MAINOS

Suunnittele unelmiesi liukuovikaapisto

Sisustus

Täydellinen liukuovikaapisto syntyy huolellisella suunnittelulla ja oikealla mitoittamisella. Lue lisää ja lataa ilmainen opas!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 

Minkä verran kaapistolle on tilaa? Mitä kaapissa halutaan säilyttää? Mitä muita erityistoiveita säilytystilan suhteen on? Jokaiseen tarpeeseen voidaan löytää juuri sopiva, kohteeseen ja käyttäjälle räätälöity liukuovikaapisto.

Mittatilaustyönä toteutettu kaapisto on täysin asiakkaan toivomusten mukainen ja paikalleen sopiva. Oman kohteesi mitat antavat rajat, joiden puitteissa ammattitaitoiset jälleenmyyjämme suunnittelevat parhaan mahdollisen kokonaisuuden sinua varten.

Kirjoitimme avuksesi oppaan, josta saat käytännöllisiä vinkkejä kaapiston suunnitteluun. 

liukuovikaapisto

Mittatilaustyönä toteutetussa kaapistossa tavaroillesi on juuri oikean kokoiset paikat.

Liukuovikaapisto – sisustan suunnittelu

Huomioi käyttäjä ja käyttötarkoitus

Ennen suunnittelun aloittamista on hyvä miettiä, mitä kaapistossa tullaan säilyttämään ja millainen sen käyttäjä on? Tavallisin eteiskaappi sisältää esimerkiksi tankotilaa sekä omille että vieraiden vaatteille ja korit tai laatikot pipoja ja hanskoja varten. Suurempaa säilytystilaa saatat tarvita erilaisia harrastusvälineitä varten. Myös siivouskaappi sijoitetaan usein eteiseen tai tuulikaappiin.

Erilaiset lisätarvikkeet kuten korit ja laatikot tuovat järjestystä kaappiin, mutta myös tavarat paremmin esille. Hyvä käyttökorkeus ulosvedettäville tarvikkeille on käyttäjän pituudesta riippuen maksimissaan n. 150–160 cm. Tätä ylemmäs on hyvä sijoittaa tavaroita, joita ei aivan joka päivä tarvita.

Iäkkäämpien henkilöiden on hyvä huomioida sopiva käyttökorkeus myös alhaaltapäin. Kumartelu ei välttämättä ole enää yhtä joustavaa, jolloin myös lähelle lattiaa on hyvä jättää tilaa harvemmin käytettäville tavaroille.

Varusteiden sijoittelu

Ulosvedettävät tarvikkeet (korit, laatikot ja telineet) on järkevintä sijoittaa kaapiston ulkoreunoille. Näin niiden käyttö on helpointa ja toimivinta. Tarvikkeiden toimivuus liukuovien kanssa varmistetaan aina ennen tilausvahvistusta.

Useimpien kaappien vaatimuksena on runsas henkaritila. Suosittelemme tavallista pituussuunnassa olevaa henkaria n. 50 cm syviin sisustoihin. Jos kaapistosi eteen sijoitetaan liukuovet, on kokonaissyvyys tällöin 60 cm. Syvyyssuuntaan sijoitettavat ulosvedettävät ripustinliu’ut ovat oiva ratkaisu tätä pienempiin kaappeihin.

Joustavat mahdollisuudet erikokoisiin tiloihin

Korkeisiin säilytystiloihin löytyy tarvittaessa vaatehissi, joka mahdollistaa vaatteiden säilytyksen myös lähellä katonrajaa, mutta tuo ne tarvittaessa mukavalle käyttökorkeudelle. Erilaisilla tankoyhdistelmillä voi samaankin aukkoon luoda helposti tilaa sekä lyhyemmille paidoille että pitkille takeille ja mekoille.

Vaikka kaapistollesi liikenevä tila olisi alle 50cm, ei syytä huoleen. Sekä syvyys-, korkeus- että leveyssuunnassa kalusteemme mukautuvat millimetrin tarkkuudella. Tavalliset levyhyllyt eivät syvyyden puolesta rajoituksia tunne!

eteiskaapisto

Tässä eteiskaapistossa tankotilaa sekä koreja ja laatikoita pipojen ja hanskojen säilytystä varten.

Liukuovikaapiston mittaus

Kaapiston mittaus onnistuu melko helposti jokaiselta. Oppaastamme löydät ohjeet eri toteutusvaihtoehtojen mittaukseen joiden avulle onnistut varmasti!

Klikkaa oppaaseen ja saat tietoa ja vinkkejä myös liukuovien ja tilanjako-ovien suunnitteluun.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kiintokalusteet liukuovet liukuovi liukuovikaapisto peililiukuovi vaatekaappi


Lisää samasta aiheesta