MAINOS

Täydellinen keittiöallas

Keittiö

Keittiössä vietetystä ajasta yli puolet ollaan altaan ääressä. Keittiöallas onkin tärkeä keittiökaluste, joten sen materiaalivalintaan kannattaa panostaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Millainen on täydellinen keittiöallas? Ainakin sen pitäisi olla tarpeeksi tilava – ja tietenkin tyylikäs. Kaksoisallas on hyvä valinta innokkaalle kokille tai leipurille, mutta yksikin allas riittää, jos se on tarpeeksi suuri. Suorat sivut tuovat altaaseen lisää tilavuutta. Allasmateriaalin pitäisi kestää kovia otteita sekä kuumia nesteitä ja astioita. Helppo puhdistettavuus ja mukavantuntuinen pintamateriaali ovat myös monien kriteerilistoilla. Unelmien tiskiallas ei myöskään naarmuuntuisi.

Ainakin yksi nämä vaatimukset täyttävä keittiöallas on olemassa: Blanco-merkin Silgranit.

Silgranit on Blancon kehittämä komposiittimateriaali, jonka pääraaka-aine on murskattu graniitti (80 %). Loput materiaalista on teknistä muovia ja useilla patenteilla suojattua salaista ainesosaa. Olipa tämä materiaali mitä tahansa, on sen kehitystyössä onnistuttu erinomaisesti: Silgranit-allas ei naarmuunnu, se on helppo pitää puhtaana ja eikä se ole kivestä huolimatta kylmä ja kova. Altaan pinta tuntuu suorastaan silkkiseltä, ja siksi sitä on miellyttävä koskettaa.

Naarmuuntumaton keittiöallas on helppo pitää puhtaana

Helsinkiläinen Kaisa Hämäläinen on yksi Silgranit-altaan onnellisista omistajista. Kaksi keittiöremonttia lyhyen ajan sisään tehnyt innokas kotikokki valitsi edelliseen keittiöönsä klassisen RST-altaan, mutta se naarmuuntui harmittavan nopeasti. Uuden kodin ja uuden keittiöremontin myötä haussa oli naarmuuntumaton tiskiallas, ja silloin Hämäläinen kuuli Silgranitista.

– Naarmuuntumattomuus on suuri etu, ja olen muutenkin todella tyytyväinen altaaseen. Sen pinta tuntuu käteen pehmoiselta, vaikka materiaali onkin kiveä ja kestää hyvin iskuja. Altaaseen voi myös huoletta laskea vaikkapa kuuman kattilan tai kaataa kiehuvaa vettä, eikä se ole moksiskaan. Parasta Silgranitissa on kuitenkin se, että se on tosi helppo pitää puhtaana, Hämäläinen kertoo.

Silgranit-materiaali hylkii likaa, mutta lisäksi puhdistettavuuteen vaikuttaa pinnan tasaisuus. Täysin tasainen pinta on yleensäkin helppo pitää puhtaana, mutta silloin materiaali voi olla liian pehmeää ja naarmuuntuvaa. Vastaavasti taas liikaa kiveä sisältävä pinta on kova mutta vaikeasti puhdistettava. Silgranitin pinta on puhdistettavuuden ja kestävyyden kannalta optimaalinen: se on tarpeeksi sileä mutta kuitenkin kestävä.

Normaaliin puhdistamiseen ei tarvita muuta kuin tiskiharja ja astianpesuainetta, mutta valkoiset ja vaaleat altaat on hyvä puhdistaa välillä hieman tehokkaammilla aineilla. Valmistaja suosittelee pinttyneen lian poistamiseen Blanco Aktiv -puhdistusainetta.

Katso video, miten helposti tarhat lähtevät vaaleastakin pinnasta:

https://www.youtube.com/watch?v=y-DPL6Mp4zA

Silgranit-allas on myös hygieeninen. Altaat on viimeistelty Blancon omalla suojauksella, joka on integroitu Silgranit-materiaalin sisään. Suojaus hylkii likaa ja estää bakteerien kasvun noin 98-prosenttisesti.

Silgranit-altaat valmistetaan kovettamalla materiaali korkeassa lämpötilassa eikä kylmäkovettamalla kuten useimmat muut komposiittialtaat. Tämän takia allas kestää paremmin kuumuutta (jopa 280 °C:een) ja on naarmuuntumattomampi kuin useimmat muut altaat.

Lisävarustelu tuo helpotusta arkeen

Altaan koko vaikuttaa ratkaisevasti käytettävyyteen. Blancon Silgranit-altaat ovat tarpeeksi syviä, joten niissä on helppo pestä suuriakin astioita wokkipannuista jääkaapin osiin. Tiskaamista helpottaa altaan yläreunassa oleva pohjaventtiilin kaukosäädin, joka sulkee ja avaa pohjaventtiilin ilman että käsiä tarvitse uittaa likavedessä.

Erityisesti ahkeralle kokille tai leipurille altaan lisävarusteista on paljon iloa. Erilaisten vihanneskorien, ritilöiden, leikkuulautojen ja muiden tiskialtaan lisävarusteiden avulla kokkailu helpottuu ja paikat pysyvät siisteinä.

Miksi valita Silgranit?

 • helppo puhdistaa
 • naarmuuntumaton
 • kestävä, kivenkova pinta
 • kestää lämpöä 280 °c:een asti
 • hygieeninen
 • haalistumaton
 • kestää happoa (esim. sitruunasta)
 • useita värivaihtoehtoja
 • useita eri kiinnitysvaihtoehtoja
 • moderni, tyylikäs ja ajaton muotoilu
 • käytännölliset lisätarvikkeet

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Blanco keittiö keittiöallas keittiöremontti Lapetek Silgranit tiskiallas


Lisää samasta aiheesta