MAINOS

Tiilikatto kasvattaa suosiotaan

Talo

Kestävä, ekologinen ja hiljainen tiili nostaa jälleen suosiotaan. Kauniista ja kestävistä kattotiilistä löytyykin vaihtoehtoja niin perinteisen kuin moderninkin arkkitehtuurin ystäville. Tiilikatto on lisäksi turvallinen ja kokonaisedullinen ratkaisu myös kattosaneerauksiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kattotiili on ajankohtaisempi rakennusmateriaali kuin ehkä koskaan. Kun rakennuksilta, rakennusosilta ja -materiaaleilta edellytetään energiatehokkuutta, ekologisuutta, kestävää kehitystä, pitkäikäisyyttä ja kierrätettävyyttä, tiilikatto on erinomasessa asemassa.

– VTT:n elinkaarianalyysin mukaan betonitiilikatto kestää 70 vuotta ja savitiilikatto puolestaan jopa 100 vuotta, Ormax Monier Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Niko Neuvonen huomauttaa. Aito savitiilikatto onkin kiistatta markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali.

Tiilikaton alla on hyvä asua. Jykevä tiilikatto on hiljainen ja kestävä eikä sateita ja myrskytuulia  tarvitse pelätä. Ormax-tiilikattojen kestävyyttä on lisätty käsittelemällä tiilet erilaisilla pinnoitteilla. Ormax Protector+ -kattotiilen pinnoite suojaa tiiltä UV-säteilyltä, hylkii likaa ja kasvillisuutta. Lämpöä heijastava pinta takaa miellyttävämmän sisäilman kesän helteillä.

Kattotiili on yksi markkinoiden edullisimmista katteista, koska sitä ei tarvitse juurikaan huoltaa.

– Sitä ei tarvitse asennuksen jälkeen maalata eikä pinnoittaa. Katon huolloksi riittää, kun harjaa syksyllä ja keväällä roskat pois, jotta vesi ei jää niiden vuoksi katolle seisomaan, Neuvonen kertoo.

Ormax_venla

Aina suosittu tiilikatto

Suomalaiset luottavat tuttuihin rakennusmateriaaleihin. Kestävät, kauniit, vaivattomat ja edulliset tiilikatot ovat varma valinta paitsi uudis- myös remonttikohteisiin ja myös ammattirakentamisessa. Rivitalokohteissa kattotiilien osuus on noussut 10 %.

– Kaikista Suomessa toteutuneista tiilikattoremonteista noin 80 % tehdään Ormaxin kattotiilillä, Neuvonen kertoo.

Kattotiilien suosiota uudisrakentamisessa tulee jatkossakin kasvattamaan laaja, myös moderniin arkkitehtuuriin erinomaisesti soveltuva mallisto.  Laattakattotiilet luontuvat toki aivan yhtä hyvin myös suomalaiseen jämäkkään hirsirakentamiseen. Ormaxin sileät laattakattotiilet Minster® ja Turmalin edustavat kattotiilien uusinta tuotantoteknologiaa ja ovat myös nopeita asentaa.

Ormax6568_2

Laadukas aluskate lisää katon ikää

Oikein toteutettu, tiivis ja ehjä vesikatto on talon paras suoja. Vanhojen kattojen vuoto-ongelmat johtuvat usein heikosta aluskatteesta. Liian tiiviit muovit eivät hengitä, ja vaikka ne pitävät sadeveden loitolla, ne eivät hengitä pois rakenteissa syntyvää sisäpuolista kosteutta. Aluskatteen merkitystä toimivan ja kestävän katon osana ei voikaan koskaan korostaa liikaa.

– Aluskatteessa ei saa säästää. Moderni, hengittävä ja kestävä alustakate suojaa talon kattorakenteita kosteudelta tehokkaasti. Hyvän aluskatteen tulisi kestää jopa kauemmin kuin itse katemateriaali, Neuvonen sanoo.

Ormaxin kestäviin ja ekologisiin betoni- sekä savikattotiiliin, kattorakenteen pitkäikäisyyden takaaviin, hengittäviin aluskatteisiin ja kattavaan kattotarvikevalikoimaan voi tutustua Rakenna & Remontoi -messuilla 2016 Vantaan Myyrmäkihallissa 29.–31.1. osastolla 19A.

Lähde: Ormax Monier

Ormax Monier on Suomen johtava katemateriaalien valmistaja ja toimittaja. Orimattilan tehdas on Pohjoismaiden nykyaikaisin ja tehokkain betonikattotiilitehdas. Se on edelläkävijä myös ympäristöystävällisessä tuotannossa.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aluskate kate katemateriaali tiili tiilikate tiilikatto