Testissä langattomat kuulokkeet – stop johtohässäkälle

Sisustus
Laadukasta viihde-elektroniikkaa on saatavilla myös langattomasti. Testasimme langattomat kuulokkeet. Tutustu!

Suomela testasi yhteistyössä Hifimaailma-lehden kanssa kiinnostavat langattomat uutuudet, jotta sinäkin pääsisit eroon olohuoneessa käärmeen lailla kiemurtelevista piuhoista ja kaapeleista.

Langattomat kuulokkeet ovat kätevät, kun haluaa nauttia musiikista ilman johdon aiheuttamia rajoitteita.

AKG:n K935:t sijoittuvat houkuttelevaan parinsadan euron hintaluokkaan. Rakenteeltaan suurehkot AKG K935 -kuulokkeet ovat puoliavoimet. Ensivaikutelma on hieman muovinen, mutta kuulokkeet ovat silti jämäkän ja laadukkaan oloiset. Kankaalla päällystetyt pehmusteet ovat hiostamattomat. Sanka säätyy napakasti ja säätö pitää, joten kuulokkeet voi miltei unohtaa korville. Ne eivät paina korvia useammankaan tunnin kuuntelussa.

Langattomien kuulokkeiden käyttö on yksinkertaista

Yhteys lähettimeen syntyy yhdellä painikkeella. Kuulokkeissa oleva valo ilmaisee pariston lataustilan ja toiminnassa olevan yhteyden. Kuulokuppien reunassa on myös äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet sekä virta- ja yhteydenmuodostuskytkin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuulokkeiden lähetinosa toimii myös lataustelakkana, joka lataa akkua automaattisesti kuulokkeiden ollessa siinä kiinni. Kuulokkeet ”telakoituvat” latausosaan magneeteilla. Latausosa on tarkoitus kiinnittää seinään, mutta sen voi sijoittaa myös tason päälle irrallaan. Tällöin kuulokkeiden asettaminen niihin ei ole kuitenkaan niin vaivatonta.


Kuulokkeiden lataustelakka lataa kuulokkeiden akkua.

Langaton yhteys toimii digitaalisesti häviöttömällä suoratoistolla 2,4 gigahertsin kantotaajuudella. Äänisignaali liitetään lähettimeen 3,5 mm plugiliitännän tai rca-tulojen välityksellä. Kytkimellä voi valita mobiililaitteille 0 desibelin tai hifilaitteille -10 desibelin sisääntulotason.

Kantavuus on riittävä

Valmistajan lupailemaa 30 metrin kantomatkaa ei ollut tilaisuutta kokeilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kotikokeilussa signaali alkoi pätkiä puolitoista kerrosta alempana rappukäytävässä kahden oven takana. Asunnossa katvealueita ei löytynyt. Kuulokkeiden akut kestävät parhaimmillaan jopa 8 tunnin kuuntelusession.

Puoliavoimet kupit vaimentavat tyypillisesti ulkoa päin tulevia ääniä melko vähän, ja päästävät myös varsin paljon ääntä ulkopuolelleen. Siksi ne eivät ole parhaat mahdolliset meluisassa kotiympäristössä. Niitä ei voi suositella myöskään äänitystarkoituksiin tai herkkäkorvaisen asuintoverin seurassa kuunneltavaksi.

Ääneltään AKG K935- langattomat kuulokkeet ovat lämpimät

  • Bassontoisto on pehmeäsävyinen, mutta myös kohtuullisen hallittu.
  • Villimmissä kontrabasso- ilotteluissa syntyy pientä kuminaa, joka ei kuitenkaan käy häiritseväksi.
  • Keskibassot toistuvat suhteellisen tarkasti ja tanakasti.
  • Akustisten kitaroiden sävy on miellyttävän lämmin.
  • Kuitenkin nylonkielisestä kitarasta puuttuu sille ominaista pyöreyttä, minkä vuoksi sitä luulisi helposti metallikieliseksi.
  • Sähkökitaroiden soundi on hieman tummahko, mutta sekin paranee pienellä diskantin lisäämisellä.
  • Rumpujen symbaalit puolestaan kuulostavat ilmavilta.
  • Hihatin sihinä on mehevää, pysyy hyvin kasassa ja tuntuu tilavalta. Iskut hoituvat tarkasti ja ilmavasti.
  • Pink Floydin Time-kappaleen alun kellot ovat heleät ja erottelevat – eivät rasittavat kuten ne usein ovat.

Kuulokkeet tuntuvat pääsevän parhaiten oikeuksiinsa, kun äänenvoimakkuutta vääntää reilusti. Soundiin tulee silloin lisää napakkuutta ja ryhtiä. Kaiken kaikkiaan kuulokkeiden toisto on rasittamatonta ja tasapainoista. Ne soveltuvat monenlaiselle musiikille.

AKG K935 -langattomat kuulokkeet ovat erittäin mukavat käyttää

Niillä jaksaa kuunnella pidempiäkin rupeamia. Kuulokkeiden toiminta- alue on kotikäytössä enemmän kuin riittävä, samoin akkujen kestoaika. Äänenlaadullisesti kuulokkeet ovat tasapainoiset ja rasittamattomat eivätkä häpeä hieman kalliimpienkaan kuulokkeiden seurassa. Basson lievä taipumus kumista ja värittyneisyys akustisen kitaran soundissa ovat pieniä kauneusvirheitä kokonaisuudessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

AKG K935 -kuulokkeet ovat hintaluokassaan hyvä ostos.

Lue myös nämä

Testissä monipuolinen äänentoiston yhdistelmälaite >

Testissä langattomat monitoimikaiuttimet >

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Hifimaailman kanssa.