MAINOS

Tekisinkö itse vai ostaisinko valmiin – Heinäseipäästä baarijakkaraksi

Sisustus

Käyttämättä jääneet heinäseipäät kannattaa kierrättää tyylikkään baarijakkaran jaloiksi. Ajan patinoimat harmaat seipäät antavat baarijakkaralle kiinnostavan rosoisen ilmeen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Jakkaran valmistukseen tarvitaan myös liimapuulevy ja harjanvarsi, jotka ostettiin paikallisesta rautakaupasta. Lisäksi tarvittiin muutama ruuvi sekä puuliimaa – siinä kaikki. Baarijakkaran teko onnistui kotinikkarilta tavallisilla työkaluilla, eikä aikaa mennyt kuin pari tuntia.

Sahaa liimapuulevystä pyöreä kappale. Käy­ tä mallina esimerkiksi muoviämpäriä. Sahaa toinen samanlainen, mutta halkaisi­jaltaan hieman isompi kappale.

Poraa pienempään kappaleeseen jalkoja varten neljä, halkaisijaltaan noin 3 senttimet­rin kokoista reikää. Reiät porataan tasaisen etäisyyden päähän toisistaan noin 2 senttiä kappaleen reunasta kohti keskustaa.

Työnnä seipäät reikiin mahdollisimman tiukasti ja mittaa jalkojen pituudeksi noin 70 senttiä. Katkaise seipäät käsisahalla.

Poraa seipäisiin alhaalta noin 20 sentin päähän maasta halkaisijaltaan 3 sentin ja muu­taman sentin syvät kolot. Katkaise harjanvarsi neljään 25 sentin pituiseen kappaleeseen. Laita kappaleiden päihin liimaa ja naputa ne seipään reikiin. Harjanvarret tukevat jakkaraa ja toimivat samalla jalkatukena.

Kun tukipuut ovat paikoillaan, laita jakkara tasaiselle ja naputa istuinosa vaakatasoon vasa­ralla vatupassia hyödyntäen. Poraa sen jälkeen reiät liimapuulevyn sivuun kunkin jalan kohdalle ja laita reikään ruuvi, joka pitää jalan paikallaan. Katkaise sen jälkeen seipään terävä pää.

Ruuvaa isompi pyöreä liimapuukappale alhaaltapäin kiinni pienempään pyöreään kappaleeseen. Käsittele halutessasi istuinosa ja tukipuut lakalla tai maalilla.

Mitä maksoi?

  • 4 kpl heinäseipäitä (www.natural.fi) á 4 € , yht. 16 €
  • 1 kpl liimapuulevy (K-Rauta) 4,90 €
  • 1 kpl harjanvarsi 5,75 €
  • Muutama ruuvi ja liimaa

Yhteensä n. 27 €

Tarvittavat työkalut

  • Pistosaha
  • Käsisaha
  • Akkuporakone + puuporanterä (30 mm)
  • Hiomapaperia
  • Ämpäri

Käytetty aika

2 tuntia

Bosse-baarijakkara

39,95 €

www.ikea.fi

Jesse-baarijakkara

89 €

www.veke.fi

Pirkka-baarijakkara

619 €

www.vepsalainen.com

Teksti: toimitus, kuvat: toimitus, valmistajat

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

baarijakkara baarituoli heinäseipäät heinäseiväs Pientalo ja piha tekisinkö itse tuoli


Lisää samasta aiheesta