Talon kunnossapito – 10 vinkkiä heinäkuulle

Talo
Talossa riittää pikkuhommia myös keskellä kesää. Tue omenapuun oksat, kitke piharatamot, tutki kellarikerroksen seinävieret valumavesien varalta, Suunnittele rapujuhlat ajoissa. Lue kaikki vinkit!

Pikku hommia sateen sattuessa ja muutenkin:

1. Kesä on kukkeimmillaan, ja siitä on syytä nauttia. Nurmikko on pysynyt kuumuudesta huolimatta aika hyvässä kunnossa, mutta suuri riesa ovat piharatamot. Niiden kitkeminen tuntuu toivottomalta, mutta pakko vain on kitkeä.

2. Omenapuiden raakileista raskaat oksat pitää tukea, etteivät oksat repeä. Tosin omenasadosta ei tule joka paikassa runsas, koska kukinta-aikaan oli kovia tuulia eikä pölyttäjiä ollut liikkeellä.

3. Vaikka on vasta keskikesä, on syytä jo valmistautua syksyyn. Hanki ajoissa syyslannoitteita, sillä niiden aika on kohta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Kesästä pitää ottaa kaikki irti. Rapukausi on tuloillaan, joten suunnittele kunnon rapukekkerit koristeineen ja valoineen.

5. Kaupoissa on jos jonkinlaisia aurinkokennoilla toimivia valoja. Niiden aika alkaa olla kohta, sillä illat pimenevät. Tunnelmavalaistus syntyy kuin itsestään, eikä käyttö maksa mitään.

6. Onko talossasi asianmukaiset turvajärjestelmät? Nyt jos koskaan on aika tehdä talostasi turvallinen. Rosvoja on liikkeellä aina, joten turvatoimet kuntoon, niin olo on huolettomampi.

Omenapuiden raakileista raskaat oksat pitää tukea
Maalari maalaa sateella sisätiloissa. Kaakelitkin voi maalata.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

7. Sisätyöt eivät kesällä kiinnosta, mutta sateella voi sisällä vaikka vähän maalata. Luonnonvaloa on riittävästi, joten maalaaminen sujuu hyvin. Vanhat kaakelitkin saavat nykymaaleilla uuden ja kauniin pinnan.

8. Missä kunnossa sauna on? Olisiko syytä tehdä kokonaan lauteet vai vain vaihtaa huonoksi menneet alimmat laudat?

9. Lämpökompostori on varmaan aika täynnä, joten ota mullat talteen tai perusta uusia kukkapenkkejä syksyn istutuksia varten.

10. Tutki talon kellarikerroksen huoneiden seinävieret, ettei sadevesi vain ole päässyt valumaan sisälle. Sadevesi voi tulla pienimmästäkin kivijalan lohkeamasta sisään ja tehdä tuhojaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU