Testissä monipuolinen mikrohifi – kodin EISA Award -palkittu audiojärjestelmä

Sisustus
Mikrohifillä stoppi pitkin olohuonetta kiemurteleville piuhoille ja kaapeleille. Laadukasta viihde-elektroniikkaa on saatavilla myös langattomasti. Lue testi!

Suomela testasi yhteistyössä Hifimaailma-lehden kanssa kiinnostavat langattomat uutuudet. Tutustu monipuoliseen LG audiojärjestelmään.

LG valmistaa kaikkea pesukoneista puhelimiin ja televisioihin, mutta audiovalmistajana se on ehkä vähemmän tunnettu. Testasimme valmistajan CM3430-audiojärjestelmän, joka on palkittu myös EISA Awards -valinnalla.

LG CM3430 on tyylikkään näköinen yhdistelmälaite

Laite sisältää kaiuttimet, vahvistimen, cd-soittimen ja fm-radion; eräänlainen cd-pöytäradio. Siinä on lisäksi usb-liitäntä, bluetooth- ja airplay-toiminnot ja yksi analoginen aux-sisääntulo, johon voi kytkeä esimerkiksi television äänilähdön, jolloin laite tarjoaa myös paremman äänen televisioon. Laite on samalla ikään kuin keskimääräistä monipuolisempi soundbar-kaiutin.

USBliitäntään liitetylle muistivälineelle voi myös tallentaa musiikkia kaikilta ohjelmalähteiltä, myös radiosta (USB-record-toiminto). Matalassa ja pelkistetyssä etupaneelissa on vain kapea latausaukko cd-levylle ja pieni näyttöpaneeli.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Laitteen päällä on hipaisunäppäimet perustoiminnoille. Kaukosäädin on muuten käytettävyydeltään selkeä, mutta näppäimien tekstit erottuvat hämärässä huonosti. Peruskäyttö, kuten cd:n ja radion kuuntelu on kuitenkin helppoa.

Langattoman toiston asentaminen onnistuu vähemmän kokeneeltakin


Kaukosäädin on käytettävyydeltään selkeä.

Bluetoothin ja varsinkin airplayn asentaminen vaativat hieman enemmän perehtymistä, mutta onnistuvat kyllä käyttöohjeen avulla vähemmän kokeneeltakin. Airplay-yhteyden saa muodostettua sekä suoraan että langattoman kotiverkon kautta. Soittimen kaksitiekaiuttimet sijaitsevat etulevyssä, ja laitteen pohjassa on lisäksi kaksi alaspäin suunnattua subwooferia.

Android ja Apple -mobiililaitteille on saatava sovellus (LG Blutooth Remote app), jossa on yhdistetty soitto-ohjelma ja kauko-ohjain perustoimintoja varten. Sovellus on toiminnoiltaan monipuolinen, mutta käytöltään paikoin aavistuksen kömpelö. LG tukee myös Apple Airplay wifi-jakoa (Wifi Sharing), suoratoistoa (Air Direct) ja toistoa internetselaimen kautta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jämäkkä bassontoisto tekee laitteesta toimivav television soundbar-kaiuttimen

Äänenlaadullisesti LG CM3430 -yhdistelmän parasta antia on sen bassontoisto, joka on yllättävän jämäkkä ja erotteleva tämän kokoiseksi ja hintaiseksi laitteeksi. Basso tosin säröytyy kovemmilla äänenvoimakkuuksilla, ja sillä on myös taipumusta hallita ääntä joskus tarpeettoman vahvasti.

  • Jämäkkä ja erotteleva bassontoisto
  • Lauluäänistä ja puhaltimista laite suoriutuu mukavasti, ja ääni on mukavasti läsnä.
  • Keskiääniä vaivaa paikoin purkkimaisuus, jonka huomaa erityisesti kitaroista, jousisoittimista ja pianosta.
  • Diskantit toistuvat heleästi. Niiden sävyssä on pientä metallisuutta, mutta ei kuitenkaan erityistä rasittavuutta.
  • Hillitymmin sovitettu musiikki toimii stadionrockia paremmin, sillä tilavaikutelma ei ole laitteen vahvin puoli.
  • Nyansseiltaan ja äänenvoimakkuuksiltaan hillitty musiikki toimii kuitenkin hyvin, vaikka kokoonpano olisi isompikin.

Vaikka valmistaja ei mainitsekaan mitään elokuvien äänentoistosta television yhteydessä, toimii se siinä yllättävän uskottavasti.

  • Tanakan bassontoiston vuoksi äänitehosteet toistuvat komeasti, eikä purkkimaisuus häiritse samalla tavalla kuin musiikilla.

Laite siis toimii erittäin hyvin myös television soundbar-kaiuttimena.

LG ei jostain ole syystä myynnissä Suomessa kivijalkakaupoissa eikä edes suomalaisissa verkkokaupoissa, mutta ulkomaisista verkkokaupoista ainakin Pixmania ja Saksan Amazon näyttävät myyvän sitä jopa alle 250 euron hintaan. Värivaihtoehtoja ovat valkoinen, vihreä ja musta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Edullinen ja monipuolinen yhdistelmälaite

LG CM3430 on edullinen ja helppokäyttöinen mikrohifijärjestelmä, joka tarjoaa paljon ominaisuuksia kompaktissa paketissa. Jos musiikin kuunteluun ei katso tarvitsevan oikeita stereolaitteita ja radiollekin on käyttöä, niin LG CM3430 tarjoaa tähän hyvät edellytykset. Lisäksi sillä saadaan parempi ääni myös televisioon.

Kriittisen hifistin ykkösvaihtoehdoksi laitteesta ei välttämättä ole, mutta tuskin kukaan sitä odottaisikaan. Äänen selkeimpiä puutteita ovat jonkinasteinen purkkimaisuus ja bassovoittoisuus sekä rajalliset äänenpainevarat. Toisaalta basso on varsin seurattava ja jämäkkä, eikä diskanttitoistostakaan ole erityistä pahaa sanottavaa. Äänenvoimakkuus riittää erittäin hyvin normaalikäyttöön.

Pienenä bonuksena mikrohifisarja suoriutuu television seurassa myös elokuvan ääniefekteistä – jopa musiikkia paremmin.

Puutteistaan huolimatta luokassaan ja käyttötarkoitukseensa suositeltava laite.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue myös nämä

Testissä langattomat monitoimikaiuttimet >

Testissä langattomat kuulokkeet >

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Hifimaailman kanssa.