Takka tuo nopeasti lämpöä ja tunnelmaa

Lämmitys

Hissiluukullinen kiertoilmatakka lämmittää huoneen nopeasti heti, kun tulet on sytytetty. Se on kevyt ja kompakti, eli sopii monenlaiseen tilaan, ja värinkin voi valita itse.

Takka on pitkäikäinen hankinta, joten omien toiveiden ja tarpeiden miettimiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Kysymys kuuluukin, millaisen takan juuri sinä haluaisit kotiisi?

Valittavana on moneen tarpeeseen erilaisia lämmönlähteitä, joiden asentamisessakin on erilaisia reunaehtoja.

Kotiin voi sopia pitkään lämpöä tuottava takka tai sitten sellainen, joka lämmittää huoneen nopeasti heti tulen sytyttämisen jälkeen.

Lämmönlähde voi olla pieni ja huomaamaton tai jykevä katseenvangitsija. Toiset ovat keveitä ja siksi vaivattomia asentaa lattian päälle, kun taas toiset vaativat vahvistuksia lattiassa.

↑ Nordpeis Monaco C Korkeaan voi asentaa kätevän halkotilan. 

Saman tien lämmin

Nordpeis Monaco -kiertoilmatakat alkavat lämmittämään heti, kun tulet on sytytetty. Lämpö leviää nopeasti suurelle alueelle.

Kiertoilmatakan toiminta perustuu siihen, että se vetää kylmää huoneilmaa rakenteisiinsa ja puhaltaa sen lämpöisenä ulos. Puhaltuva lämmin ilma kierrättää huoneilmaa levittäen lämmön pian laajalle alueelle.

Kiertoilmatakka lämmittää ison tilan nopeasti ja tehokkaasti.

Kiertoilmatakka lattian päälle

Monaco-kiertoilmatakat painavat 270–350 kilogrammaa, ja ne voidaan yleensä asentaa suoraan puurakenteisen lattian päälle ilman erillisiä vahvistuksia.

Koska lämpö ei varastoidu takan rakenteisiin ja pintalämpötila pysyy matalana, kiertoilmatakan sijoittaminen on helppoa.

Monaco-takoissa on myös sisäänrakennettu suojaseinäsarja, joten ne eivät tarvitse taaksensa palomuuria, vaan ne voidaan asentaa suoraan kiinni tulenarkaan seinään.

Ja kun ei tarvita lattianvahvistusta eikä palomuuria, säästyy rahaa.

↑ Nordpeis Monaco Matalaan saa lisävarusteena tyylikkään penkin.

Mittaan valetut betonikuoret

Monaco-takan tyylikäs hissiluukku aukeaa nostamalla ylös. Sekin helpottaa takan sijoittelua, koska luukku ei vaadi avatessa ympärilleen tilaa.

Nordpeis on testannut ja jalostanut takkamateriaaleja jo yli 30 vuoden ajan yhteistyössä johtavien laboratorioiden ja yliopistojen kanssa. Sen materiaalit täyttävät korkeimmat mahdolliset rasituksen ja lämmönvaihtelun sietovaatimukset.

– Käytämme erilaisia betonityyppejä kuoressa, tulipesässä ja takkasydämessä, ja päämääränä on erityisen hyvä lämmönvarastointikyky, kertoo maajohtaja Jonas Wallenius Nordpeisiltä.

Monaco-takan kuoriosat ovat mittoihinsa valettua kevytbetonia. Kuoriosat ripustetaan metallikehikkoon, joten asentamisessa ei tarvita erikoisammattimiehiä: asennuksen voi tehdä kuka tahansa rakennustaitoinen.

Betonikuoret on valettu niin tarkasti mittaan, että pinnoittamisen voi tehdä maalaamalla. Pintaan ei siis tarvitse tasoitteita tai hiontaa, vaan se on tehtaan jäljiltä valmis.

– Kuoret saadaan tehtyä tehtaalla muutaman millin mittatarkkuuteen, jotta asentaminen olisi helppoa. Takan voi tehtaan valun jäljiltä pinnoittaa maalaamalla, koska valun pinta on niin siisti ja hyvä, Wallenius sanoo.

Maalaa yhä uudestaan

Maaliksi valitaan lateksimaali. Kun pinnoitus voidaan tehdä maalaamalla niin värin voit valita itse. Myöhemmin, esimerkiksi remontin yhteydessä tai kun halutaan takkaan uutta ilmettä, voi valita uuden värin ja maalata takan uudestaan.

Takka on aina freesi ja puhdas, koska maalipintaa voi uudistaa. Metallinen tiilinen, rapattu tai kivinen pinta ovat haastavia pitää alkuperäisessä kuosissaan, koska niiden pinnoitusta on vaikea uusia eikä väriä yleensä voi vaihtaa.

Jos betonipintaiseen Nordpeis Monaco -takkaan tulee vaurio tai kolhu, se paikataan tasoitteella, hiotaan ja maalataan. Takka on taas kuin uusi.

Monacon plussat

+ Tuli näkyy siitä laajalle alueelle

+ Lasiluukut ovat suuret pieneen kuoreen nähden

+ Helppo asentaa ja pinnoittaa – voi itse valita värin

+ Pieni syvyys, vain 50 cm, eikä siis vaadi paljon tilaa.

Monaco-mallit

Monaco Matala

Monaco Korkea

Monaco A Matala

Monaco A Korkea

Monaco Matala penkillä

Monaco A Matala penkillä oikea/vasen

Monacossa lasit ovat kolmeen suuntaan. Monaco C -malleissa lasit kahteen suuntaan, eli kulmaluukku oikea tai vasen.

Lisävarusteet: halkotila matala mustalla Dekton-kannella, halkotila korkea mustalla Dekton-kannella, lattialevy kirkasta lasia, PowerStone-lämpömakasiini (101 kg) ja paloilman liitäntäsarja

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

braskamin custommade designtakka elementtitakka fireplace hissiluukku interiordesign kiertoilmatakka kodinsisustus kulmatakka lisälämpö lämmitysteho lämpölaite modernimuotoilu murspis mökkitakka Nordpeis nordpeisfinland puhdaspalaminen sisustus sisustustakka stove takat takka takkasydän tulisija tulisijat tunnelmatakka varaavatakka värmelagrande

Julkaisuun liitetty yritys

http://nordpeis.fi/

 

Norjalainen Nordpeis on valmistanut kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisustustakkoja jo vuodesta 1984.

Norja on tunnettu kylmistä ja ankarista talvistaan, joten puun polttamisen perinne ulottuu vuosisatojen päähän. Lähes kolme vuosikymmentä toiminut Nordpeis on perustamisestaan lähtien valanut tulisijoihinsa Norjan historiaa ja vanhoja perinteitä. Yhdistettynä laatuun ja nykyaikaiseen tekniikkaan tämä on ollut menestyksen avain. Tulisijoissa yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni toimivuus. Tulen luoma tunnelma on entisellään, mutta tuotteet täyttävät ankarimmatkin palamisen puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Tuloksena on norjalainen elämys – nautintoa, tehokasta lämmitystä ja puhdas omatunto.

Tulisijan asema on muuttunut ajan myötä. Se ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan myös kotien keskeinen elementti. Nordpeisin tulisijat ovat puhdaslinjaisia ja keskittävät katsojan päähuomion liekkeihin. Laaja perusvalikoima ja runsaat muuntelumahdollisuudet varmistavat sen, että Nordpeis voi tarjota kaikille mieluisan tuotteen, ajattoman klassikon, joka muodostaa nykyaikaisen kodin luonnollisen keskipisteen.

 

 

Lue lisää: Nordpeis