MAINOS

Tästä tiedät, että kylpyhuoneremontti on ajankohtainen

Kylpyhuone

Kylpyhuone on keskeisimpiä asunnon tiloja. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että kylppärissä on hyvä olla. Listasimme viisi vinkkiä, joista tiedät kylpyhuoneesi olevan remontin tarpeessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Turhauttaako kylpyhuoneessa asioiminen?

Sinulla saattaa olla ongelmia kylpyhuoneesi toiminnallisuuden kanssa. Elämäntilanteiden vaihtuessa myös tarpeet kylpyhuoneelle muuttuvat.

– Kylpyhuonesuunnittelu on harpannut vuosien saatossa eteenpäin, ja esimerkiksi säilytystila kehittynyt. Ovelliset kaapit olivat vielä jokunen vuosi sitten valtavirtaa, mutta vetolaatikoissa voi säilyttää enemmän ja paremmassa järjestyksessä, IDOn tuoteasiantuntija Petra Myllynen kertoo.

Näetkö vaurioita? Haiseeko tunkkaiselta?

Älä ohita olankohautuksella säröjä kylpyhuonekalusteissasi, sillä ne saattavat sisältää vesivahinkovaaraan.

Jos vesi valuu kalusteita tai seinää pitkin, haistat epämääräisiä tai tunkkaisia hajuja tai havaitset hometta, kannattaa tarttua toimeen. Kalusteita valittaessa on suositeltavaa panostaa laatuun.

– Nykyiset suihkuseinät ovat turvalasia, mutta osasta kylpyhuoneista saattaa törmätä erilasiin kyhäelmiin. Nämä kannattaa päivittää nykyaikaisiksi, Myllynen summaa.

Eikö lika lähde yrityksestä huolimatta?

Etkö saa kylpyhuonetta puhtaaksi pienin toimenpitein? Pinttynyt lika ja vaikeasti siivottavat kalusteet viestivät päivittämisen tarpeesta.

– Kannattaa suosia tuotteita, joiden laadukas lasite ja pinnoite suojaavat lialta ja kalkilta, Myllynen kertoo.

Puhtaus on ennen kaikkea hygieniakysymys. Nykyisessä kylpyhuonesuunnittelussa pyritään karsimaan likaa keräävät saumat ja reunat.

– Esimerkiksi IDOn Rimfree-wc-istuin on täysin huuhtelukaulukseton, mikä ratkaisee vanhan siivousongelman. Vai haluaisitko sinä työntää sormesi huuhtelukauluksen alle?, Myllynen nauraa.

Suositko ekologisia ratkaisuja?

Kylpyhuoneessa kannattaa kiinnittää huomiota ekologisuuteen. Suihkujen poresuuttimet ja wc-istuitnten kehittynyt tekniikka ovat vähentäneet veden kulutusta. Kun vanhanmallinen wc-istuin kuluttaa 9 litraa jokaisella huuhtelukerralla, niin uudet wc-istuimet kuluttavat pienimmillään vain 2,5 litraa.

– Kyseessä on huima ero, joka näkyy myös vesilaskussa. Myös uudet valaistusratkaisut säästävät huomattavasti energiaa, Myllynen toteaa.

Onko kylppärissä kiva fiilis?

Kylpyhuoneremontti on täysin perusteltua, jos huoneessa ei viihdy tai se kyllästyttää.

– Kylpyhuoneremontista ei tarvitse olla 30 vuotta, jotta huoneen voi päivittää. Jo pienellä vaivalla saa ihmeitä aikaan. Tällainen piristys on erinomainen esimerkiksi ennen asunnon myyntiä, Myllynen kertoo.

Lähde: Ido

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuone kylpyhuoneita kylpyhuoneremontti remontoida remontti


Lisää samasta aiheesta