MAINOS

Suomela testaa – kallein kosteudenpoistaja selkeästi paras

Talo

Mitä tehokkaampi kosteudenpoistaja, sitä nopeammin se kuivaa pyykit ja poistaa kosteuden kellarista. Teetimme testin, jossa mitattiin viisi markkinoilla olevaa laitetta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Hyvä ja laadukas kosteudenpoistaja kuivaa kosteat pyykit puolet heikkotehoista nopeammin, korvaa kuivauskaapin ja kuivausrummun, pitää kellarin kuivana ja talon terveellisenä. Markkinoilla on laaja valikoima kosteudenpoistajaa, ja kuluttajaa on helppo johtaa harhaan keksityillä testivoittajanimityksillä ja teknisillä yksityiskohdilla. Siksi teetimme testin riippumattomalla yrityksellä, joka testasi laitteiden kosteudenpoistokapasiteetin, kosteudenpoistotehon, käsiteltävyyden sekä äänentason. Laitteet testattiin heinä–elokuussa 2016.

Testiin päätyivät Woods ED-50, Woods MRD-20, Mitsubishi Electric MJ-E14CG, Meaco 20L Platinum sekä Sandstrøm SDH20L13E. Kaikki laitteet ovat ylemmän hintaluokan koneita, joilla on valmistajan tai maahantuojan mukaan hyvät tai jopa parhaat arvot markkinoilla olevista laitteista. Testi tehtiin kahdessa eri lämpötilassa, +18 °C:ssa ja +23 °C:ssa.

Kosteudenpoistaja, Suomela.fi

Kosteudenpoistajat testissä, Suomela.fi

Mikä testatuista on paras kosteudenpoistaja?

Kosteudenpoistokapasiteetti (l/vrk)

Kun testattiin, kuinka paljon kosteutta laite poisti vuorokauden aikana, oli Woodsin ED-50 yli kaksi kertaa tehokkaampi (27,7 l/vrk) kuin muut laitteet. Hopeasijalle ylsi Woodsin toinen laite MRD-20 lähes 15 litran teholla ja kolmanneksi Meacon 20L Platinum reilun 12 litran teholla. Sen kannoilla oli heti Sandstrøm SDH20L13E. Mitsubishi Electric MJ-E14CG jäi joukon hännille hieman alle yhdeksän litran kapasiteetilla.

Energiankulutus (kWh/vrk)

Eniten energiaa kulutti Woods ED-50, jolla on myös suurin kosteudenpoistoteho. Vastaavasti Mitsubishi Electric MJ-E14CG kulutti vähiten energiaa, noin 5 kWh/vrk, mutta sillä on myös heikoin teho. Muut laitteet noudattivat samaa kaavaa, ja niiden kulutus oli noin 6–7 kWh/vrk.

Kosteudenpoistoteho (l/kWh)

Kosteudenpoistotehossa ei neljän parhaimman mallin välillä enää ollut niin suurta eroa. Woods ED-50 on edelleen kärjessä reilulla 2 l/kWh teholla. Sen jälkeen tulee Woods MRD-20, Meaco 20L Platinum sekä Sandstrøm SDH20L13E.

Käsiteltävyys

Testiin kuului myös arvio siitä, kuinka helppo laitteita oli käsitellä. Tässä kohdassa ei mikään laite poikennut muista merkittävästi. Woods ED-50- ja Meaco 20L Platinum -laitteissa on selkeästi muita suurempi vesisäiliö, mikä on käytännöllistä, mutta tekee laitteesta suuremman ja painavamman. Joissain malleissa on pyörät, jotka helpottavat siirtelyä, toisissa taas on nostokahvat. Kaikkiin on mahdollisuus liittää poistoletku, mutta se ei kuulu jokaisen vakiovarusteisiin.

Äänenvoimakkuus (dB)

Hiljaisin laite on Mitsubishi Electric MJ-E14CG, jonka äänenvoimakkuus on 46 dB. Heti sen perässä ovat kaikki muut laitteet paitsi Woods ED-50, jonka äänenvoimakkuus yltää 68 desibeliin – eli mitä tehokkaampi laite, sitä suurempi desibelitaso.

Woods ED-50 ylivoimaisesti paras

Woods ED-50 on ylivoimainen laite kaikissa kategorioissa, kun mitataan kapasiteettia ja erityisesti tehoa. Tämä koski mittauksia molemmissa lämpötiloissa. Tämä tarkoittaa, että haluttuun ilmankosteuteen päästään nopeimmin ja tehokkaimmin ED-50:llä. Lisää Woodsin tuotteista löydät täältä.

Teksti: Eva Linnetti Kuvat: Science Partners / Istockphoto

Lue myös: Näin käytät lattialämmitystä oikein ja vältät kosteusvaurion, Vältä kosteusvaurio – asenna lattialämmitys ja Vesivahingon vaarassa? Näin tunnistat kosteusvaurion

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kosteudenpoistaja kosteudenpoistajat Pientalo ja piha testaa pyykin kuivaus