MAINOS

Varaava takka lämmittää pitkään

Lämmitys

Varaavaan takkaan ei tarvitse syöttää koko ajan puita, sillä se pysyy lämpimänä pitkään. Kun lämmittää takan kerran aamulla ja kerran illalla, se ei kylmene lainkaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Nordpeis

Varaava takka lämmittää tehokkaasti ja pitkään. Varaava takka auttaa pienentämään lämmityslaskua ja on jopa oivallinen vaihtoehto sähkö- tai öljylämmitykselle. Sen teho riittää myös talvella pääasiallisena lämmitysmuotona omakotitalossa.

Varaavaan takkaan voi saada myös kiertoilmatoiminnon, jolloin se luovuttaa lämpöä saman tien. Varaava takka kiertoilmatoiminnolla tarjoaa siis lämpöä nopeasti ja pitkään!

Varaava takka sitoo tuottamansa lämmön massaansa ja hohkaa sitä ympärilleen pitkän aikaa. Se hyödyntää lämpöenergian mahdollisimman tehokkaasti ja luovuttaa miellyttävää lämpöä jopa 20 tuntia senkin jälkeen, kun tuli on sammunut.

Puuta kuluu vähemmän, eikä yhtään pesällistä mene hukkaan: lämmitys on taloudellista ja ekologista, kun jokainen pesällinen saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Varaava takka

↑ Salzburg S -malli on markkinoiden pienimpiä varaavia takkoja, ja se lämmittää tehokkaasti noin 20–40 neliömetrin alueen.

Sopivan kokoinen

Koska varaava tulisija luovuttaa lämpöä energiatehokkaasti pitkään, takan valinnassa kannattaa ottaa huomioon lämmitettävän tilan koko ja lämmityksen tarve.

Varaavan takan lämmönvarauskyky on suhteessa sen painoon, eli mitä painavampi takka on, sitä kauemmin se luovuttaa lämpöä.

Toisaalta mitä kevyempi takka on, sitä nopeammin se lämmittää. Isompi ja painava malli lämmittää tehokkaasti suuremmankin tilan, ja pienempää tilaan riittää pienempi malli.

Jos haluaa takasta vain lisälämmönlähteen jokin toisen lämmitysmuodon rinnalle, ei kannata hankkia liian isoa takkaa.

Varaava takka

↑ Nordpeis Salzburg L Basic lämmittää noin 60–100 neliön alueen.

Valitse kotiisi sopiva malli

Nordpeis Salzburg varaavissa takoissa on valittavana seitsemän erilaista mallia.

Salzburg S -malli on markkinoiden pienimpiä varaavia takkoja. Se on käytännössä kamiinan kokoinen mutta kuitenkin varaava takka, jolla pieni tila pysyy lämpimänä yön yli. Salzburg S on parhaimmillaan noin 20–40 neliön lämmittämiseen.

S-mallissa on vain kolmen senttimetrin suojaetäisyys eli se menee pieneenkin tilaan. Sitä saa suoran seinän mallina tai nurkkamallina. Lisävarusteena suoran seinän malliin voi hankkia kätevän valurautaisen kuumalevyn, jolla voi lämmittää vettä tai ruokaa – esimerkiksi mökillä.

Nordpeis Salzburg M II on Nordpeisin suosituimpia takkamalleja, koska se on melko pieni, vain noin 600-kiloinen, mutta silti varaava ja tehokas. Se lämmittää tehokkaasti noin 40–80 neliön alueen.

Nordpeis Salzburg L Basic -malli on 1 000 kilon painoinen ja lämmittää noin 60–100 neliön alueen. L Basic on perusmalli ja L Convection taas varaava takka, jossa myös kiertoilmatoiminto: se varaa lämpöä ja myös alkaa luovuttamaan kuumaa ilmaa huoneeseen heti, kun tulet on sytytetty.

Nordpeis Salzburg C varaavassa takassa on kulmaluukku, josta tuli näkyy laajasti kahteen suuntaan. Kulmaluukun saa oikea ja vasenkätisenä. Takka painaa noin 1 000 kiloa ja lämmittää noin 60–100 neliötä. Myös Salzburg C takassa on kiertoilmatoiminto, eli se alkaa lämmittää heti tulien sytyttämisen jälkeen.

Nordpeis Salzburg XL on Nordpeis-malliston suurin varaava takka, jonka lämmitysala on jo reilusti yli 80 neliötä. Takan leveään tulipesään mahtuvat puolimetriset klapit, ja suuresta luukusta tuli näkyy laajalle alueelle.

Varaava takka

↑ Nordpeis Salzburg L Convection on varaava takka, jossa on myös kiertoilmatoiminto.

Mittatarkat elementit

Salzburg varaavat takat on valmistettu mittatarkoista elementeistä.

Varaavat sisäosat ovat oliviinikivestä ja sidosaineista valettuja harkkoja. Oliviinikivi on kivilaji, joka varaa hyvin lämpöä. Sisäosiin on liimattu tiiviste valmiiksi, joten harkot vain ladotaan päällekkäin, eikä muurausta tarvita.

Takan ulko-osat ovat mittatarkkaa kevytbetonivalua. Kaikissa ulko-osissa on pontti, ja osat ladotaan päällekkäin kuin legopalikat.

Ulko-osien asennuksessakaan ei tarvita muurausta. Koska ulko-osat on valettu hyvin tarkasti, pinnoittamiseen riittää maali, eikä takkaa tarvitse edes kaakeloida tai rapata. Maalin värin voi itse valita ja takka voidaan maalata uudestaan tai sen värin voi vaihtaa helposti.

Takan voi myös halutessaan pinnoittaa kaakeleilla, kivipinnalla, rappaamalla tai millä tahansa pinnoitteella.

Varaava takka

↑ Salzburg C -kulmatakkoja edustavat kiertoilmalla varustettu Salzburg C Convection ja sen rinnalla myös Salzburg C Basic ilman kiertoilmatoimintoa. 

Puhdaspalotekniikka säästää puuta

Nordpeis Salzburg varaavien takkojen puhdaspalotekniikassa paloilma syötetään yläkautta kuumana tulipesään, ja siksi ne kuluttavat vähemmän polttopuuta, antavat enemmän lämpöä ja pitävät lasiluukut puhtaampina.

Kaikki Salzburg varaavat takat on varustettu tuplakierrolla, joka ottaa lämmön tehokkaasti talteen.

Kun takka valetaan tarkoiksi elementeiksi jo tehtaalla, niin paikan päällä asentaminen sujuu helposti.

Lue myös: Kodin lämmitys pakkaskaudella – lämmitätkö oikein?Lämmitä kotia energiatehokkaasti – vinkit lämmityskauden alkuun, Kodin lämmitysvinkit – lämmitä kotisi oikein, Älykäs lämmityksen ohjausjärjestelmä omakoti- ja paritaloille, Kodin energiankäyttö, Ekolämpöä tupaan, Lämmityskausi alkaa – varaudu tiivistämällä kotia, Säästääkö tulisija lämmityskustannuksia ja Lämmitysjärjestelmiä yhdistelemällä säästyy pitkä penni

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

elementtitakka Kiertoilmatoiminto varaavassa takassa Nordpeis Nordpeis Salzburg nordpeisfinland takat tulisija varaava takka

Julkaisuun liitetty yritys

http://nordpeis.fi/

 

Norjalainen Nordpeis on valmistanut kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisustustakkoja jo vuodesta 1984.

Norja on tunnettu kylmistä ja ankarista talvistaan, joten puun polttamisen perinne ulottuu vuosisatojen päähän. Lähes kolme vuosikymmentä toiminut Nordpeis on perustamisestaan lähtien valanut tulisijoihinsa Norjan historiaa ja vanhoja perinteitä. Yhdistettynä laatuun ja nykyaikaiseen tekniikkaan tämä on ollut menestyksen avain. Tulisijoissa yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni toimivuus. Tulen luoma tunnelma on entisellään, mutta tuotteet täyttävät ankarimmatkin palamisen puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Tuloksena on norjalainen elämys – nautintoa, tehokasta lämmitystä ja puhdas omatunto.

Tulisijan asema on muuttunut ajan myötä. Se ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan myös kotien keskeinen elementti. Nordpeisin tulisijat ovat puhdaslinjaisia ja keskittävät katsojan päähuomion liekkeihin. Laaja perusvalikoima ja runsaat muuntelumahdollisuudet varmistavat sen, että Nordpeis voi tarjota kaikille mieluisan tuotteen, ajattoman klassikon, joka muodostaa nykyaikaisen kodin luonnollisen keskipisteen.

 

 

Lue lisää: Nordpeis