MAINOS

Tee itse -asennus: autotallinovi lähes puolet edullisemmin – katso video!

PihaTalo

Uusi autotallinovi helpottaa arkea ja piristää pihapiirin ilmettä. Kun nosto-oven asentaa itse, säästää lähes puolet oven hinnasta. Suurin osa talleista on standardimittaisia, joten oven hankinta voi osoittautua yllättävänkin edulliseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tyylikäs uusi autotallinovi nostomekaniikalla piristää autotallin ilmettä ja helpottaa arkea. Nosto-oven pintamateriaali on useimmiten pulverimaalattua terästä, joten se säilyttää värinsä ja raikkaan ulkoasunsa vuodesta toiseen pelkällä puhdistuksella.

Ovilamellin sisus on freonitonta polyuretaanivaahtoa, joka toimii erittäin hyvänä eristeenä. Ovilamellin paksuus määrittää pitkälti oven eristyskyvyn ja vaikuttaa koko oven U-arvoon. Nosto-oven mekaniikka on käytössä lähes huoltovapaa eikä se automatiikallakaan varustettuna vaadi suurempaa huolenpitoa.

Nykyaikainen nostettava autotallinovi on turvallinen vaihtoehto myös lapsiperheille, koska oven automatiikka estää oven sulkeutuessa väliin puristumisen. Ovilamellien sormisuojaus pitää huolen, että käsi ei päädy kääntyvän paneelin väliin.

Vanha autotallinovi.

Autotallinovi helposti – asentaminen onnistuu jokaiselta

Uusi autotallinovi ei maksa niin paljoa kuin moni kuvittelee: usein nosto-oven hankinta mielletään tuhansien eurojen sijoituksena, mutta näin ei ole. Tänä päivänä nosto-oven asentaminen on tehty niin helpoksi, että se onnistuu jokaiselta. Itse asentamalla voi säästää noin puolet oven hinnasta. 

Esimerkkinä tässä asennuksessa on IsoMatic Nordic -autotallinovi, joka on tarkoitettu lämpimiin autotalleihin. Sen ovilamellin eristysvahvuus on 42 mm. IsoMatic Nordic -ovi on aina varustettu nosto-oviautomatiikalla käytön helpottamiseksi. Yksi paketti pitää sisällään kaiken tarpeellisen oven asennukseen ja käyttöönottoon. Laadukkaat ohjeet varmistavat projektin onnistumisen.

Suunnittelu ja mittaaminen

Nosto-oven hankinta alkaa aina suunnittelulla. Ensimmäisenä pitää tarkistaa autotallin rakenteiden kunto sekä niiden suoruus. Pintojen suoruus ja tasaisuus ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat suurelta osin myös asennetun oven tiiviyteen.

IsoMatic Nordic -oven ilmoitettu koko (esim. 2 500 x 2 125) tarkoittaa aina sen aukon kokoa, mihin ovea ollaan asentamassa. Ihannetilanteessa oviaukko on juuri tavoitellun kokoinen, mutta asennustapa sallii rakenteiden pienen heiton. Liian suuren oven asentaminen voi osoittautua vaikeaksi, koska useimmiten karmien ulkopuolella ei ole tarpeeksi vahvikkeita kestävän kiinnityksen onnistumiseen. Autotallinovi asennetaan aina tukevalla kiinnityksellä ovikarmiin oviaukon sisäpuolelle.  

 

Ovikarmien kiinnitys ja kiskoston kasaus

Ensimmäinen työvaihe oven asentamisessa on ovikarmien kiinnitys seinään. Kun ovi asennetaan puurunkoiseen talliin, asennus onnistuu parhaiten akkuporakoneella. Jos ovi asennetaan kiviseinään, helpottaa iskuporakone huomattavasti työtä. Kaikkien asennusvaiheiden yhteydessä on olennaista seurata tarkasti mukana tulevia asennusohjeita ja varmistaa jokaisen työvaiheen jälkeen asennetun osan suoruus tarpeeksi pitkällä vatupassilla.

Seuraavissa työvaiheissa kasataan oven kiskosto, jonka vaakajohteet joko asennetaan suoraan kattoon tai vaihtoehtoisesti roikotetaan katosta paketissa mukana tulevilla kiinnityskulmilla. Tässä kohtaa on tärkeää varmistaa yläkiskoston olevan ristimitassa, jotta varmistetaan kiskojen suoruus. Jos kiskosto ei ole suora, on sen asemointi korjattava säätöpultteja hyödyntäen.

Autotallinovi

Ovilamellien ja koneiston asennus

Seuraavassa työvaiheessa aloitetaan ovilamellien asentaminen. Alimmaisessa ovilamellissa on paksu kumitiiviste, joka tiivistää oven alareunan alustaa vasten. Ovilamellien asennus onnistuu yksinkin, mutta se sujuu kahdelta ihmiseltä huomattavasti helpommin.

Oven rullat sekä saranat ruuvataan tässä vaiheessa kiinni ja asennetaan ovea kannattelevat vaijerit sekä jouset. IsoMatic Nordic -nosto-ovi on varustettu oven molemmin puolin sisäkkäin olevilla kaksoisjousilla, jotka estävät oven sulkeutumisen, vaikka toinen jousista rikkoutuisi äkillisesti. Kun ovi on asennettu ja sen sujuva liikkuminen on varmistettu, asennetaan seuraavaksi koneisto.

Autotallinovi Autotallinovi

Ovikoneisto koostuu puomista sekä moottorista. Moottori pyörittää puomin sisällä olevaa hammashihnaa, joka kiinnittyy liukuvasta kelkastaan metallisen tangon avulla nosto-oven ylimpään lamelliin. IsoMatic Nordic -oven mukana tulevassa koneistossa hammashihna on valmistettu komposiitista eikä näin ollen vaadiketjun tapaan toistuvaa rasvaamista toimiakseen.

IsoMatic Nordic -oven mukana tulevan koneiston käyttöönotto on tehty äärettömän helpoksi. Kun nosto-ovi ja koneisto on asennettu ja tarkistettu ennen käyttöönottoa, kytketään ovikoneiston moottoriin virrat. Ovikoneisto opetetaan yhtä nappia painamalla, ja tämän jälkeen ovi hakee automaattisesti raja-arvot sekä ylä- että ala-asennolleen. Tämän lisäksi tarvitsee enää ohjelmoida oven mukana tuleva kaukosäädin (helppoa) ja ovi on käyttövalmis!

Autotallinovi

Autotallinovi

 

Lue myös: Autotalli – itse tehden vai valmiista paketista?, Autotallit ja -katokset joka tarpeeseen ja Pientaloasujan asialla – mitä saa remontoida itse?,

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

autotalli autotallin ovi autotallinoven asentaminen autotallinovi Isomatic lamellinosto-ovi lamelliovi Mesvac