Talvisuojaus – vielä ehdit suojata kasvit, lue vinkit!

Piha
Talvisuojaus – vielä ehdit suojata kasvit, lue vinkit!

Vaihtelevat sääolosuhteet aiheuttivat viime talvena sen, että jäätynyt vesi pääsi rikkomaan kasvien solurakennetta juuritasolla asti. Lumi toimii luonnollisena peitteenä kylmänaroille kasveille, kuten ruusuille, kärhöille ja pioneille, mutta se saattaa sulaa pois kesken kylmän kauden. Vettä hylkiväksi lämpökäsitelty Kekkilä Talvisuoja toimii suojaavana eristeenä lumen tapaan; se ei ime itseensä kosteutta, jolloin suojakerros säilyy ilmavana läpi talven. 

Viisi vinkkiä talvisuojaukseen: 

  1. Talvisuoja levitetään kasvien juuristoalueelle ja versojen suojaksi heti maan pinnan jäädyttyä. Tällöin turvekerroksen alle ei jää ylimääräistä kosteutta eivätkä kasvit altistu esimerkiksi sienitaudeille.  
  2. Ruusuille kannattaa levittää noin 20 cm paksuinen kerros Talvisuojaa. Perennoille ja sipulikasveille riittää ohuempikin kerros, noin 10 cm. 
  3. Talvisuojan voi halutessaan peittää havuilla, jolloin suojakerros pysyy paremmin paikoillaan. 
  4. Talvisuoja kannattaa kerätä pois heti, kun maa alkaa sulaa. Tällöin kasvuun lähtö ei viivästy. 
  5. Poiskerätyn Talvisuojan voi hyödyntää kompostin kuivikkeena sekä hiekkaisen tai savisen maan parannukseen.

Lisätietoja:

Kekkilä Group

www.kekkila.fi

Kekkilä Group valmistaa ja markkinoi puutarha-alan korkealaatuisia kasvualustoja ja lannoitteita kuluttajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä, sekä toimittaa ammattiviljelytuotteita yli 70 maahan. Suhtaudumme multaan intohimoisesti ja kehitämme jatkuvasti harrastajille ja ammattilaisille entistä parempia ratkaisuja kasvattamiseen. Kasvu on intohimomme ja me haluamme kasvaa yhdessä kumppaneidemme, kuluttajien ja asiakkaiden kanssa. Kekkilä Group on osa Vapo Groupia.

Lähde: Cision News

MAINOS
MAINOS LOPPUU