MAINOS

Täydellinen oleskelutila heti kodin seinien ulkopuolella

SisustusTalo

Nyt on trendikästä sisustaa parvekkeesta viherhuone ja tuoda sinne sekä sisä- että ulkokalusteita. Lasitus pidentää parveke- ja terassikautta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Parvekkeet eivät ole enää varastoja, vaan niistä tehdään yhä viihtyisämpiä oleskeluhuoneita.

– Parvekkeet mielletään tätä nykyä lähes lisähuoneiksi ja sisustetaan osaksi asuntoa. Ne eivät siis ole enää säilytys- tai tuuletustiloja. Kehitystä on tukenut ja vauhdittanut lasitusten yleistyminen, arvioi sisustussuunnittelija Niina Ahonen Stailiasta

Lasituksen ansiosta parvekkeen voi sisustaa mielensä mukaan, koska kalusteet eivät altistu sääoloille yhtä paljon kuin suojaamattomassa tilassa. Samasta syystä myös terasseja lasitetaan nykyään paljon.

– Parveke on kuin mikroskooppinen lomakeidas. Moni menee parvekkeelle pitämään taukoa työstä, rentoutumaan tai nauttimaan erityisestä kahvi- tai ruokahetkestä, Ahonen miettii.

  

↑Parveke voi olla sisätilan luonteva jatke etenkin, jos liukuoven saa avattua kelin niin salliessa.

Aloita lattiasta

Ensin kannattaa mitata parvekkeen tai terassin pinta-ala ja miettiä, millaisen alustan siihen haluaa eli pehmeän maton, muovilaattoja tai ehkä puurallit. Parvekkeen koko määrää, kuinka isoja huonekaluja kannattaa hankkia.

– Jos parveke on iso, huonekaluja voi jopa ryhmitellä eri käyttötarkoituksen mukaan. Yhteen nurkkaan voi tulla sohvia ja toiseen istutusaltaita ja niin edelleen. Kalusteet määräytyvät sen mukaan, mitä parvekkeella haluaa tehdä. Ehkä haluatkin nukkua tai telttailla, Ahonen kertoo.

↑Kalusteet kannattaa valita niin, että ne kestävät tuulta ja sadetta. Jos parveke on lasitettu, voi sisustaa vapaammin.

↑Tekstiilit ja viherkasvit tekevät parvekkeesta tai terassista kutsuvan oleskelutilan.

Kasveja ja sisäkalusteita

Ajankohtaisia parveketrendejä ovat Ahosen mukaan tänä keväänä vihersisustaminen sekä ulko- ja sisäkalusteiden sekoittaminen.

Vihersisustajan täytyy aina miettiä, mihin ilmansuuntaan parveke tai terassi on ja kuinka paljon sinne pääsee auringonvaloa. Puutarhaliikkeestä saa apua oikeanalaisten kasvien valintaan.

Kalusteita ja tekstiilejä voi sijoittaa parvekkeelle sen mukaan, miten hyvin parveke ja sen kalusteet ovat suojassa kosteudelta ja auringolta. Kankaat voivat helposti haalistua ja tietyt materiaalit kostua.

– Vaihtoehtoja on useita: jos rottinki ei sovi omalle parvekkeelle, voi harkita esimeriksi polyrottinkia, Ahonen vinkkaa.

↑Parvekkeen koko ja käyttötarkoitus määrittelee, millaisia kalusteita sinne kannattaa tuoda.

 

Lähde: yit.fi

Kuvat: pixabay.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

parveke parvekekalusteet. oleskelutila parvekelasi parvekkeen kalusteet terassi terassilasitus