MAINOS

Tässä ovat Suomelan blogikirjoittajat

Sisustus

Suomelan blogikirjoittajat ovat aktiivisia ja sujuvasanaisia Suomelan lukijoita, jotka havainnoivat ja kirjoittavat itselleen ja Suomelalle läheisistä teemoista, kuten pientaloasuminen, sisustaminen, nikkarointi, puutarha tai omakotiasuminen yleensä. Osa kirjoittajista ovat jo kokeneita bloggaajia, mutta toiset vasta aloittelevat blogikirjoittamista. Tutustu bloggaajiin ja heidän blogeihinsa!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Alma

Amatööri Alman blogi

Elelen ja aikaani vietän itä-suomalaisessa, mukavan kokoisessa kaupungissa. Puolitoistakerroksisen hirsitalon jakaa kanssani remontti-Jalmari, jota myös aviomiehekseni tituleeraan. Kantapään kautta on paljon tullut opittua niin rempan tekemisen kuin piha-alueen istutuksien suhteen. Jalmarin kauhuksi aina jotain pientä putkahtaa mieleen. Pihaa, istutuksia, kranssien valmistusta ja ehkäpä myös kakkumaailmaa – noista on tämä blogi tehty.

Lue Alman blogia

Mari

Elämää vanhalla metsätiellä

Tervetuloa kurkistamaan Elämään Vanhalla Metsätiellä. Välillä remontoidaan 70-luvulla rakennettua punaista puutaloa tai möyritään pihamaalla. Toisinaan pysähdytään toviksi pohtimaan elämänmenoa.

Lue Marin blogia

Irkku

Kolkyt ja risat

Asumme mieheni ja kahden koiran kanssa Etelä-Espoossa 1970-luvulla rakennetussa 300 m2:n omakotitalossa, jossa on asuintilojen lisäksi uima-allas ja pieni eläinlääkärin vastaanotto. Blogini käsittelee ensisijaisesti pientaloasumista yli 30-vuotiaassa omakotitalossa. Kerron talon ylläpidosta, pienistä ja isoista remonteista, mutta myös suuren pihan hoidosta, perheen kokoontumisista ja koiravaltaisesta elämäntavasta.

Lue Irkun blogia

Johanna

Pikku Töllin väki

Olen reilu kolmekymppinen naiseläjä, äiti ja vaimokin vielä. Asustelen pienen perheemme kanssa Kittilän Kaukosessa ja remontoimme kodiksemme vanhaa hirsitaloa, Pikku Tölliä. Aiheina tulee olemaan rakentaminen, sisustaminen, pihatyöt sekä Töllin väen elämä arjen ja juhlan keskellä.

Lue Johannan blogia

Noora

Sulosointuja Riitapalosta

Maaseutuyrittäjäksi ja matkailuvirkailijaksi valmistunut, sekä lastenohjaajaksi ja matkailupalvelujen tuottajaksi opiskeleva tuore vaimo kertoilee pitkäaikaisen haaveensa toteuttamisesta eli maaseutumatkailuyrityksen perustamisesta.

Lue Nooran blogia

Martti

Martin blogi

Asun vaimoni kanssa pääkaupunkiseudulla paritalossa ja meillä on kaksi kesämökkiä, jotka olemme nyt eläkkellä ollessamme kunnostaneet täysin. Aiheita ammennan mökkielämästä, asumisesta erilaisissa muodoissa ja paljon puhutusta ekologisuudesta ja hiilijalanjäljestä.

Lue Martin blogia

Pihlajanmarja

Keltaisen talon tarinoita

Olen pikkuhiljaa saanut omakotitalon valmiiksi. Aloituksesta onkin jo 10 vuotta! Tällä hetkellä vietän talossani n. neljä päivää viikossa, muut päivät kuluvat pääkaupunkiseudulla työn merkeissä. Projekti on ollut pitkä ja vieläkin löytyy kaikenlaista pientä ”säädettävää”. Puutarha tarjoaa virikettä tulevinakin vuosina ja on pysyvä innoituksen lähde. Naisena monet puuhat vaativat hieman sinnikkyyttä, mutta yritystä löytyy! Pysyy se lapio minunkin kädessäni, mutta nikkarointihommat ovat se akilleen kantapää.

Lue Pihlajanmarjan blogia

Raija Johanna

Ei niin vakavaa

Minä, mieheni ja päiväkoti-ikäiset lapsemme muutimme omaan taloon vajaa kaksi vuotta sitten. Blogiaiheeni käsittelevät erilaisia oivalluksia ja ajatuksia, jotka liittyvät arjen pyörittämiseen, ympäristöhavaintoihin, viherpeukalokokeiluihin ja niin edelleen.

Lue Raija Johannan blogia

Kirsikka

Kirsikan blogi

Olen 30+ -vuotias kahden lapsen äiti. Asun vanhassa rintamamiestalossa mieheni, lasteni sekä kissan ja marsun kanssa. Harrastan ompelua ja puutarhan hoitoa sekä pieniä tee-se-itse remontteja.

Lue Kirsikan blogia

Rusticus

Madame maallemuuttaja

Olen 56-vuotias 4 aikuisen lapsen äiti. Muutimme puolen perheen kanssa maalle entiseen kotitaloomme 4 vuotta sitten myytyämme omakotitalon Helsingistä. 1956 valmistuneen rintamamiestalon remonttiin on liittynyt kaikenlaista kokemusta niin hyvässä kuin pahassakin, ja homma jatkuu edelleen, nyt lähinnä tee itse -menetelmällä. Blogissani tuon esille naisnäkökulmaa remontoimiseen ja nimenomaan sitä, ettei sukupuoli ole minkäänlainen este työkalujen käyttöön aina vasarasta ja ruuvimeisselistä moottorisahaan tai katkaisusirkkeliin.

Lue Rusticuksen blogia

Myös he kirjoittavat Suomelan blogipalstalle:

Sylvi kirjoittaa RuttuRusina -blogiin

Marketta kirjoittaa Lokoisaa eläke-elämää tornitalossa -blogiin

Nina kirjoittaa ruotsiksi Min Eden -blogiin

Elina kirjoittaa Kotona.-blogiin

Ruusa kirjoittaa Rintelän elämää -blogiin

Lea kirjoittaa Tarinoita Mahlahongosta -blogiin

Lotta kirjoittaa Elämää Inkilässä -blogiin

Timo kirjoittaa Timpan blogiin

Tuulileena kirjoittaa Tuulen tuiverruksia -blogiin

Tapio kirjoittaa Tapion blogiin

Arja kirjoittaa Arjan maalaiselämää metsän keskellä -blogiin

Eija kirjoittaa Eijan blogiin

Maarit kirjoittaa Rullamitta ja ruusunnuppuja -blogiin

Tiina kirjoittaa Maaseudun rauhassa? -blogiin

Oili kirjoittaa Oilin blogiin

Juha kirjoittaa Juhan pientaloblogiin

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

blogi blogikirjoittaja lukijablogi pientalobogi