MAINOS

Lämmitysjärjestelmä juuri oman kodin tarpeisiin

Lämmitys

Uuden kodin rakentajana tai vanhan talon remontoijana sinulla on tilaisuus vaikuttaa tuleviin kustannuksiisi valitsemalla lämmitysjärjestelmä järkevästi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: NIBE Energy Systems Oy

Juuri nyt moni miettii, miten saisi karsittua lämmityskuluja ja lisättyä ympäristöystävällisyyttä lämmityksessä. Mikä olisi oikeanlainen lämmitysjärjestelmä? Helppous ja toimintavarmuus ovat toki ehdottomia lämmitysjärjestelmän kriteerejä.

Lämmitysjärjestelmä kannattaa miettiä kokonaisuutena ja ennakoida tulevaa: sähkön hinta nousee, aurinkosähkö yleistyy ja lämmitykseen tulee yhä parempia etävalvontamahdollisuuksia. Kuumat kesät ovat opettaneet meille, että toimiva lämmitysjärjestelmä pystyy myös viilentämään taloa.

Jotta kotiisi tulee varmasti oikein mitoitettu ja asennettu lämmitysjärjestelmä, ole jo heti suunnittelun alkuvaiheessa yhteydessä asiantuntevaan asennusliikkeeseen – oli kyse sitten uudis- tai remonttikohteesta. Saat halutessasi koko projektin avaimet käteen -toimituksena. Täältä löydät lähimmän NIBE-jälleenmyyjän.

Lämmitykseen on monia hyviä vaihtoehtoja, jotka parantavat asumismukavuutta ja ekologisuutta sekä tuovat säästöjä asumiskustannuksiin.

Tehokas maalämpö

Maalämpö sopii loistavasti uudisrakennuksiin ja myös korjausrakentamiseen, kunhan lämmönjako on vesikiertoinen, kuten patteri- tai lattialämmityksessä. Se on monipuolinen ja tehokas lämmitysjärjestelmä niin pieniin kuin suuriinkin rakennuksiin.

Maalämmön loistava energiatehokkuus maksaa itsensä takaisin jopa alle kymmenessä vuodessa.

Modernit NIBE invertterimaalämpöpumput mukauttavat tehoaan automaattisesti talon energiantarpeeseen. NIBE S -sarjan nettiin ja myUplink-etävalvontapalveluun liitetyt maalämpöpumput osaavat ottaa jopa sääennusteen huomioon optimoidessaan kodin lämpötilaa. Kesällä maalämpö tarjoaa mahdollisuuden maaviilennykseen: energiakaivo, josta talvella kerätään lämpöä, luovuttaa kesäkuumilla edullista viileyttä jäähdytysjärjestelmän avulla.

Ilma-vesilämpöpumppu tiivistää lämpöä ilmasta

Ilma-vesilämpöpumpussa talon ulkopuolelle sijoitettava yksikkö tiivistää ilmasta lämpöenergiaa, joka siirretään talon sisälle vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tekoon.

Ilma-vesilämpö on lämmitysjärjestelmä, joka sopii maalämmön lailla sekä uudiskohteisiin että lämmitysremonttiin ja kaiken kokoisiin taloihin. Erityisen suositeltavaa ilma-vesilämpöpumppu on silloin, kun tontille ei voi toteuttaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai energiakaivoa.

Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, joten ne mukauttavat tehoaan tarpeen mukaan. Niissä on myös NIBE S -sarjan kaikki ominaisuudet (pois lukien NIBE SPLIT Classic), kuten sisäänrakennettu wifi, etävalvontaan ja -hallintaan myUplink-palvelu, pörssisähköohjaus ja sääennusteen huomiointi. Lisäksi sama ulkoyksikkö kykenee lämmityksen lisäksi viilentämään taloa, kun lämpöpumppuun liitetään Cool-IN -jäähdytysjärjestelmä tai esim. lattiaviilennys.

NIBE Polar -ilmavesilämpöpumppu edestä jutussa lämmitysjärjestelmä

NIBE Polar ilmavesilämmityspaketissa on fiksulla ohjauksella varustettu NIBE S -sarjan sisäyksikkö VVM S320 ja ulkoyksikkö lämpöpumppu NIBE S2125, joka tuottaa lämpöä jopa -25 asteeseen asti. Ne muodostavat valmiin lämmityskokonaisuuden suurempiinkin pientaloihin.

 

Lämmitysjärjestelmä nykyisen rinnalle

Jos talon öljy- tai puukattila ovat vielä kunnossa, niitä ei välttämättä kannata poistaa. Rinnalle kannattaa kuitenkin asentaa NIBE PLUS -ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä, jolloin lämmityskustannuksista saa helposti pois kolmanneksen ja lämpö jakautuu vanhaan tapaan tasaisesti koko asunnossa. Se myös edistää lämmityksen ekologisuutta.

Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa niin, että sen saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, kun aika ajaa vanhan öljy- tai puulämmitysjärjestelmän ohi.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa, eikä energiakaivoa tarvita. Pihalle tarvitaan vain tukeva alusta ulkoyksikölle ja lähelle sadevesikaivo tai vastaava kondenssivedelle.

Hankinnan kustannukset pysyvät kohtuullisina, mutta energiakustannussäästäminen alkaa saman tien.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmön talteen

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja voi säästää lämmityskustannuksista jopa puolet.

Poistoilmalämpö sopii parhaiten uudisrakennuksiin, koska silloin poistoilmalämpöpumpulle voidaan suunnitella sopiva ilmanvaihtokanavisto.

NIBE-poistoilmalämpöpumput sopivat pieneen tilaan ja hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen.

Uusimmat, invertteriohjatut NIBE-poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasen puolella, vaikka ulkona olisikin lämpöasteita. 

Valvo lämmitysjärjestelmäsi etänä

NIBE Uplinkin tai myUplinkin (NIBE S -sarjan laitteille) ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta – ihan sama, missä itse olet.

Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen sähköpostitse, ja voit toimia nopeasti tilanteen korjaamiseksi.

Lämmitysjärjestelmä varastoi auringon energiaa 

Auringonpaiste ja lämmöntarve osuvat harvoin samaan hetkeen, joten NIBE kehittänyt ratkaisun, joka varastoi auringon energiaa lämpöpumpulla lämpimään käyttöveteen tai rakennukseen. Se vähentää lämmityksen tarvetta pilvisenä päivänä.

Aurinkopaneelit muuntavat auringonpaisteen sähköksi ja integrointimoduuli siirtää tiedon virrantuotosta lämpöpumpulle. Lämpöpumpun ja integrointimoduulin voi liittää myös jo olemassa oleviin aurinkosähköjärjestelmiin. Tiedot on mahdollista saada näkymään NIBE Uplink ja myUplink -etäseurannassa.

Aurinkosähkön kannattavuus pientuotannossa perustuu siihen, että suurin osa tuotetusta sähköstä käytetään itse ja ulkopuolelta ostetaan vain mahdollisimman pieni määrä sähköä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkoenergia aurinkosähkö ilma-vesilämpöpumppu invertterimaalämpöpumppu lämmitys lämpöpumppu maalämpö NIBE

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.nibe.fi

NIBE -konserni on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien toimittaja työllistäen noin 5000 henkilöä Euroopassa.

Konserniin kuuluu neljä liiketoiminta-yksikköä; NIBE Energy Systems, NIBE Climate Solutions, NIBE Element ja NIBE Stoves.

NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro. Toimistomme sijaisee Vantaan Koivuhaassa.

Lue lisää: NIBE Energy Systems Oy