Tee puutarhassa loka–marraskuussa

Piha
Hortonomi Sinikka Neuvosen vinkit loppusyksyn puutarhanhoitooon. Tee ainakin tämä puutarhassa loka-marraskuussa. Katso vinkit!

Tee puutarhassa loka–marraskuussa:

1. Leikkaa perennat

Perennaryhmät on syytä siistiä. Leikkaa pois pehmenneet lehdet kuunliljoista ja muista sellaisista lajeista, jotka eivät pihaa enää kaunista. Ruskan väriset, nahkeat, talvivihreät lehdet saavat jäädä syksyä sulostuttamaan.

2. Levitä kompostia istutuksille

Nyt on aika tyhjentää kompostorit ja levittää kompostia perennapenkkeihin, marjapensaille tai kasvipalstalle. Levitä myös kertyneet tuhkat nurmikolle ja hedelmäpuiden alle.

3. Kerää muumio-omenat

Viimeisetkin muumio-omenat kannattaa kaivella esiin pensaiden alta ja kolistella alas puista. Itiöitä on turha säilyttää kevääseen puutarhassa, parempi on viedä muumiot jäteasemalle maksutta haravointijätteenä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Talveta yrttejä sisätiloissa

Herkkien yrttien talvettamista sisätiloissa kannattaa kokeilla, jos vain ko dis ta löytyy viileää ja valoisaa tilaa esimerkiksi lasikuistilla, vinttihuoneen ikkunalla tai autotallissa. Rosmariini, rungollinen laventeli tai ryytisalvia voivat selvitä kevääseen, kun annat niille silloin tällöin tilkan vettä.

Lue myös nämä loka-marraskuun vihervinkit

Herkuttele nyt satokauden hedelmillä ja vihanneksilla >
Kuntokuuri huonekasveille loka-marraskuussa >
Idea – kesäkurpitsaa vohvelipannussa >