MAINOS

Tee persoonallinen kauppakassi vanhasta vahakankaasta

Yleinen

Valmista itsellesi helposti kätevä vahakankainen kestokassi, jota voit käyttää yhä uudelleen ympäristölle haitallisten kertakäyttöisten muovikassien sijaan. Lue ohjeet!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

– Kesän puutarhakalusteiden suojana palvellut vahakangas voi saada uuden elämän. Voit valmistaa siitä itsellesi kassin, joka sopii kauppakassiksi, treenikassiksi tai käsilaukuksi. Kun otat kestokassin käyttöön, kertakäyttökassien käyttö vähenee, sanoo muotoilija ja blogisti Sofia Brolin.

Tähän askarteluhommaan tarvitaan vahakankaan lisäksi vain sakset, liimaa ja pyykkipoikia. Kassin suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Kassin muotoiluun voi hakea innoitusta muiden tekemistä kasseista ja leikata oman kassinsa sen mukaan, Brolin jatkaa.

Nämä tarvitset vahakangaskassin valmistamiseen:

Vahakangaskassi tarvikkeet

  • Vahakangasta (mitä vahapintaisempaa kangasta, sen parempi)
  • Sakset
  • Pyykkipoikia
  • Casco LiquiSole –liimaa *

1. Leikkaa vahakankaasta kappaleet haluamaasi kassimalliin. Helpointa on leikata suuri suorakulmio ja taittaa se kahtia. Muotoile sitten kassin yläreuna ja kädensijat. Levitä kankaalle reilusti liimaa ja tee tarvittavat taitokset. Kiinnitä kassin liimaukset pyykkipojilla kuivumisen ajaksi.

Leikkaa vahakankaasta kappaleet haluamaasi kassimalliin.

2. Liimaa kahvat kassin yläreunaan ulkopuolelle ja kiinnitä päälle vahakangaskaistale tueksi. Kiinnitimme kahvojen päälle kangaskaistaleen, mutta voit käyttää myös pienempiä vahakangastilkkuja. Tärkeintä on antaa kahvoille lisätukea.

Liimaa kahvat vahakangaskassin yläreunaan


3.
Tee taitokset kassin pitkille sivuille, levitä taitoksille runsaasti liimaa ja tasoita liimapinta lastalla. Paina liimapinnat yhteen ja kiinnitä pyykkipojilla.

Vahakangaskassi - taitokset kassin pitkille sivuille

Vinkki: Katso vinkkiä muista kasseista ja suunnittele oma mallisi. Valmistimme tässä yksinkertaisen suorakulmaisen kassin, mutta kassin suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana.

Vinkki: Liimaaminen voi olla hieman sotkuista, joten kannattaa pyytää kaveria avuksi. Käytä pakkauksessa olevia käsineitä, jottei sormiin tule liimaa. Anna kassin liimausten kuivua ainakin 48 tuntia ennen kassin käyttöä.

Ohjeen suunnittelu: Sofia Brolin

* Casco LiquiSole -liima on vedenkestävää kumimaista liimaa ja sopii erittäin pitävään liimaukseen. Mm. telttakankaiden, sadeasujen ja kumisaappaiden liimaamiseen, tiivistämiseen, korjaamiseen ja kyllästämiseen. Väritön ja joustava liimasauma.

Lähde: www.casco.fi/askartelu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

askartelu kauppakassi kestokassi vahakangas