Tietopaketti markiiseista ja aurinkosuojauksesta. Tutustu!

Talo
Viilennä kotiasi markiiseilla. Säästät energiaa, kun et tarvitse koneellista jäähdytystä. Markiisi suojaa luonnollisesti myös auringonpaahteelta ja sateelta sekä antaa ilmettä talolle. Lue koko tietopaketti ja tutustu markiisimalleihin!

Ikkunoiden eteen asennettavan markiisin tärkein tehtävä on varjella asunnon sisätiloja liialliselta kuumuudelta. Auringonvalo ei pääse haalistamaan huonekaluja eikä tekstiilejä eivätkä huonekasvit läkähdy auringonpaahteessa.

Markiisi katteeksi terassille

Markiisin alle pääsee suojaan polttavalta auringonpaisteelta tai kesäiseltä sadekuurolta. Markiisi pidentää terassin käyttöaikaa. Talon väreihin ja muotoihin sopivat markiisit kohentavat talon julkisivua. Markiiseja myyvillä yrityksillä on suunnitteluohjelmia, joiden avulla voi kokeilla, miten markiisit muuttavat talon ilmettä.

Markiisi automatiikalla ja/tai sähkökäyttöisellä moottorilla

Automaattisesti auringonvaloon ja tuuleen reagoivat markiisit avautuvat ja sulkeutuvat itsestään säätilan mukaan. Tuulianturi ja automatiikka varjelevat markiiseja myös myrskytuulen riepotukselta. Markiisien automatiikka on mahdollista kytkeä talon muuhun automatiikkaan, jolloin markiiseja voidaan ohjata etäkäyttöisesti vaikka matkapuhelimella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sähkökäyttöisellä moottorilla varustetun markiisin voi ostaa myös ilman automatiikkaa. Silloin markiisi avataan ja suljetaan kaukosäätimellä tai painamalla seinäkytkintä. Jos sähköä ei ole käytettävissä tai sitä ei haluta käyttää, markiisi avataan veivillä tai nauhasta vetämällä.

Satoja kankaita ja kuoseja

Markiisikankaat valmistetaan akryylistä tai polyesteristä. Kankaat on homesuojattu ja käsitelty hylkimään likaa ja vettä. Ne kestävät hyvin kulutusta, eivät veny eivätkä repeydy helposti. Kuituvärjätyn kankaan väri säilyy kirkkaana kauan. Värejä ja kuoseja on satoja.

Yksiväriset, esimerkiksi valkoiset markiisit ovat suosittuja. Suomalaiset pitävät myös hillityistä, harmaavoittoisista sävyistä. Markiisien runkorakenteet ovat polttomaalattua alumiinia tai terästä. Valkoinen, musta ja harmaa ovat usein vakiovärejä, mutta tilauksesta kaikki RAL-värikartan sävyt ovat mahdollisia. Runkorakenteiden nivelvarsissa käytetään teräsketjuja ja –vaijereita tai kestävää ja taipuisaa nauhaa.

Mitä markiisi maksaa?

Iso terassimarkiisi on tuhansien eurojen sijoitus: hintahaitari on hiukan alle tuhannesta eurosta useisiin tuhansiin euroihin markiisin koosta, teknisistä ratkaisuista ja materiaaleista riippuen. Ikkunoihin asennettavat markiisit ovat pienempiä ja maksavat muutamia satoja euroja kappale.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Markiisivinkki:

Anna markiisin kuivua kunnolla, ennen kuin rullaat sen kiinni pidemmäksi aikaa. Pidennät markiisin käyttöikää.

Twinstor Moottorilla kahteen suuntaan samanaikaisesti avautuvien Twinstor-markiisien runkoväri voi olla mikä tahansa RAL-sävy. Kangasvaihtoehtoja on yli sata. Hinnat ovat alkaen 6 000 € varusteista riippuen; markiisissa voi olla esimerkiksi LED-valaistus ja kvartsilämmittimet. wwww.kaihdinliikesandberg. fi

Voiko markiisin asentaa itse?

Markiisin voi asentaa itse mukana tulevan asennusohjeen avulla. Usein myyjä suosittelee kuitenkin käyttämään asennuspalvelua. Asennustyön hinta riippuu kohteesta, esimerkiksi siitä, kuinka korkealle markiisit asennetaan. Hyödynnä mittauspalvelua ja pyydä ammattilaiset katsomaan, miten markiisit kannattaa asentaa. Säiden armoille jäävä markiisi on hyvä suojata koteloimalla, mutta jos markiisi voidaan kiinnittää tukevasti esimerkiksi räystään kattotuoleihin, kotelointia ei välttämättä tarvita. Mitä isompi markiisi on, sitä enemmän se vaatii kiinnityspisteitä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Hoida markiisia oikein

Koska markiisikankaissa on eroja, hoida markiisejasi ensisijaisesti valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Markiisikangas kestää pesun pehmeällä harjalla, vedellä ja astioiden käsinpesuun tarkoitetulla pesuaineella. Älä pese kangasta koneessa, älä käytä painepesuria äläkä liotinpesuaineita. Hyvin hoidettu markiisi on pitkäikäinen investointi. Markiisin voi usein uudistaa pelkän kankaan vaihtamalla. Tällä hetkellä vaihdetaan uusia kankaita 15–20 vuotta sitten asennettuihin markiiseihin.

Tutustu uusimpiin markiisimalleihin täällä >