Täydellinen kesä ja muut suuret suunnitelmat

Sisustus

Joka vuosi, talven väistyttyä ja kevään saavuttua, herää sama toiveajattelu:
tulisipa tänä vuonna oikein loistokesä!

Pitkä pimeä kausi on vihdoin takanapäin, on kärsitty, jaksettu, odotettu ja kohta se on täällä – mökkikausi ja vapaa- herruus! Olemme sen ansainneet! Monen suomalaisen päässä käyn- nistyy suunnitelma tulevan kesän mökkiprojekteista.

Muutama mökin sisustusratkaisu menee uusiksi. Ne toteutetaan vaimon mieliksi, eli kuuluvat osas- toon: ”Teen vaimon kanssa tämän alta pois, jotta voin sitten rauhassa keskittyä mun omiin lempiprojekteihin”. Saunan puolella pitää vesipisteratkaisua hieman viilata ja porakaivon kopille täytyy laittaa uusi katto. Tässä aion toteuttaa pit- kään haaveissa ollutta kuparikatto- ajatusta.

Kalliiseen kupariin sijoittami- nen minkään varsinaisen rakennuksen kohdalla ei tunnu järkevältä. Mutta materiaalina kupari on inspiroinut minua pitkään ja pienoiskatoksi sitä sopii kokeilla. Maalaushommia ei ole tiedossa tänä kesänä, mutta jos jollakin on, ne kannattaa hoitaa pois kesän alkupuolella ennen kuin loppukesän kosteus ilmestyy. Näin ilmoitti maalarimestari minulle.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Grillin sijainti mökillä on her- mostuttanut pitkään, joten uusi paikka sille voisi olla mukava projekti. Ja kevyt sadekatos! Lisäksi on aina pientä korjattavaa siellä sun täällä. Tekemistä vaille en jää tänäkään kesänä!

Juuri tähän aikaan keväästä kaikki pienet suunnitelmat pyörivät jakirkastuvatkorvienvälissä!Inspiroivaa!!Sitten vaan työkalujen tsekkaus ennen mökille muuttoa. Terät ja polttoaineet sekä mahdolliset lisähankinnat kuntoon ja menoksi!

Yksi asia kuitenkin pelottaa – millainen kesä onkaan tulossa?

Mistä saisin odotuksen keskelle kätevästi luotettavia merkkejä tulevan suven luonteesta? Ettei tarvitsisi pettyä! Jotkut katsovat puiden lehtien ajoitusta tai luke- vat lintujen käyttäytymistä . ”Jos sataa sinä ja sinä päivänä, jatkuu sade myös alkukesän yli.” Joku osaa jopa tulkita sammakoita.. Ennustajia on riittämiin ja kaikkihan meille käy – kunhan en- nuste on positiivinen… muuten toivominen ja suunnittelu me- nee mönkään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Naapurini on eläkkeellä oleva insinöörismies, joka suhtautuu sopivan kriittisesti ennustuksiin. Hän sanoi kerran, että koko vuoden keskilämpötila on tilastolli- sesti tasainen, vuodesta toiseen. Esimerkiksi kylmä talvi viittaisi silloin lämpimään kesään. Yksinkertaista matikkaa, eikö? Ongelmana vain on, kuuluuko mennyt talvi edelliseen kesään vai tulevaan? Häh? Pitää siis kat- soa taaksepäin ja liittää yhteen menneiden vuosien kesä-talvi -parit ja laskea… Emmä ala! On helpompaa vain elää toivossa.

Tai – voihan sitä maalata piruja seinille ja olettaa niiden satei- simpien skenaarioiden toteutu- van, jolloin jokainen aurinkoinen päivä onkin positiivinen yllätys.

Jos ihmettelette miksi me suomalaiset harrastamme niin aktiivistasääpuhetta,sejohtuusiitä,ettähyviäpäiviäonniin vähän ja loput on p**kaa. Siitä puhe mistä puute!

Toisaalta, ollaanhan me rantaruottalaiset positiivista kan- saa… vi ses på stranden!

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Nicke Lignell