MAINOS

Tee itse kahdesta komerosta upea peilikaappi

Yleinen

Eteinen on harvoin suuri, ja silti sinne pitää saada tilaa perheen kengille ja ulkovaatteille. Ahtaan eteisen vaatekaapin voi tehdä myös toisin kuin on totuttu. Tulos on tyylikäs eikä maksa paljon.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vaatekaappien ovet aukeavat tavallisesti eteenpäin ja vievät niin paljon tilaa, että ohi ei pääse kulkemaan. Liukuovet taas lohkaisevat kaapin syvyydestä monta senttiä. Jos kaapeille ei ole tilaa syvyyssuunnassa kuin noin 50 senttiä ja tarvitset myös peilin sekä laskutilaa, nikkaroi kaappi, jonka etuseinä on kiinteä ja naulakot ja hyllyt ovat molemmilla sivulla. Ovia ei tarvita lainkaan, koska tavarat ovat piilossa katseilta. Etuseinään saat reilun kokoisen peilin, valaisinlipan sekä pari pikku hyllyä.

Tilaa vaatekaapin rungoksi keittiökalusteliikkeestä kaksi korkeaa komero-osaa ilman ovia. Valitse sellainen malli, jonka sokkeliosa ei ole kiinteä, koska kaapeille rakennetaan yhteinen irtosokkeli. Korkeat komerot ovat tavallisesti 40, 50 tai 60 senttiä leveitä. Valitse leveys sen mukaan, miten paljon eteisessäsi on tilaa. Syvyys ilman ovia on yleensä 58 tai 59 senttiä, joten kaapista tulee 116 tai 118 senttiä leveä.

 

Eteisen vaatekaapin oviaukot ovat oikealla ja vasemmalla, eikä ovia tarvita lainkaan
Eteisen vaatekaapin oviaukot ovat oikealla ja vasemmalla, eikä ovia tarvita lainkaan, kun vaatteet ovat piilossa katseilta. Näin ovet eivät vie pienestä eteisestä tarpeellista kulkutilaa.

Tee komeroille yhtenäinen sokkeli. Sen korkeutta säätelemällä voit vaikuttaa koko rakennelman korkeuteen, jos esimerkiksi haluat komeron yläreunan samaan tasoon ovien yläreunan kanssa.

Tilaa peili lasiliikkeestä ja pyydä hiomaan sen särmät. Samasta liikkeestä saat tarratyynyjä, joilla voit kiinnittää peilin paikalleen. Hanki peili ensin ja aloita vasta sitten osien kokoaminen.

Kolme 20 watin halogeenivalaisinta valaisevat kauniisti koko eteisen. Ne sijoitetaan valaisinlippaan porattuihin reikiin. Lamppuja myydään kolmen valaisimen sarjana, jossa on mukana muuntaja. Koska valaisimet toimivat 12 voltin jännitteellä, ne saa asentaa itse. Pakkauksessa on ohjeet asennusta ja kytkentää varten. Ruuvaa muuntaja toisen komeron sisälle. Sisusta komerot-mielesi mukaan hyllyillä, koreilla tai tangoilla. Lasten komeroon voit asentaa kaksi tankoa, toisen ylös ja toisen puoliväliin.

 

Halogeenilamput valaisevat koko eteisen
Halogeenilamput valaisevat koko eteisen. Kokovartalopeilin alapuolella on hyllykkö avaimille, kännyköille ja muille pikkuesineille.

 

Kaaviokuva
 

Tarvikkeet

 • 2 korkeaa keittiökomeroa A, koko 192,5 x 59 cm x 40 cm, sekä niihin ripustintankoja ja hyllyjä tarpeen ja maun mukaan
 • 2 hyllyä ja 1 valaisinlippa B, 28 mm:n liimapuulevyä, puoliympyröiden leveys leveimmästä kohdasta 50 cm (esimerkiksi 300 mm leveää liimapuulevyä tarvitaan 1,32 metriä)
 • 2 kehyslistaa C, 8 x 70 mm:n höylättyä mäntyä, pituus 192,5 cm
 • 2 kehyslistaa D, 8 x 70 mm:n höylättyä mäntyä, pituus 118 cm
 • 2 peilin sivulistaa E, 15 x 44 mm:n höylättyä mäntyä, pituus 130 cm
 • peili F, koko 40 x 130 cm
 • sokkelin etuosa G, 15 x 95 mm:n höylättyä mäntyä, pituus 106 cm
 • 4 sokkelin poikkipuuta H, 15 x 95 mm:n höylättyä mäntyä, pituus 43 cm

Muuta:

 • 12 voltin halogeenivalosarja, jossa on 3 upotettavaa 20 watin valaisinta, johdot ja muuntaja
 • kontaktiliimaa
 • uppokantaisia ruuveja 5 x 60 mm sekä 3,3 x 12 mm ja 4 x 30 mm
 • noin 5 x 5 cm:n kulmarautoja
 • tarratyynyjä tai -nauhaa peilin kiinnitykseen
 • maalia etuseinään (esim. Kaunis Koti)
 • puuvahaa listoihin, lippaan ja hyllyihin (esim. Osmo Color, kuultava puuvaha, väri kirsikka)

 

Kokoamisohjeet löydät seuraavalta sivulta.

Näin kokoat kaapin:

Kokoa sokkeli laudoista kulmaraudoilla ja 3,5 x 12 mm:n ruuveilla. Kiinnitä kehys lattiaan kulmaraudoilla ja 4 x 30 mm:n ruuveilla. Voit kiinnittää sokkelin myös komeroiden pohjaan, jolloin lattiaan ei tule reikiä. Kokeile, että komero seisoo suorassa - etenkin vanhassa rakennuksessa lattia tai seinä saattaa olla vino, jolloin voit auttaa asiaa höyläämällä sokkelin reunoja.Kokoa sokkeli laudoista kulmaraudoilla ja 3,5 x 12 mm:n ruuveilla. Kiinnitä kehys lattiaan kulmaraudoilla ja 4 x 30 mm:n ruuveilla. Voit kiinnittää sokkelin myös komeroiden pohjaan, jolloin lattiaan ei tule reikiä. Kokeile, että komero seisoo suorassa – etenkin vanhassa rakennuksessa lattia tai seinä saattaa olla vino, jolloin voit auttaa asiaa höyläämällä sokkelin reunoja.

Sahaa kehyslistojen C ja D päät jiiriin ja sahaa pistosahalla koristemuoto. Tee sahaamista varten sabloni jutun piirroksen mukaan. Jos haluat päästä helpommalla, voit ostaa puutavaraliikkeestä valmista koristelistaa.Sahaa kehyslistojen C ja D päät jiiriin ja sahaa pistosahalla koristemuoto. Tee sahaamista varten sabloni jutun piirroksen mukaan. Jos haluat päästä helpommalla, voit ostaa puutavaraliikkeestä valmista koristelistaa.

Sahaa 28 mm:n liimapuulevystä kaksi hyllyä ja valaisinlippa, jotka kaikki ovat 50 cm leveitä puoliympyröitä. Sahaa 28 mm:n liimapuulevystä kaksi hyllyä ja valaisinlippa, jotka kaikki ovat 50 cm leveitä puoliympyröitä.

Maalaa kaapin etuseinä, hio ja vahaa listat, hyllyt ja lippa. Piirrä etuseinään peilin ääriviivat. Kiinnitä listat kontaktiliimalla.Maalaa kaapin etuseinä, hio ja vahaa listat, hyllyt ja lippa. Piirrä etuseinään peilin ääriviivat. Kiinnitä listat kontaktiliimalla.

Kun olet liimannut paikoilleen kaikki koristelistat ja kiinnittänyt hyllyt ja lipan 5 x 60 mm:n ruuveilla komeroiden sisäpuolelta, kiinnitä peili tarkoitukseen suunnitelluilla tarratyynyillä.Kun olet liimannut paikoilleen kaikki koristelistat ja kiinnittänyt hyllyt ja lipan 5 x 60 mm:n ruuveilla komeroiden sisäpuolelta, kiinnitä peili tarkoitukseen suunnitelluilla tarratyynyillä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aste hylly hyllyt ilma itää kana kontakti levy