Askartele persoonallisia lasinalusia vaikkapa valokuvista

Yleinen

Huonekalut ja erityisesti pöydät ovat alttiita kulumiselle. Siksi on hyvä käyttää liinoja ja lasinalusia. Katso ohjeet persoonallisten lasinalusten askarteluun!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sisustamisesta on tullut monille elämäntapa, mutta uudetkin kalusteet alkavat nopeasti käyttää vanhoilta. Hyvä tapa suojata kalusteita ja ympäristöä ja luoda omia sisustuselementtejä on askarrella kauniita ja omannäköisiä lasinalusia.

– Haluan innostaa ihmisiä kestävään kehitykseen ja kierrättämiseen. Voit suojata pöydän pintaa roiskeilta askartelemalla lasinalusia lasien ja pullojen alle. Lasinalusten suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Minun suosikkini ovat kirpputorikirjat. Jos et halua ottaa kirjojen sivuja, voit käyttää aikakauslehtiä, tapettia, paksua lahjapaperia, kuvioituja paperiarkkeja tai valokuvia, sanoo askarteluvinkin suunnittelija Sofia Brolin, muotoilija ja blogisti.

Nämä tarvitset:

  • Kauniisti kuvioituja kirjoja tai lehtiä, kovia pahvilevyjä tai vanhoja pahvisia lasinalusia
  • Sakset
  • Lakkaa
  • Siveltimen
  • Läpinäkyvää vesipohjaista valokuva- ja paperiliimaa

Näin teet lasinalusia

1. Leikkaa kuvat hieman lasinalusta suuremmiksi. Levitä liimaa tasaisesti lasinaluselle, aseta kuva päälle ja varmista, että kuva on kauttaaltaan kiinni alusessa.

2. Kun liima on kuivunut ja kuva tukevasti kiinni, voit leikata ylimääräisen suikaleen pois kuvasta.

3. Jotta kosteus ei pilaa lasinalusen kuvaa, levitä lopuksi kuvan päälle ja reunoille tasainen kerros suojalakkaa.

VINKKI:

Voit tehdä edullisia kirjalöytöjä kirpputoreilta, mutta halutessasi voit käyttää myös lehtikuvia, tapetteja, paksua lahjapaperia tai kuvioarkkeja. Tai mikset tekisi lasinalusta lempivalokuvastasi?

Lasinaluset voit liimata vesipohjaisella valokuva- ja paperiliimalla, esimerkiksi Casco RX Aqualla. Liiman tulee olla läpinäkyvää ja hajutonta, eikä se saa rypistä paperia. Liimaa kannattaa levittää tasainen kerros alusille ja kiinnitä siihen paperinpala kauttaaltaan

 

Lisätietoja: www.casco.fi/askartelu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

askartelu lasinalunen pöytä tuunaus