MAINOS

Vaatekaappi järjestykseen uudella säilytysjärjestelmällä

Yleinen

Vanhemmissa taloissa on usein melko heikosti säilytystilaa, niin myös Tommin 40-luvun rintamamiestalossa. Muutama vuosi sitten tehdyn laajennuksen yhteydessä rakennettiin makuuhuone, jonne hankittiin siirrettävä vaatekaappi. Nyt kaappi sai lähteä ja tilalle tuli kunnon kiinteä säilytysjärjestelmä ja tilaan sopivat liukuovet.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tutustuttuaan markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin Tommi päätti rakentaa kaapin niin, että itse säilytysjärjestelmä koostuisi Elfan hyllyjärjestelmästä ja liukuovet olisivat Kirenan valikoimasta. Kirenaan Tommi päätyi erityisesti siitä syystä, että heillä oli mahdollista teettää hieman talojen standardikorkeutta korkeammat ovet.


Vanhan kaapin sisään ei enää mahtunut kaikki vaan tavaroita alkoi kertyä kaapin päälle ja viereen.

Asennus on helppoa

Säilytysjärjestelmissä on hienoa asentamisen helppous ja muunneltavuus. Eri järjestelmien välillä on toki pieniä eroja, mutta minkään järjestelmän asentaminen ei vaadi mitään erityisiä kädentaitoja. Tommille Elfa oli entuudestaan tuttu, ja asennus sujui leikiten.

Aluksi seinään kiinnitettiin kantokisko, jonka varassa koko järjestelmä itse asiassa on. Kiskon kiinnittämisessä on kaksi erityisen tärkeää seikkaa, jotka on syytä huomioida.

  1. Kisko tulee asentaa tarkasti vaakasuoraan.
  2. Kisko tulee kiinnittää seinään siten, että se kestää kunnolla painoa. Esimerkiksi puurunkoisissa taloissa kisko kannattaa yrittää kiinnittää seinän kantaviin pystypalkkeihin.


Säilytysjärjestelmä on jo paikallaan. Yläkisko odottaa ruuvausta.

Kantokiskon kiinnityksen jälkeen alkaa itse järjestelmän kasaus. Riippukiskot asetetaan roikkumaan kantokiskon varaan ja niihin kiinnitetään itselle sopiviin korkeuksiin hyllyjä, ulosvedettäviä korinkehyksiä koreineen ja tankoja sen mukaan, mikä on omille vaatteille ja muille säilytettäville tavaroille tarkoituksenmukaisinta. 

Jos säilytyskokonaisuuteen kaipaa muutosta, järjestelmä on helppo purkaa ja rakentaa uudestaan.


Alakisko on vielä irrallaan.

Lopuksi vielä liukuovet paikoilleen

Liukuovien kiinnityksessä kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan:

  1. Jos kaapistoon tulee sivulevy jommalle kummalle laidalle, on tärkeää että ovien liukukiskoja ei asenneta liian kauas takaseinästä, vaan linjaan sivulevyn kanssa.
  2. Aluksi asennetaan yläkisko paikalleen.
  3. Asentamista helpottaa kiskon pohjaan kiinnitettävät jämäkät tarranauhat, jotka pitävät kiskon paikallaan ruuvauksen ajan.
  4. Kun yläkisko on asennettu, voi yhden oven nostaa paikalleen siten, että se lepää alakiskon päällä, vaikka alakisko ei olekaan vielä kiinni.
  5. Alakiskoa siirtämällä ovi saadaan suoraan ja kiskon paikat merkittyä.
  6. Tämän jälkeen alakisko ruuvataan paikalleen.
  7. Lopuksi kiinnitetään vielä sivulevy ja homma alkaa olla valmis.


Alakisko on kiinni ja ovet paikallaan.


Myös sivulevy on nyt kiinni. Kaappi on valmis.

Kun säilytysjärjestelmä on valmis, alkaa urakan mukavin tehtävä, eli kaappien täyttäminen vaatteilla ja muilla tavaroilla. On mahtavaa huomata, että kaikki mahtuu siististi liukuovien taakse.


Kaikki mahtuu nätisti ovien taakse piiloon.

Elfa-paketti maksoi 675 euroa ja Kirenan ovet 1 266 euroa.

Lisätietoja: www.elfa.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

elfa kirena liukuovi liukuovikaappi makuuhuone rintamamiestalo säilytysjärjestelmä säilytysjärjestelmät