MAINOS

Tämän vuoden trendivärit herättävät iloa ja toivoa

Sisustus

Värit tuovat koteihin iloa ja toivoa. Tänä vuonna moni haluaa kotiin myös kepeyttä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Värit voivat näkyä kodissa pieninä iloa ja luonnetta tuovina elementteinä, ja niitä voi vaihtaa oman mieltymyksen mukaan. Monessa kodissa on paljon valkoisia seiniä, jotka ovat kuin tyhjä kangas: niihin voi yhdistää sisustuksessa mitä vain värejä.

Pantone Color Insitute on nostanut tämän vuoden väreiksi Ultimate Grayn – harmaa – ja Illuminating Yellow – keltainen.

– Kriisin jälkeiset ajat selvästi nostavat positiivista henkeä sisustuksessa. Keltainen on noussut jo aiemmin murretun vaalean roosan seasta tai vihertävien sävyjen keskeltä trendiväriksi, kertoo trendiasiantuntija Malla Tapio.

– Vihreä on edelleen suosittu. Se maadoittaa, rauhoittaa ja viittaa luontoon, jota niin haluamme kotiimme nyt yhä enemmän.

Tikkurila oli lanseerannut tämän vuoden värinä puhtaan taivaansinisen Cumuluksen kuvastamaan toivoa.

↑Tikkurilan tämän vuoden väri on heleä taivaansinisen Cumulus.

Mutta entä, jos ei pidä keltaisesta tai sinisestä?

– Trendejä ei kannata seurata, elleivät ne tunnu omalta. Eli jos ei tykkää keltaisesta tai sinisestä, niin ei kannata maalta seinää niillä väreillä. Osa kansainvälisiä trendejä on sellaisia, että niistä tietää heti, etteivät ne nouse trendeiksi Suomessa.

↑Valkoinen sisustus syttyy väreihin pienin värikkäin yksityiskohdin.

Valitse väri, josta pidät

Moni suomalainen värittää kotiaan aika maltillisesti, mutta on niitäkin, jotka haluavat elää hyvin värikkäässä ympäristössä.

– Ihmisen perusluonne määrittää, millaisia värejä kotiin halutaan ja kuinka paljon. Jonkun syke voi nousta kovin värikkäässä kodissa, kun taas toiselle väriharmoninen koti voi tuntua energiattomalta, Tapio kertoo.

↑Trendejä tulee ja menee, mutta omia mieltymyksiä kannattaa seurata ja kokeilla sisustuksessa.

Tapio kannustaa kuitenkin kokeilemaan rohkeasti. Värejä voi käyttää hillitystikin mutta kuitenkin niin, että ne tuovat paljon uutta tunnelmaa ja ilmettä.

– Me suomalaiset olemme kyllä vähän varman päälle eläjiä. Asunnot maksavat niin paljon Suomessa, joten ne remontoidaan ja rakennetaan niin, että arvo varmasti pysyy ja ne voisi sitten joskus myydäkin helposti. Se voi johtaa siihen, ettei osata nauttia siitä hetkestä ja unohtuu se oivallus, että ”minä asun tässä nyt ja haluan nauttia väreistä”.

 

 

Kuvat: Tikkurila, Pixabay.com ja Pexels.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.