Takan valinta – huomioi nämä neljä asiaa

Lämmitys

Takan valinta on taitolaji – ennen kaikkea kannattaa miettiä, millainen takan käyttäjä sinä itse olet. Ota takan valinnassa huomioon ainakin nämä neljä asiaa!

Addu-teksti

Takan tarvitsijoita on monenlaisia. Yksi haluaa mahdollisimman pitkään lämpöä varaavan takan ja toinen puolestaan haluaa lämpöä nopeasti. Joillekin suurin syy takan hankkimiseen on energiansäästö ja toisille takka on ennen kaikkea tunnelmanluoja. 

Takan valinta voi olla hankalaa. Takka sijoitetaan aina taloon tai mökkiin, joten rakennuksen ominaisuudet on otettava huomioon takkaa valittaessa. Lisäksi pitäisi miettiä, millainen takan käyttäjä itse olet. Jos jo etukäteen tiedät, ettet viitsi lämmittää takkaa päivittäin koko kylmän kauden ajan vaan vain silloin tällöin, on takka valittava sen mukaan. Yksi takka on hyvä lämmönvaraaja ja toinen taas kaunis huonekalu. Aina takassa ei ole kaikkia niitä ominaisuuksia, joita odotetaan, vaan on tehtävä kompromisseja.

Nordpeis valmistaa kaikenlaisia takkoja pienistä Nordpeis-kamiinoista suuriin varaaviin Nordpeis-takkoihin. Takkavalikoimasta löydät varmasti sinulle sopivan Nordpeis-takan. Listasimme neljä asiaa, jotka kannattaa huomioida takan valintaa tehdessä.

1. Mitä odotat takalta?

Lämpöä nopeasti

Jos haluat, että takka luovuttaa lämpöä mahdollisimman nopeasti, valitse kiertoilmatakka. Kiertoilmatakka alkaa antaa lämpöä heti, kun tulet on sytytetty ja levittää lämmön nopeasti suurelle alueelle. Esimerkiksi:

Nordpeis-kiertoilmatakat on helppoja ja monesti myös edullisempia asentaa kuin varaavat takat. Nordpeis-kiertoilmatakka kuluttaa vain vähän puuta – jos sinulla ei ole suuria puunsäilytystiloja, Nordpeis-kiertoilmatakka on oikea valinta.

Tokyo

Tokyo on elegantti kapea kiertoilmatakka, jossa on korkealla sijaitseva tulipesä ja luukku takan etu- ja takapuolella.

Lämpöä pitkään

Jos haluat, että takka varaa lämpöä mahdollisimman pitkään, valitse painava ja suuri takka. Nordpeisin varaavat takat pitävät nimensä mukaan lämpöä pitkään ja ovat suureksi avuksi lämmityslaskun pienentämisessä.

Nordpeis-mallistoon kuuluu myös takkoja, jossa on varaavan takan ja kiertoilmatakan parhaat puolet: varaavat takat kiertoilmatoiminnolla varaavat lämpöä vuorokaudeksi ja alkavat antaa sitä heti, kun tulet on sytytetty.

 

Salzburg-XL

Salzburg on varaava takka, jonka varaava massa on oliviinisementti. Nordpeis Salzburg XL on pisimpään lämpöä varaava Nordpeis-takka. 4 520 € (sis. rahti)

2. Millaiseen rakennukseen takka tulee?

Vanhempaan huonommin eristettyyn rakennukseen, jonka pääasiallinen lämmitys on vanhanaikainen tai kallis, sopii parhaiten varaava takka:

Uuteen hyvin eristettyyn rakennukseen, jossa pääasiallinen lämmitysjärjestelmä on nykyaikainen ja edullinen ja jossa takkaa käytetään vain lisälämmöksi tai tunnelman luomiseen, sopii parhaiten kiertoilmatakka, esimerkiksi:

Jos rakennuksessa takan sijoituspaikan kohdalla lattia on vahvistettu, sopivat siihen hyvin Nordpeisin varaavat takat. Jos taas lattiaa ei ole vahvistettu, Nordpeis-kiertoilmatakat sopivat keveytensä ansiosta yleensä suoraan puulattian päälle.

Ronda

Ronda on korkea vapaasti seisova, kauniin pyöreä kiertoilmatakka, joka ei vaadi paljoa asennustilaa.

3. Millainen takan käyttäjä olet?

Jos haluat varaavan Nordpeis-takan ja saada siitä pitkään lämpöä, on takkaa myös lämmitettävä päivittäin. Normaalisti varaavaa Nordpeis-takkaa lämmitetään muutama tunti aamulla ja muutama tunti illalla joka päivä kylmän kauden ajan. Jos varaavaa takkaa lämmitetään kylmänä, on huomioitava, että lämpö ei tule heti vaan vasta tuntien päästä. Poikkeuksena tästä on Nordpeis Salzburg L ja C -varaavat takat kiertoilmatoiminnolla, jotka varaavat lämpöä pitkään ja joista sen saa myös heti.

Jos jo tiedät, että lämmität takkaasi vain silloin tällöin muutaman kerran viikossa, on Nordpeis-kiertoilmatakka oikea vaihtoehto sinulle. Kun sytytät tulen Nordpeis-kiertoilmatakkaan, lämpöä tulee heti.

 

4. Miltä takan pitäisi näyttää?

Takan ulkonäkö on tärkeä asia, sillä takka on sisustuksen keskeinen elementti eikä sitä voi siirtää piiloon. Pitäisikö takan olla suuri vai pieni, moderni vai perinteinen?

Suuria takkoja:

Panama

Panama-takan yksinkertaisista elementeistä voi koota monia eri vaihtoehtoja – Panama voi ulottua vaikka kattoon saakka, ja luukun voi saada myös kulmaan.

Pieniä takkoja:

Stockholm_L

Nordpeis Stockholm on upea pieni kiertoilmatakka, joka sopii hienosti pieniinkin tiloihin ollen kuitenkin huipputehokas lämmönlähde.

Moderneja takkoja:

Praha

Praha-kiertoilmatakasta on saatavissa sekä matala että korotettu malli.

Perinteisiä takkoja:

London

London on takkakonsepti, jolla voit luoda juuri sinua miellyttävän takan. Lähtökohtana on betonirunko.

Valtuutettu jälleenmyyjä on paras tulisija-asiantuntija

Nordpeis-takan valintaan kannattaa käyttää aikaa ja hiukan vaivaa, mutta sen ei tarvitse olla hankalaa. Norpeisin paikalliset jälleenmyyjät ovat erinomaisia takka-asiantuntijoita, jotka auttavat Nordpeis-takan valinnassa kaikin tavoin.

Nordpeis-jälleenmyyjillä on liikkeissään Nordpeis-takkoja esillä. Ota yhteyttä Nordpeis-jälleenmyyjään ja sovi tapaaminen takkaliikkeeseen, jossa sinulle esitellään koko Nordpeis-mallisto ja josta voit valita itsellesi sopivimman Nordpeis-takan. Jälleenmyyjät tekevät myös kotikäyntejä ja selvittävät paikan päällä, millainen takka sopii parhaiten juuri sinun kotiisi. Kun olet löytänyt oman takkasi, jälleenmyyjiltä saat myös savupiiput ja asennuksen koko paketille, sopuhintaan tietysti. Kun Nordpeis-takka on hankittu paikalliselta jälleenmyyjältä, on sinun jatkossakin helppo saada apua takkaasi liittyvissä asioissa. Valtuutetut jälleenmyyjät löydät täältä >.

Lisätietoja: www.nordpeis.fi

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kiertoilmatakka takan valinta takka varaava takka

Julkaisuun liitetty yritys

http://nordpeis.fi/

 

Norjalainen Nordpeis on valmistanut kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisustustakkoja jo vuodesta 1984.

Norja on tunnettu kylmistä ja ankarista talvistaan, joten puun polttamisen perinne ulottuu vuosisatojen päähän. Lähes kolme vuosikymmentä toiminut Nordpeis on perustamisestaan lähtien valanut tulisijoihinsa Norjan historiaa ja vanhoja perinteitä. Yhdistettynä laatuun ja nykyaikaiseen tekniikkaan tämä on ollut menestyksen avain. Tulisijoissa yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni toimivuus. Tulen luoma tunnelma on entisellään, mutta tuotteet täyttävät ankarimmatkin palamisen puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Tuloksena on norjalainen elämys – nautintoa, tehokasta lämmitystä ja puhdas omatunto.

Tulisijan asema on muuttunut ajan myötä. Se ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan myös kotien keskeinen elementti. Nordpeisin tulisijat ovat puhdaslinjaisia ja keskittävät katsojan päähuomion liekkeihin. Laaja perusvalikoima ja runsaat muuntelumahdollisuudet varmistavat sen, että Nordpeis voi tarjota kaikille mieluisan tuotteen, ajattoman klassikon, joka muodostaa nykyaikaisen kodin luonnollisen keskipisteen.

 

 

Lue lisää: Nordpeis

Lisää samasta aiheesta