MAINOS | Teri-Talot Oy

Talon rakentaminen – 3 ohjetta rakentajalle

Talo
Talon rakentaminen alkaa huolellisella suunnittelulla.
Talon rakentaminen sisältää monta merkittävää ja hieman mutkikastakin vaihetta, ennen kuin omaan unelmiensa kotiin pääsee muuttamaan.Teri-Talojen ilmainen suunnittelupalaveri tarjoaa ammattilaisen apua ja neuvoja, jotta elämän tärkein rakennusprojekti onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.
28.3.2023

Talon rakentaminen omalle perheelle on monelle suurin projekti koko elämässä. Rakennusprosessiin kuuluu monta vaihetta, joihin täytyy perehtyä huolellisesti jo ennen kuin edes aloittaa:

 • tontin hankkiminen
 • rakennusluvan hakeminen
 • talopaketin tilaaminen
 • talon suunnittelu
 • kaikki rakentamisen eri vaiheet.

Kun ymmärtää nämä eri vaiheet ja niiden järjestyksen, laajasta hankkeesta tulee helpommin ymmärrettävä ja hallittava.

Ammattilaisten avulla kokonaisuus hahmottuu selkeäksi. Teri-Talojen tarjoamassa ilmaisessa suunnittelukokouksessa käydään läpi kaikki rakennusprosessin vaiheet ja niiden toteuttaminen. Talon rakennuttaja ei jää pulmineen ja kysymyksineen yksin. Asiantuntijat neuvovat ja auttavat toteuttamaan juuri sellaisen talon kuin asiakas haluaa, ja suunnittelukokouksen jälkeen talonrakennus etenee sujuvasti.

Asiakas valitsee ilmaisen suunnittelutapaamisen teeman ja ajankohdan. Tarkoitus on saada vastauksia juuri niin kysymyksiin, jotka itseä askarruttavat. Varaa ilmainen suunnittelupalaveri tästä.

talon rakentaminen

Teri-Talojen talopaketeissa on monenlaisia vaihtoehtoja, joista voi räätälöidä itselleen täydellisen kodin. Tämä uniikki Vexalassa sijaitseva Teri-koti toteutettiin asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta.

Löydä tontti ja hyödynnä se parhaiten

Talon suunnittelu perustuu tonttiin ja kunnan yksityiskohtaiseen asemakaavaan. Asemakaava nimittäin määrittelee, mitä ja miten alueelle saa rakentaa.

Tontti määrittelee jo aika pitkälle, millaisen ja minkä kokoisen talon voi rakentaa. Asemakaavassa on mahdollisesti jo määritelty kerrosten lukumäärä, katon muoto, talon väri ja jopa julkisivumateriaali. Rakennusoikeus määrittelee, miten ison talon tontille saa rakentaa. Suunnittelutapaamisen aikana asiantuntijat tutkivat tontin ja kertovat, kuinka sitä voi parhaiten hyödyntää.

Voi olla, että tonttia ei ole vielä edes löytynyt, mutta se ei estä suunnittelupalaverin pitämistä: päinvastoin, sillä ammattilaiset voivat jopa auttaa löytämään sopivan tontin.

Suunnittele talon rakentaminen ja toimiva unelmiesi koti

Kun asemakaavan reunaehdot ovat tiedossa, voidaan ryhtyä suunnittelemaan talon pohjapiirrosta.

Talotehtaat tarjoavat kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta jokaisella perheellä on omat toiveensa ja tarpeensa.

Mielessä alkaa pyöriä satoja kysymyksiä:

 • Yksi vai kaksi kerrosta?
 • Modernia vai klassista?
 • Kuinka monta huonetta ja neliömetriä?
 • Kuinka hyödyntää nurkat parhaalla mahdollisella tavalla?

Suunnittelutapaamiseen kannattaa ottaa mukaan kuvia itseä inspiroivista taloista ja pohjapiirroksista. Myös oman luonnoksen tuominen palaveriin kannattaa, jotta asiantuntijat saavat mahdollisimman tarkan kuvan asiakkaan toiveista.

Suunnittelupalaverissa saa hyviä neuvoja suunnittelun jatkoa ajatellen ja mahdolliset ongelmat ratkotaan yhdessä keskustellen. Useimmat toiveet ovat ainakin jollain tavalla toteutettavissa!

talon rakentaminen

Teri-Talojen moderni Cubo-mallisto muuntautuu monenlaisiin toiveisiin ja tarpeisiin.

Budjetin laadinta: mitä talon rakentaminen maksaa

Omakotitalon hinta muodostuu monesta eri osasta. Tontin ja työvaiheiden lisäksi hintaan vaikuttavat esimerkiksi talopaketin valmiusaste ja materiaalit.

Kun tietää, millaiselle tontille talo tulee ja millaisen siitä haluaa, on aika pyytää talotoimittajilta tarjouksia. Näin saa talolle hintalapun.

Suunnittelupalaverissa Teri-Talojen asiantuntijat selventävät tarjouksen sisältöä ja toimitussisältöä. Asiakasta neuvotaan realistisen budjetin laadinnassa ja annetaan hyviä neuvoja siitä, mihin kannattaa oikeasti investoida ja missä voisi säästää.

Tarjouksissa on monenlaisia lukuja, joiden selvittämisessä kannattaa hyödyntää ammattilaisen apua välttääkseen ikävät yllätykset. Näistäkin keskustellaan suunnittelupalaverissa:

 • Mitä luku tarjouksen alalaidassa oikeastaan tarkoittaa?
 • Mitä siihen sisältyy ja mitä ei sisälly?
 • Mikä on vastuunjako asiakkaan ja talotoimittajan välillä?
 • Mitkä tehtävät kuuluvat asiakkaalle?

 

Lue myös