MAINOS

Tiedossa talon ulkomaalaus? Maalien hinta voi yllättää positiivisesti

Talo

Talon ulkomaalaus on urakka, jota tulee siirrettyä usein turhankin pitkään. Moni saattaa hämmästyä sitä, että vaikka maalattavaa pintaa on paljon, maalien osuus kustannuksista on yllättävän alhainen. Siksi ulkomaaleja valitessa kannattaakin sijoittaa laatuun ja asiantuntemukseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Monen omakotiasujan mielestä puutalon ulkomaalaus kuuluu yhä niihin töihin, jotka hoidetaan itse. Säästäähän siinä työn osuuden. Kustannuksia tulee tietty maalien ja kaikkien tarpeiden lisäksi mm. telineistä tai henkilönostimesta, jotta päästään maalaamaan harjalle asti.

Talon maalaus itse

Ensimmäinen tehtävä on selvittää, millaisella maalilla talo on aiemmin maalattu. Usein huoltomaalaus tehdään saman tyyppisellä maalilla. Puutalon mahdollisia vaihtoehtoja ovat mm. öljymaali ja alkydiöljymaali, akrylaattimaali, erilaiset puunsuojat, kuullotteet ja punamultamaalit.

Nyrkkisääntö, että öljymaalin tunnistaa kalkkiutuvasta ja halkeilevasta pinnasta. Vesiohenteinen maali puolestaan hilseilee ja irtoilee suurina lastuina. Jos et ole varma, millä maalilla voit talosi pinnan huoltomaalata, ota vanhasta maalikalvosta näyte ja selvitä maalityyppi yhdessä maaliasiantuntijan kanssa.

Panu kestää isältä pojalle

Panu+ on Suomen tunnetuin talomaali. Sen legendaarinen iskulause Panu kestää isältä pojalle lupaa pitkiä huoltomaalausvälejä, joten voi hyvinkin olla, että talosi on maalattu edellisen kerran juuri Panulla.

Panu on vesiohenteinen akrylaattiulkomaali. Etuna ovat säänkestävyys, peittokyky ja helppokäyttöisyys. Panulla käsittelet uudet ja aikaisemmin maalatut puupinnat, esim. ulkoseinät, räystäsaluset, vuorilaudat, ikkunanpuitteiden ulkolaudat. Panua myyvät vain Värisilmä-myymälät.

Kaksitehoinen Nordica Eko

Teknoksen Nordica Eko on niin ikään vesiohenteinen ulkomaali puupinnoille. Mutta siinä missä Panu on puolihimmeä, Nordica Eko on kiiltävä. Maalin kova pinta hylkii likaa ja säilyttää ulkonäkönsä, värinsä ja kiiltonsa pitkään. Nordica Ekon sideaineena on markkinoiden ensimmäinen kaksitehoakrylaatti.

Moderni ja säänkestävä Ultra Classic

Tikkurilan Ultra Classic on puolihimmeä talomaali, joka suojaa puuta vesirasitukselta, mutta läpäisee vesihöyryä. Ultran sideaineen polyakrylaatti-teknologia antaa maalille pitkän värin- ja kiillonkeston. Sideaineensa ansiosta maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä.

Näin valitset oikean ulkomaalin

Kuten varmaan huomasit, ulkomaaleja on moneksi ja tavallinen kesämaalari eksyy helposti teknologiseen termistöhetteikköön. Omaan taloon sopivan maalin, maalisävyn ja kiiltoasteen valinta voi olla hankalaa. Siksi maalin valinnassa ammattilaisen apu on usein tarpeen.

Värisilmä-myymälässä on aina maaliasiantuntija paikalla. Ammattilaiselta saat suosituksen, millaisia maaleja ja pohjatöitä juuri sinun talosi kaipaa. Sävylä-värisuunnittelupalvelun avulla teet lisäksi oikeat värivälinnat. Värisilmän Maalitohtori tekee tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Mitä puutalon ulkomaalit maksavat?

Kuten jutun alussa kerrottiin, ulkomaalien osuus puutalon maalausprojektin kustannuksista on suhteellisen pieni. Saat asiantuntevasta myymälästä laadukkaat ulkomaalit keskimäärin 500 eurolla ja kaupan päälle asiantuntevan opastuksen ja työtä helpottavat ammattilaisen vinkit.

Puutatalon huoltomaalaus lyhyesti:

  • Selvitä talosi aiempi maalityyppi ja valitse sopiva maali tämän perusteella.
  • Puhdista ja pese maalattavat pinnat.
  • Pohjusta puupinnat.
  • Maalaa pinta kertaalleen, jos vaihdat talon väriä, toinen kerta on luultavasti tarpeen.

Vinkit ulkomaalaukseen!


Vuonna 1953 perustettu Värisilmä on Suomen johtava sisustuksen pintamateriaaleihin erikoistunut ketju. Laaja palvelu- ja tuotevalikoimamme palvelee Sinua sisustus- ja remontointiprojekteissasi.
Parasta palvelua ja kumppanuutta pintoihin ja sisustamiseen!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ammattimaalari hirsitalon maalaus huoltomaalaus julkisivun maalaus maalaaminen maalari maalata maalauksen pohjatyöt