MAINOS

Vedensuodatin puhdistaa kaivoveden – aloita teettämällä vesianalyysi

MökkiTalo

Vesianalyysi kertoo, millainen vedensuodatin tekee kaivovedestäsi juomakelpoista. Suodattimen säännöllinen huolto takaa, että sinä ja perheesi juotte aina hyvää ja puhdasta vettä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Oy Pumppulohja Ab / Watman

Jos kotitalous kuuluu kaupunkien vedenjakelun piiriin, veden laadussa ei yleensä ole valittamista – Suomessahan juodaan maailman puhtainta vettä.

Oman rengas- tai porakaivon varassa oleville voi sen sijaan tulla yllätyksenä, että maan uumenista tuleva vesi ei välttämättä aina olekaan puhdasta vaan hyvin usein kelpaa käyttövedeksi vasta puhdistuksen jälkeen. Itse asiassa pientalouksien kaivovesistä vain osa on moitteetonta ja juomakelpoista.

Suomessa on myös useita alueita, joissa maaperästä imeytyy kaivoveteen epäpuhtauksia. Radon ja uraani ovat monen ongelmana Itä-Uudellamaalla, Etelä-Hämeessä ja Kaakkois-Suomessa. Pirkanmaalla ja Keski-Uudellamaalla kaivoveden ongelmana on usein puolestaan arseeni.

Kaivoveden juomakelpoisuus huononee, mikäli sinne pääsee humuspitoisia valumavesiä. Pohjaveden laatuun voi myös vaikuttaa esimerkiksi maanviljely, teiden suolaus tai teollisuuden päästöt.

↑Vedensuodatin tekee epäpuhtaasta kaivovedestä hyvää juomavettä.

Aistit vinkkaavat epäpuhtaudesta, mutta vasta vesianalyysi kertoo totuuden

Makuaisti yleensä kertoo nopeasti, jos vesi ei maistu sellaiselta kuin pitäisi. Pienikin epäpuhtaus maistuu, koska ihmisen makuaisti on yleensä tarkka. Epäpuhdas vesi voi olla myös sameaa tai jopa tuoksahdella, mikä luonnollisesti herättää epäilyksen sen laadusta.

Aistinvarainen tarkastelu on vasta alkua. Kun epäily herää, tarvitaan ammattilaisten tekemä vesianalyysi. Kaikki epäpuhtaudet eivät aina edes maistu tai näy, joten kaivoveden säännöllinen testaus on tarpeellista.

– Suurin osa kaivoveden ongelmista on näkymättömiä, hajuttomia ja mauttomia. Epäterveellistä vettä onkin usein mahdotonta tunnistaa ilman vesianalyysia, kertoo Stefan Stigell Pumppulohja Watmanilta.

Jos vedestä löytyy vesianalyysissä haitallisia epäpuhtauksia, vedensuodatusammattilaiset löytävät siihen sopivan suodatusratkaisun ja vedestä saadaan hyvää juomavettä.

 

↑Kätevä vesianalyysi kertoo, onko kaivovesi juomakelpoista vai tarvitaanko sen puhdistamiseen vedensuodatin.

Vesianalyysistä selviää, millainen suodatin tarvitaan

Pumppulohja Watmanilla on vuosikymmenien kokemus teollisuuden ja kotitalouksien veden laadun parantajana. Sen asiakkaita ovat yhtä lailla LVI-ammattilaiset kuin kotitaloudetkin.

Veden laadun tarkastaminen alkaa sillä, että tilaa Watman-vesianalyysipaketin, ottaa vesinäytteen ja toimittaa sen Pumppulohjalle tutkittavaksi. Kun vesi on analysoitu laboratoriossa ja mahdollinen ongelma tunnistettu, vedelle voidaan tehdä toimiva suodatusratkaisu – ja kaivosta alkaa nousta hyvää puhdasta juomavettä.

– Suodattamalla vedestä saadaan poistettua esimerkiksi humuksen näkyvät ja radonin näkymättömät terveyshaitat. Puhdas vesi on helposti saavutettavissa, kunhan vain tiedetään miten, Stigell lupaa.

Katso videolta, miten vesianalyysi otetaan ja suodatin asennetaan:

Tee huoltosopimus ja vesi pysyy aina hyvälaatuisena

Kun kaivovesi on kerran analysoitu ja sen puhdistamiseen on hankittu oikealainen suodatin, veden laatu on hyvä. Suodatinta pitää kuitenkin huoltaa, jotta vesi pysyy jatkossakin juomakelpoisena.

– Jos vaikka sovitaan, että huolto tehdään aina maaliskuussa, meiltä otetaan yhteyttä, eikä asiakkaan tarvitse katsella kalenteria, Stigell kertoo.

Huoltosopimus kannattaa tehdä heti asennuksen yhteydessä, jolloin asiaa ei tarvitse sen kummemmin miettiä. Huollon yhteydessä vedestä otetaan perusnäyte, mutta jos kaivon lähettyvillä on tehty esimerkiksi rakennustöitä tai maaperään on muuten kajottu, on tarpeen teettää laajempi analyysi.

Pumppulohja Watman palvelee huoltoasioissa Tampereen eteläpuolisessa Suomessa. Huolto on kuitenkin mahdollista tilata jälleenmyyjien kautta.

 

Kuvat: Puppulohja Watman ja Pixabay.com

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

juomavesi kaivoveden puhdistus kaivovedestä juomavettä kaivovesi puhdas juomavesi Pumppulohja Watman vedensuodatin vedensuodatinjärjestelmä

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.pumppulohja.fi/

Oy Pumppulohja Ab on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista painesäiliöiden ja pumppujen valmistajista. Kaiken kattavien pumppausratkaisujen lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluvat erilaiset jatkojalostetut tuotteet, kuten pumppukoneikot vesihuoltoon ja teollisuuteen sekä toisille laitevalmistajille.

Lue lisää: Oy Pumppulohja Ab / Watman