Täydellinen startti talon rakentamiselle

Talo

Rakennusprojektissa on monta merkittävää ja hieman mutkikastakin vaihetta, ennen kuin omaan unelmiensa kotiin pääsee muuttamaan. Teri-Talojen ilmainen suunnittelupalaveri tarjoaa ammattilaisen apua ja neuvoja, jotta elämän tärkein rakennusprojekti onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Talonrakennus on monelle suurin projekti koko elämässä. Rakennusprosessiin kuuluu monta vaihetta, joihin täytyy perehtyä huolellisesti jo ennen kuin edes aloittaa: tontin hankkiminen, rakennusluvan hakeminen, talopaketin tilaaminen, talon suunnittelu ja toki viimeisenä kaikki rakentamisen eri vaiheet. Kun ymmärtää nämä eri vaiheet ja niiden järjestyksen, laajasta hankkeesta tulee helpommin ymmärrettävä ja hallittava.

Ammattilaisten avulla kokonaisuus hahmottuu selkeäksi. Teri-Talojen tarjoamassa ilmaisessa suunnittelukokouksessa käydään läpi kaikki rakennusprosessin vaiheet ja niiden toteuttaminen. Talon rakennuttaja ei jää pulmineen ja kysymyksineen yksin. Asiantuntijat neuvovat ja auttavat toteuttamaan juuri sellaisen talon kuin asiakas haluaa, ja suunnittelukokouksen jälkeen on helppo jatkaa eteenpäin.

Asiakas valitsee ilmaisen suunnittelutapaamisen teeman ja ajankohdan. Tarkoitus on saada vastauksia juuri niin kysymyksiin, jotka itseä askarruttavat. Varaa ilmainen suunnittelupalaveri tästä.

 

↑Teri-Talojen talopaketeissa on monenlaisia vaihtoehtoja, joista voi räätälöidä itselleen täydellisen kodin. Tämä uniikki Vexalassa sijaitseva Teri-koti toteutettiin asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta.

Löydä tontti ja hyödynnä se parhaiten

Talon suunnittelu perustuu tonttiin ja kunnan yksityiskohtaiseen asemakaavaan. Asemakaava nimittäin määrittelee, mitä ja miten alueelle saa rakentaa.

Tontti määrittelee jo aika pitkälle, millaisen ja minkä kokoisen talon voi rakentaa. Asemakaavassa on mahdollisesti jo määritelty kerrosten lukumäärä, katon muoto, talon väri ja jopa julkisivumateriaali. Rakennusoikeus määrittelee, miten ison talon tontille saa rakentaa. Suunnittelutapaamisen aikana asiantuntijat tutkivat tontin ja kertovat, kuinka sitä voi parhaiten hyödyntää.

Voi olla, että tonttia ei ole vielä edes löytynyt, mutta se ei estä suunnittelupalaverin pitämistä: päinvastoin, sillä ammattilaiset voivat jopa auttaa löytämään sopivan tontin.

Suunnittele toimiva unelmiesi koti

Kun asemakaavan reunaehdot ovat tiedossa, voidaan ryhtyä suunnittelemaan talon pohjapiirrosta.

Talotehtaat tarjoavat kiinnostavia vaihtoehtoja, mutta jokaisella perheellä on omat toiveensa ja tarpeensa. Mielessä alkaa pyöriä satoja kysymyksiä: Yksi vai kaksi kerrosta? Modernia vai klassista? Kuinka monta huonetta ja neliömetriä? Kuinka hyödyntää nurkat parhaalla mahdollisella tavalla?

Suunnittelutapaamiseen kannattaa ottaa mukaan kuvia itseä inspiroivista taloista ja pohjapiirroksista. Myös oman luonnoksen tuominen palaveriin kannattaa, jotta asiantuntijat saavat mahdollisimman tarkan kuvan asiakkaan toiveista.

Suunnittelupalaverissa saa hyviä neuvoja suunnittelun jatkoa ajatellen ja mahdolliset ongelmat ratkotaan yhdessä keskustellen. Useimmat toiveet ovat ainakin jollain tavalla toteutettavissa!

↑Teri-Talojen moderni Cubo-mallisto muuntautuu monenlaisiin toiveisiin ja tarpeisiin.

Budjetin laadinta: mitä talon rakentaminen maksaa

Omakotitalon hinta muodostuu monesta eri osasta. Tontin ja työvaiheiden lisäksi hintaan vaikuttavat esimerkiksi talopaketin valmiusaste ja materiaalit.

Kun tietää, millaiselle tontille talo tulee ja millaisen siitä haluaa, on aika pyytää talotoimittajilta tarjouksia. Näin saa talolle hintalapun.

Suunnittelupalaverissa Teri-Talojen asiantuntijat selventävät tarjouksen sisältöä ja toimitussisältöä. Asiakasta neuvotaan realistisen budjetin laadinnassa ja annetaan hyviä neuvoja siitä, mihin kannattaa oikeasti investoida ja missä voisi säästää.

Tarjouksissa on monenlaisia lukuja, joiden selvittämisessä kannattaa hyödyntää ammattilaisen apua välttääkseen ikävät yllätykset. Näistäkin keskustellaan suunnittelupalaverissa: Mitä luku tarjouksen alalaidassa oikeastaan tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy ja mitä ei sisälly? Mikä on vastuunjako asiakkaan ja talotoimittajan välillä? Mitkä tehtävät kuuluvat asiakkaalle?

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ilmainen suunnittelukokous rakennusprosessi rakentamisen vaiheet suunnittelukokous suunnittelupalaveri suunnittelutapaaminen talon suunnittelu talopaketti talotehdas talotehtaat Teri-Talot unelmien koti

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.teritalot.fi

1970­-luvulla perustettu Teri-­Talot Oy on talovalmistaja, joka on vuodesta 1984 lähtien ollut osa perheyrityksenä toimivaa Rani Plast­ -konsernia. Tällä hetkellä Pohjanmaan Teerijärvellä sijaitseva talotehdas työllistää noin 50 henkilöä.

Nykyaikainen talotehdas on myös entistä joustavampi, ja niinpä Teri­-Talojen valikoimasta löytyviä useita talomalleja voi muokata mielensä mukaan tai suunnitella itse juuri omia tarpeitaan vastaavan unelmakodin.

Teri­-Talojen henkilökuntaa yhdistää vahva ammattiylpeys ja usko omaan tekemiseen, joten laadun suhteen ei olla valmiita tekemään kompromisseja. Lisäksi jokaisessa Teri­talossa kuvastuu perinteisen käsityötaidon arvostaminen ja yli 40 vuoden kokemus elementtitalojen valmistuksesta. Jokainen Teri­talo onkin ensiluokkaisista materiaaleista valmistettu kestävä kokonaisuus. Periaatteena on, että rakentamastaan talosta on voitava olla ylpeä ja siinä voisi myös itse asua. 

Lue lisää: Teri-Talot