näkeminen tarkoista kuvista auttaa hahmottamaan, miltä uudistettu kylpyhuone lopulta näyttää.

– Tässä vaiheessa ratkaisuita voi vielä puntaroida ja säätää. Perinteisistä pohjakuvista voi olla vaikea hahmottaa, mitä mikäkin ratkaisu tarkoittaa käytännössä, mutta 3D-kuvista saa todella hyvän käsityksen, Rosti kuvailee.

Omille toiveille ja unelmille kannattaa antaa hieman aikaa jalostua, jotta pystyy lopulta sitoutumaan lopputulokseen ja olemaan varma, että suunniteltu kylpyhuone on halutunlainen – kyse on kuitenkin tilasta, jonka elinkaari on jopa 30 vuotta.

Kalusteet Blosius tilaa tutuilta ja hyväksi todetuilta kumppaneiltaan, joiden valikoimista löytyy jokaiseen makuun sopivat ja laadukkaat hanat, suihkut, pesualtaat, wc-istuimet, kaakelit ja niin edelleen. Tavarat saadaan työmaalle sovitussa aikataulussa ja järkevin hinnoin.

↑Suunnitelman näkeminen 3D-kuvasta helpottaa lopputuloksen hahmottamista ja auttaa huomaamaan, jos jokin kohta vaatii vielä miettimistä.

Kylpyhuoneremontti edistyy saumattomasti alusta loppuun

Varsinainen remontti alkaa tyypillisesti kuukauden tai kahden päästä keskustelun aloittamisesta. Silloin toiveet ja suunnitelmat ovat valmiina, kalustevalinnat selkeitä ja luvat sekä muut tarpeelliset dokumentit hoidettu.

Työmaan vastaava asentaja on asiakkaan yhteyshenkilö remontin aikana. Hän varmistaa, että työ etenee aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Blosiuksen tiivis ammattilaistiimi työskentelee saumattomasti vaihe kerrallaan kohti päämäärää eli kylpyhuonetta, joka on kaunis, terve ja toimiva.

Joskus suunnitelmia joudutaan hieman muuttamaan remontin yhteydessä, koska aina ei voi tietää, mitä kaakeleiden ja paneeleiden takana piilee. Jos suunnitelmia pitää muuttaa, se tehdään yhteysymmärryksessä ja asiakas voi luottaa siihen, että kylpyhuone tulee viimeistä piirtoa myöten kuntoon.

– Työn edetessä voi tulla vastaan haasteita vaikkapa vesieristyksissä tai putkistoissa, ja niitä ratkotaan remontin edistyessä. Pienet yllätykset ovat ihan luonnollisia märkätiloissa, ja meillä on kaikkiin tilanteisiin ratkaisut, Rosti lupaa.

↑Ammattilaisen käsissä pienestäkin wc:stä tulee tilavan ja avaran tuntuinen.

Olisiko kylpyhuoneremontin aika?

Blosius toteuttaa kylpyhuoneremontteja pääkaupunkiseudulla avaimet käteen -periaatteella. Yrityksellä on kokemusta 25 vuoden ajalta, joten sen osaajien käsiin voi huoletta luottaa oman kylpyhuoneensa remontin.

Yrityksen kotisivuilla sanotaan: ”Sinun tehtäväsi on kertoa meille unelmasi. Meidän työmme on tehdä sinut tyytyväiseksi.” Unelmien kumppaniksi Blosius tarjoaa realismia.

– Suunnitelmien ja toteutuksen lisäksi meiltä saa kylpyhuoneremonttiin kokemuksen tuoman järjen. Tarjoamme laatua mutta myös realismia siitä, mikä on mahdollista ja järkevää, Rosti kertoo.

Ota yhteyttä tästä ja sovi ilmainen kotikäynti Blosiuksen edustajan kanssa. Pääset kertomaan, mitä haluat sekä toivot ja kuulet ammattilaisen ajatuksia kylpyhuoneesi mahdollisuuksista.

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Blosius kylpyhuone kylpyhuoneremontit kylpyhuoneremontti märkätilat sauna saunaremontti vesieristyksen kunto

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.blosius.fi/

Blosius tekee pääkaupunkiseudulla kylpyhuoneremontteja avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta työn viimeistelyyn asti. Se kantaa kokonaisvastuun projektista yli 25 vuoden kokemuksella.

Blosiuksen asiantuntijat kartoittavat ja suunnittelevat kylpyhuoneremontin mittoja myöten heti ensitapaamisella ja varmistavat jo saman päivän aikana, mistä työ koostuu ja miten se kannattaa tehdä. Asiakas saa tarkan kuvan lopputuloksesta, työvaiheista, materiaaleista ja kalusteista tarkan hinnan ja pitävän aikataulun lisäksi.

Lue lisää: Blosius