MAINOS

Tiesitkö, että yhdistelylainoissa on satojen eurojen eroja?

Yleinen

Lainan hakeminen on nykyään osa monen ihmisen elämää. Monilla meistä on siis useampia lainoja, jotka voivat tulla kalliiksi ja hankaliksi hallita. Siksi lainojen yhdistäminen on kasvattanut suosiotaan jo vuosia.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lainalle tulee tarvetta silloin tällöin ja sen hakemisen kynnys on matala, kunhan ensin on vastuullisesti laskettu, että sen lyhentäminen sovitussa aikataulussa ei koidu ongelmalliseksi. Jossain vaiheessa voi kuitenkin olla hyvä harkita lainojen yhdistämistä, eli lainojen maksamista yhdellä suurella lainalla pois. Tällöin lainalle saa usein pienemmän koron ja kokonaiskulut.

Yhdistelylainatkin kannattaa aina vertailla, sillä niissä voi olla jopa satoja euroja eroa. Voit vertailla ja yhdistää lainat nopeasti esimerkiksi Suomi24 Lainat -palvelun avulla.

Lainavertailupalvelut apuvälineenä

Asiaa tuntemattomalle voi tulla yllätyksenä, että nykyään lainan saaminen on erittäin helppoa ja lainanoton suosion nousemisen myötä myös lainojen kysyntä on suorastaan räjähtänyt. Se on lisännyt myös tarjontaa ja vaihtoehtoisia lainapalveluja onkin nykyään kymmeniä.

Lainoja on aina syytä vertailla tarkasti, oli lainan tarkoitus sitten lainojen yhdistäminen, asunto tai remontti. Lukuisat rahoitusyhtiöt tarjoavat luottoja ilman vakuuksia, eikä omaa pankkia kannata lainan ottamisessa sokeasti suosia, jos jostain muualta saa paremman koron.

Lainavertailun tekeminen on siis erittäin tärkeää, sillä lainapalveluiden antamat tarjoukset eroavat toisistaan merkittävästi. Kymmenien lainapalveluiden vertaileminen on kuitenkin erittäin työlästä puuhaa. Tämän vuoksi onkin hyvä, että on olemassa vertailussa auttavia sivustoja.

Lainavertailupalvelut listaavat eri lainojen todelliset korkoprosentit sekä muut kulut ja antavat myös esimerkkejä eri kokoisista lainoista koituvista kuluista. Pienempi laina tietää yleensä korkeampaa korkoprosenttia, mutta jotkut palvelut panostavat kilpailijoita edullisempiin pieniin lainoihin, kun taas toisilla suuret lainat ovat selvästi edullisempia suhteessa.

Modernilla ihmisellä on samaan aikaan monta rautaa tulessa, joten lainavertailupalvelut ovat todella kätevä apuväline. Niiden avulla lainanhakijan ei tarvitse käyttää kallisarvoista aikaa eri sivustojen pläräämiseen ja mahdollisesti jopa useiden kymmenien lomakkeiden täyttämiseen, vaan vertailu onnistuu helposti listaa katsomalla.

Tilastollisen ja asiantuntevan lainavertailun lisäksi, tällaisilta sivustoilta löytää myös erittäin paljon tietoa esimerkiksi lainatyypeistä tai lainojen yhdistämisestä. Lainatyyppejä on monen kaltaisia, joten pelkästään sivustojen tarjoamat tietopaketit on hyvä käydä lävitse, ennen kuin etenee tekemään varsinaista vertailua, mikäli suinkin aikaa on.

Lainavertailupalveluiden sudenkuopat

Myös lainavertailupalveluiden arvostelut ovat kaikesta huolimatta osittain subjektiivisia, sillä välttämättä aivan kaikkia lainapalveluita ei vertailussa ole mukana. Huomioi, että sivuston listassa olevat esimerkit ovat vain suuntaa-antavia summia. Lainojen vertailusta tekee hankalaa juuri se, että niiden hinnat ovat yksilöllisiä. Siksi et tule löytämään verkosta tarkkaa listaa lainoista.

Varsinaisia lainatarjouksen saa vasta, kun on täyttänyt omat tietonsa ja lähettänyt ne lainavertailupalveluun. Moni tekee sen virheen, että vertailee vain sivustolla näkyvien lukujen mukaan ja hakee lainaa sen perusteella ainoastaan yhdestä lainapalvelusta. Kannattaakin käyttää palvelua, joka lähettää yhden hakemuksen moneen rahoituslaitokseen, kuten Suomi24 Lainat.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lainavertailu remonttilaina yhdistelylaina