MAINOS

Voiko jätevesijärjestelmän uudistaa pihaa mylläämättä?

Talo

Voiko vanhoja sakokaivoja hyödyntää? Voiko jätevesijärjestelmän uudistaa pihaa mylläämättä? Täyttääkö jätevesijärjestelmä nykyiset vaatimukset?

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Avalon Nordic Oy

Jätevesijärjestelmän voi uudistaa hyödyntämällä vanhoja sakokaivoja ja pihaa mylläämättä käyttäen IISI KIVI Saneerauspuhdistamoa. IISI KIVI saneerauspuhdistamo asennetaan vanhojen sakokaivojen päälle, joten asennus on helppoa eikä vaadi kaivuutöitä. Se on edullisin tapa laittaa kiinteistön jätevedenkäsittely kuntoon niin, että se täyttää nykyajan tiukat vaatimukset ja imeytys- tai maasuodatuskenttääkään ei tarvita.

Saila Kallioinen toteutti helpon jätevesiremontin

Saila Kallioisen vapaa-ajan asunto Akaassa kaipasi uutta jätevesijärjestelmää jätevesilainsäädännön muutoksen myötä.

– Aikanaan kun mökkiä rakennettiin, yleinen käytäntö jätevedenkäsittelyyn oli kaksi sakokaivoa ja maahan imeytys. Lainsäädäntö muuttui, joten meidän oli ryhdyttävä toimiin ja päivitettävä mökin jätevesijärjestelmä nykyvaatimusten mukaiseksi, Kallioinen kertoo.

Kallioinen otti perusteellisesti selvää erilaisista vaihtoehdoista ennen päätöksen tekemistä. Hän etsi tietoa verkosta ja kiersi messuilla tutustumassa vaihtoehtoihin.

– Lähdimme miettimään, mikä systeemi olisi meille paras. Olemme laittaneet kesämökin pihaa jo toistakymmentä vuotta, joten emme halunneet remontin vaativan massiivisia maansiirtotöitä. Kriteerimme oli, ettei pihaa tarvitsisi myllätä. Lopulta löysimme messuilta ratkaisun, kotimaisen IISI KIVI Saneerauspuhdistamon.

Asennus ilman kaivuutöitä

IISI KIVI vakuutti Kallioisen siksi, että se voitiin asentaa pihan vanhojen sakokaivojen päälle ilman kaivuutöitä. KIVI tarvitsee toimiakseen kolme saostusosastoa, joten pihan toinen saostuskaivo jaettiin tehdasvalmisteisella PE-muovisella väliseinällä kahteen osastoon. IISI KIVI soveltui hyvin käyttötarkoitukseensa ja istui kesämökin maastoon hienosti.

—IISI KIVI maisemoi itsensä hyvin pihaan. Se ei myöskään säikähdä käyttökatkoksia, vaan toimii saumatta taas seuraavana keväänä, vaikka seisookin kesämökillä ydintalven käyttämättä.

Asennus hoitui Avaimet Käteen -periaatteella

Remontti toteutettiin Avaimet käteen -periaatteella Huoltomaailma Oy:n toimesta. Jorma Jokiniitty teki asennuksen lisäksi jätevesisuunnitelman ja hankki toimenpideluvan kunnan ympäristö- ja rakennusvalvonnalta. Lisäksi hän toimi lainvaatimana rakennusprojektin KVV-työnjohtajana.

ꟷIISI KIVI on ainoa lajissaan oleva saneerauspuhdistamo. Se on teknisesti yksinkertainen. Siksi se on varmatoiminen ja elinkaarikustannukset jäävät käyttäjälle hyvin pieniksi, kun huollon tarve on vähäinen, Jokiniitty kertoo.

Kallioinen on tyytyväinen asennukseen ja lopputulokseen.

ꟷTämä on käyttäjän näkökulmasta todella helppo järjestelmä. Tekniikka ei ole monimutkaista eikä puhdistamon toimintaan tarvitse kajota juuri ollenkaan. Paikallinen huoltomies käy meillä vuosittain tyhjentämässä sakokaivot ja siinä yhteydessä katsotaan, että KIVI on puhdas. Olen ollut siihen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen.

Vedet puhdistuvat ilman imeytys- tai maasuodatuskenttää

Perinteisen, pelkän sakokaivosuodatuksen jäljiltä veteen jää vielä aimo annos ravinteita, fosforia ja typpeä, jotka saastuttavat lähiympäristöä ja aiheuttavat vesistöjen rehevöitymistä.

IISI KIVI soveltuu omakotitalojen ja vapaa-ajan asuntojen talousjätevesien käsittelyyn silloin, kun vanhat sakokaivot ovat tiiviitä. Puhdistunut vesi voidaan johtaa nykyistä viemäriä pitkin purkupaikkaan. IISI KIVI ei tarvitse imeytys- tai maasuodatuskenttää puhdistaakseen jätevedet tehokkaasti ja vaatimusten mukaisesti.

Helppo asentaa, käyttää ja huoltaa

IISI KIVI on nimensä mukaisesti helppo asentaa, käyttää ja hoitaa. Vanhat sakokaivot tarvitsevat tyhjennyksen lietteestä pari kertaa vuodessa, ihan kuten ennenkin ja samalla vedenkierrätyspumppu on hyvä puhdistaa. Saostuskemikaalia lisätään, kun annostelupumppu antaa merkkiäänen lisäystarpeesta.

Jos sakokaivot ovat huonokuntoiset

Jos sakokaivot ovat erittäin vanhat ja ne eivät ole tiiviit, niin ei hätää. Niiden sijaan voit asentaa IISI Pienpuhdistamon, jonka ala-osa muodostaa tiiviin kolmi-osastoisen sakokaivon ja yläosassa sijaitsee biologinen osa. Tekniikka on täysin sama kuin IISI KIVESSÄ ja puhdistus tapahtuu samalla luotettavalla ja yksinkertaisella tekniikalla. Puhdistetun veden voit johtaa suoraan ojaan ilman imeytys- tai maasuodatuskenttää. Pitkällä aikavälillä säästyt myös imeytyskentän uusimiselta.

Markkinoiden varmatoimisin jätevesien puhdistaja

Kotimainen IISI KIVI tuli markkinoille 2005 ja vuonna 2011 se todettiin perusteellisessa Tekniikan Maailman kestotestissä varmatoimisimmaksi pienpuhdistamoksi. Yksinkertainen, toimintavarma ja edullinen.

IISI KIVIä onkin käytössä tuhansittain kotimaan lisäksi myös vientimarkkinoilla.

Katso, miten IISI KIVI toimii!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Avalon Nordic Oy Green Rock IISI KIVI jätevesi jätevesijärjestelmä jätevesijärjestelmän saneeraus jätevesilainsäädäntö sakokaivo

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.avalonnordic.com/

Avalon Nordic Oy valmistaa jätevesijärjestelmiä haja-asutusalueen kiinteistöjen tarpeisiin. Olemme suomalainen, kasvava ja kansainvälistynyt jätevesijärjestelmien asiantuntija. Markkinoiden laajin valikoima jätevesijärjestelmiä varmistaa jokaiselle kiinteistölle sopivan ratkaisun.

Onko kotisi tai kesämökkisi jätevesijärjestelmä päivittämisen tarpeessa? Osaavien ammattilaisten verkosto kattaa koko Suomen. Ole yhteydessä ja pyydä tarjous.

Avalon Nordic Oy
PL 1000
65301 Vaasa

040 841 9100

info@avalonnordic.com
info@greenrock.fi

Myynti Etelä- ja Kaakkois-Suomi
Juha Tanska
040 773 6400
juha.tanska@avalonnordic.com

Myynti Pohjois- ja Itä-Suomi
Olli Ukonmaanaho
040 153 4200
olli.ukonmaanaho@avalonnordic.com

Myynti Länsi- ja Keski-Suomi
Toivo Ahopelto
040 196 8200
toivo.ahopelto@avalonnordic.com

Lue lisää: Avalon Nordic Oy