Tiedätkö sinä autoilusi kustannukset – katso video!

Sisustus
Uudet renkaat, vakuutukset, huollot, korjaukset… Vaikka polttoainekuluja ei lasketakaan mukaan, auton omistamisesta koituu yllättävän paljon kustannuksia. Lue lisää ja katso video!

Yllättävän moni autoilija ei tiedä, paljonko auton omistamisesta kertyy vuosittain kustannuksia. Tämä selvisi kyselyssä, johon vastasi joukko auton omistavia ja auton ostoa harkitsevia suomalaisia.

Kun polttoainelaskua ei huomioida, yli puolet suomalaisista autoilijoista arveli vuotuisten kustannusten olevan alle 500 euroa. Totuus on kuitenkin toinen.

Pelkästään autovakuutusten osuus on suuri

– Kyllä tämä on liian matala arvio. Pelkästään vakuutusten osuus vie tällaisen summan tai ehkä enemmänkin riippuen siitä, ottaako pakollisten vakuutusten lisäksi myös vapaaehtoisia vakuutuksia, toteaa osastonjohtaja Juha Kenraali Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

Kun vertaillaan uudesta tai käytetystä autosta koituvia kustannuksia, uuden auton omistaja selviää useimmiten halvemmalla. Tosin uuden auton hankintakulut peittoavat mennen tullen käytetyn auton.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Käytetyssä autossa voi tulla hyvin yllättäviä kustannuksia. Uusi auto on turvallisempi valinta liikenteessä, mutta pitää kuitenkin muistaa, että suurin turvallisuuteen vaikuttava tekijä on auton kuljettaja itse.

Auton ylläpidon maksaminen kuukausierissä houkuttaa


Auton pitämiseen käyttökunnossa kulkuu yllättävän paljon rahaa.

Kun autoa ollaan ostamassa, ajatukset pyörivät usein vain senhetkisissä kustannuksissa: paljonko auton kokonaishinta on, kuinka suuria ovat mahdolliset kuukausierät, paljonko vanhasta autosta saa vaihdossa ja niin edelleen. Varsinaiseen omistamiseen liittyvät kulut tuppaavat helposti unohtumaan.

– Moni autonomistaja hämmästyy siitä, miten paljon rahaa kuluu auton pitämiseen käyttökunnossa. Esimerkiksi huoltojen, korjausten, rengashankintojen ja muiden vastaavien aiheuttamat kustannukset saattavat yllättää, toteaa myyntijohtaja Mika Vainio Biliasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jopa 70 prosenttia kyselyyn vastanneista piti erittäin houkuttelevana ajatuksena sitä, että auton huoltoon ja ylläpitoon liittyvät velvollisuudet voisi ulkoistaa, ja kustannukset maksettaisiin kuukausierinä. Vainio arvelee tämän johtuvan siitä, että kuukausierillä elämiseen on jo totuttu.

– Asuntolainat ja muut isot hankinnat rahoitetaan useimmiten niin, että niistä maksetaan tietty summa joka kuukausi. Myös autorahoitukseen pystytään liittämään huollot, korjaukset, huollon sijaisautot ja muut palvelut niin, että niistä maksetaan kuukausittain samalla kuin autosta itsestäänkin.

Lisätietoja: www.bilia.fi, www.santander.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä 29.2.–8.3.2012 välisenä aikana. Kohderyhmänä olivat suomalaiset auton omistajat tai auton hankkimista harkitsevat. Vastaajia oli yhteensä 702. Kyselyn toteutti Think If Laboratories ja tilasi Santander Consumer Finance Oy.