MAINOS

Syötkö vai lämmitätkö – energiaveronkorotus iskenyt eläkeläisiin

Yleinen

Toteutetut energiaveron korotukset ovat iskeneet kovasti maamme eläkkeensaajiin, tuore tutkimus kertoo. Eläkeläisten menot ovat nousseet viiden viime vuoden aikana ylivoimaisesti eniten. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Juuri ilmestyneessä Asumismenot 2013-tutkimuksesta (Pellervon Taloustutkimus) käy selkeästi ilmi, että eläkkeensaajien menot ovat kasvaneet juuri esimerkiksi energian hinnanousun vuoksi.

– Vetoamme hallitukseen, että se budjettiriihessään ottaisi suunnitellut energiaveron korotukset uudelleen käsittelyyn. Jo kohonneiden kustannuksien johdosta tulisi myös tehdä parannuksia eläkkeensaajien asumistuen ehtoihin ja sekä päättää kansaneläkkeen tasokorotuksesta, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n puheenjohtaja Matti Hellsten.

Lämmityspolttoaineiden ja sähkön veroja korotettiin vuoden 2011 alusta alkaen nettomääräisesti noin 730 milj. eurolla työnantajan kansaneläkemaksun poistamisesta aiheutuneiden verotuottomenetysten kompensoimiseksi.

Onko energiaköyhyys maassamme pian todellisuutta?


Lämmitysenergia voi olla pian tiukassa varsinkin eläkkeensaajien keskuudesssa.

Hallitus on taas korottamassa liikennepolttoaineiden ja sähkön valmisteveroa. Energiaverotuoton arvioidaan kasvavan liikennepolttoaineiden veron korotuksen seurauksena vuositasolla 115 milj. euroa ja sähköveron korotuksen seurauksena vuositasolla 80 milj. euroa.

– Tällä menolla maassamme on kansanryhmiä, jotka oikeasti joutuvat pohtimaan sitä, että käyttääkö rahansa ruokaan vai energiaan, kuten sähkö- tai öljylaskuun. Energiaköyhyys uhkaa pikkuhiljaa olla maassamme tosiasia, päättää puheenjohtaja Hellsten.

 

Lisätietoja: Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

eläke energiavero energiaveron korotus