MAINOS

Talvi ja pakkaskelit tulevat – oletko valmis?

Lämmitys

Nyt on hyvä aika tehdä LVI-laitteiden syyshuolto ja varmistaa, että lämmitysjärjestelmä toimii kunnolla. Työn tuloksena on miellyttävä sisälämpö sekä positiivinen lukema lämmitysenergialaskuissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Aloita tarkastamalla lämmitysjärjestelmän automatiikan ja pumppujen toiminta ja uusi rikkoontuneet osat esim. termostaattiset patteriventtiilit. Varmista, että ilmanvaihtojärjestelmien suodattimet, venttiilit ja automatiikka toimivat kunnolla.

Puhdista myös ilmanvaihtokone kesän pölyistä ja hyönteisistä, ja vaihda tarvittaessa suodattimet. Likaantuneet ja tukkeutuneet ilmansuodattimet lisäävät virtausvastusta ja heikentävät ilmanvaihdon tehoa.

– Oikein toimiva lämmitysjärjestelmä pitää sisälämpötilan 20–22ºC-asteessa. Yhden asteen ylilämpö lisää lämmityskuluja jopa 5 prosenttia. Kerros- ja rivitalojen eri huoneistoissa tulee olla sama sisälämpötila, muutoin koko taloa lämmitetään kylmimmän huoneiston mukaan. Perussäätötyöt ja säätölaitteiden viritykset ovat ammattilaisten työtä. Kun näihin on tarvetta, ota yhteys ammattiliikkeeseen, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, www.lvi-tu.fi

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmanvaihtojärjestelmä ilmanvaihtokone lämmitysjärjestelmä lämmityskausi patteri patterilämmitys