Tee itse vintille lisää säilytystilaa
Meneekö vinokattoisessa ullakkohuoneessa neliöitä hukkaan? Ota kaikki tila käyttöön ja rakenna matalaan osaan kätevä säilytystila.
Teksti ja kuvat Esko Kuokkanen
Tarvikkeet
Tasoon:
15 x 95 millin mäntylistaa (takalista A, jalat E ja F, kannakkeet D)
15 x 45 millin mäntylistaa (etulista C)
21 x 21 millin mäntylistaa (listat B)
12-millistä melamiinilevyä.
Yhteen laatikkoon:
12-millistä melamiinia(etulevy H)
16-millistä, paklattua lastulevyä (sivut J ja takaseinä I)
15 x 45 millin mäntylistaa (tukilistat K ja 10 ritilärimaa L)
8 x 33 millin mäntylistaa (kehys M)
4 kalustepyörää, rakennekorkeus 43 milliä
Lankavedin tai nuppi.
Laatikoita on kolme
Laatikoita on kolme. Ne mitoitettiin huoneen mittojen mukaan niin, että 110 senttiä leveän keskilaatikon molemmilla puolilla on yksi 70-senttinen laatikko. Ne liikkuvat kevyesti reilunkokoisten kalustepyörien varassa.
Tee tason runko listoista
Tee tason runko listoista ja tue se kahdella jalkaparilla. Melamiinitasoa ei tarvitse erikseen reunustaa, sillä reuna uppoaa näkymättömiin listojen kyntteisiin. Lakkaa mäntyosat himmeällä lakalla jo ennen levyn asennusta.
Perspektiivipiirros
Kiinnitä päätyseiniin tason molempien päiden tueksi laudat (D). Tee laatikoiden jiiriin sahatut kehykset 16 millin paklatusta lastulevystä. Etulevy on samaa melamiinia kuin taso. Kiinnitä laatikon alasivuihin listat (K) sekä niiden alapuolelle pyörät ja yläpuolelle pohjaritilän rimat. Laatikoiden etuseinät ovat samaa melamiinilevyä kuin tason kansi. Kehyslistat, jotka kannattaa maalata jo ennen kiinnitystä, peittävät melamiinilevystä tummina erottuvat ruuvit. Kiinnitä laatikoiden etuseinät niin, että alareunaan jää 10 millin maavara.
Poikkileikkaus
Koska taso on ulkoseinää vasten, se rakennettiin kahden sentin päähän seinästä, jotta ilma pääsee edelleen kiertämään huoneessa. Kokoa huoneen päästä päähän ulottuvat listat kuvan mukaisesti liimalla ja nauloilla osista A, B ja C. Upota listojen muodostamiin huulloksiin melamiinipintainen lastulevy G ja ruuvaa se alakautta kiinni. Keskellä on kahdessa kohdassa tukijalat (E ja F), jotka kootaan ja kiinnitetään ruuveilla.