MAINOS

Terassi talviteloille – lue vinkit!

Piha

Terassikauden päätteeksi on aika nostaa ulkokalusteet- ja tekstiilit suojaan ja ennen varastointia ne kannattaa puhdistaa ja huoltaa valmiiksi kevättä varten. Puiset kalusteet kestävät varastointia paremmin, kun ne on ensin pesty ja öljytty. Ulkokalusteiden pehmusteet, markiisit ja aurinkovarjot keräävät herkästi likaa, homepilkkuja ja levää. Kun ne jaksaa poistaa syksyllä, tekstiilien käyttöikä pitenee.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Puhdistus ennen varastointia pidentää puutarhakalusteiden käyttöikää

Kosteus ja lämpö lisäävät kasvustojen muodostumista. Siksi home- ja leväongelmia on enemmän niinä vuosina, jolloin kesät ja syksyt ovat sateisia ja talven leutoja, kuten viime vuosina. Kulkuväylillä vihreät leväkasvustot tekevät puupinnat liukkaiksi. Siksi ne kannattaa poistaa. Terassin syyssiivous sujuu Sokevan biohajoavilla BioComb-kiinteistönhuoltoaineilla. Lian lisäksi ne poistavat myös home-, levä- ja sammalkasvustot.

– Otollisin aika huoltaa puutarhakalusteet on itse asiassa syksyllä. Kalusteet kestävät varastointia paremmin, kun kesän pölyt pestään pois ja puupinnat öljytään ennen talvea. Grillistä roiskuneet rasvatahratkin on helpompi puhdistaa terassilaudoista, kun ne ovat pinttyneet puoli vuotta vähemmän, huomauttaa Sokevan toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Ennen kuin puutarhakalusteita voi öljytä, ne tulee puhdistaa huolellisesti ja antaa kuivua kunnolla. Märälle pinnalle levitetty öljy alkaa muuten hilseillä.

– Pesuun voi käyttää BioComb Terassipesua, joka on tarkoitettu puisille terasseille ja ulkokalusteille. Se palauttaa haalistuneen puun alkuperäisen värin ja puhdistaa syvältä. Siksi pestyt pinnat on tärkeää huoltaa öljyämällä, kun puu on kuivunut. Terassipesu sopii sekä kyllästetylle että kyllästämättömälle puulle, Kärppä neuvoo.

BioComb Terassipesu poistaa tehokkaasti vihreät leväkasvustot, joita puupinnolle herkästi kasvaa. Levän poistaminen on erityisen tärkeää kulkuväyliltä ja portaista, sillä levä tekee puusta liukkaan.

Terassipesua on saatavana tiivisteenä sekä rakeina, jotka on kevyt kuljettaa esimerkiksi mökille. BioComb Terassipesu -tiivistettä laimennetaan suhteessa 1 osa tiivistettä, 5 osaa vettä. Purkillinen Terassin puhdistusrakeita sulatetaan 10 litraan vettä. Liuoksen levittämisessä voi käyttää ruiskua, harjaa tai sientä. Sen annetaan vaikuttaa 1–15 minuuttia. Pesuainetta ei saa päästää kuivahtamaan vaikutusajalla, joten isommat alueet kannattaa käsitellä osissa. Lopuksi pinnat harjataan ja huuhdellaan vedellä. Pinttyneen likainen puu voi tarvita uusintakäsittelyn.

Homepilkut pois ulkotekstiileistä

– Myös ulkotekstiilit on hyvä muistaa huoltaa ennen varastointia. BioComb-sarjassa on kaksi tuotetta, joilla ulkotekstiilejä voi pestä ja suojata. Käyttökohteet ovat samat: markiisit, puutarhakalusteiden pehmusteet, aurinkovarjot, teltat ja veneen kuomut. Ennakoiva käsittely antaa suojan home- ja leväkasvustoja vastaan pitkäksi aikaa. Suihkutetun aineen voi jättää tekstiileihin suojaa antamaan, eikä se ärsytä ihoa edes aurinkotuolin pehmusteessa, Kärppä kertoo.

BioComb Puhdas Markiisi on pesuainetiiviste, jota laimennetaan sekoittamalla 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä. Litran pakkaus riittää näin laimennettuna noin 5–7 neliömetrin käsittelyyn. Vaikeasti likaantuneisiin tekstiileihin voi käyttää vahvempaa liuosta. Sarjasta löytyy myös käyttövalmis puhdistusaine-spray nimeltä BioComb Ulkotekstiileille. Pesuaine on molemmissa sama, mutta spraypullolla ulkotekstiileille on helpompi tehdä ennalta suojaava suihkutus.

Pesukäsittelyssä tekstiilien tulisi olla aloittaessa kuivia, jotta BioCombin vaikuttavat aineet pääsevät tuhoamaan home-, levä- ja sammalkasvustot. Liuos levitetään ja sen annetaan vaikuttaa muutama tunti. Sen jälkeen pinta harjataan kevyesti ja huuhdellaan vedellä. Lopuksi tekstiilien annetaan kuivua läpikotaisin ennen varastointia.

Tuotetiedot:

  • BioComb Terassipesu, pakkauskoot 1 litra, hinta 12 € ja 5 litraa hinta 29 €
  • BioComb Terassin puhdistusrakeet, 350 grammaa, hinta 19 €
  • BioComb Puhdas Markiisi, tiiviste, pakkauskoko 1 litra, hinta 22 €
  • BioComb Ulkotekstiileille, spray, pakkauskoko 750 ml, hinta 18 €

Jälleenmyynti:

Hyvin varustetut rauta- ja maalikaupat

Lisätietoja:

Sokeva Oy

puh. 020 775 6921

www.sokeva.fi

Sokeva Oy:n laaja pintavalikoima kattaa maalaustarvikkeet ja erilaisten pintojen puhdistus- ja käsittelyaineet. Vuonna 1997 yhtiöitetyn Sokeva Oy:n osakekannan omistaa Näkövammaisten liitto ry.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puuterassi talviterassi terassi terassikalusteet terassikalusteiden huolto terassikalusteiden öljyäminen terassilaudoitus terassilauta


Lisää samasta aiheesta