MAINOS

Tarkista verotuspäätös – niiden postittaminen on alkanut

Sisustus

Verotuspäätösten postittaminen on alkanut. Postitus jatkuu aina lokakuun lopulle. Tiedot kannattaa tarkistaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verotuspäätösten postittaminen on alkanut. Postitus jatkuu aina lokakuun lopulle. Uuden verotuspäätöksen saa, jos esitäytetyn veroilmoituksen tietoja on korjattu keväällä. Kevään verotuspäätös on lopullinen, jos esitäytetyn veroilmoituksen tietoja ei ole muutettu.

Kun verotuspäätös saapuu, sen tiedot kannattaa tarkistaa

Uuden verotuspäätöksen tiedot on syytä tarkastaa ja verrata niitä ilmoitettuihin tietoihin. Jos verotuspäätöksessä on selvä virhe, siitä kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian.

Uuden verotuspäätöksen voi saada, vaikka kevään veroilmoituksen tietoja ei olisi itse muuttanut, sillä Verohallinto on voinut saada korjattua tietoa muualta, esimerkiksi työnantajalta.

Vaikka uusi verotuspäätös korvaa keväällä saapuneen, vanhasta veroilmoituksesta on hyvä säilyttää erittelyosa, josta näkyy esimerkiksi se, mistä tiedot on saatu. Uudessa verotuspäätöksessä ei ole mukana erittelyosaa ja sen uudelleen tilaaminen on maksullista.

Tilinumeron voi ilmoittaa verottajalle verkossa

Verovuoden 2013 veronpalautukset maksetaan tilille 3.12.2014. Verohallinnon tiedossa oleva oikea pankkitilinumero nopeuttaa veronpalautuksen saamista. Tilinumeron tai sen muutoksen voi ilmoittaa verkossa osoitteessa vero.fi/tilinumero .

Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.12.2014 ja toinen eräpäivä 2.2.2015.

Korjatun verotuspäätöksen mukana lähetetään uudet tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

jäännösvero veroilmoitus veronpalautus verotuspäätös