Tiiliverhous sai koristeekseen tiilireliefin

Talo
Tiiliverhous taipui taiteeksi, kun muototiilistä rakentuva tiilireliefi muurattiin osaksi kiinteistön julkisivua.

SATO:n vuokra-asuntotalon ulkoseinän tiiliverhous poikkeaa edukseen, sillä keraamikko Silja Merikallio on suunnitellut ja toteuttanut siihen uniikin Yöperhosen lento -tiilireliefin. Kohde sijaitsee Tampereen Vuoreksessa ja sen on rakennuttanut NCC. Vaikka tässä reliefi on toteutettu kerrostalokohteeseen, menetelmää voinee soveltaa myös pientalon julkivisuun.

− Suunnittelemani tiilireliefi perustuu aivan uudenlaiseen tiilen muotoon ja ilmeeseen. Kehittämälläni valmistusmenetelmällä voidaan valmistaa normaalia suurempia tiiliä, muodoltaan esimerkiksi pyöreitä, aaltoilevia tai epäsymmetrisiä, Silja Merikallio kertoo.

Vaikka tiilireliefi muodostuu yksilöllisistä muototiilistä, ne on suunniteltu yhteensopiviksi teollisten julkisivutiilien kanssa. Näin lopputulokseksi saadaan yhtenäinen muurattu tiilipinta, joka täyttää rakennustekniset vaatimukset muun muassa sää- ja lämpötilavaihteluiden suhteen.

Reliefistä huolimatta tiiliverhous täyttää rekennustekniset vaatimukset

Tiiliverhous - tiilireliefi

Yöperhosen lento -tiilireliefi valaistuna Tampereen Vuoreksessa.

− Tiilireliefissä on käytetty samaa tiilimassaa kuin kohteeseen valmistetuissa Wienerbergerin Iltarusko-julkisivutiilissä.  Valmis tiilitaideteos on kaunis, kestävä ja teemaltaan ajaton, juuri sellainen kuin kiinteistötaideteoksen tuleekin olla, Wienerbergerin aluemyyntipäällikkö Keijo Laine toteaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Merikalliolla on suunnitteilla toinen taideteos Vuorekseen, siinäkin tiili on yhtenä materiaalivaihtoehtona. Lisäksi yhteistyökumppanuutta ollaan laajentamassa teollisesti tuotetun tiilen muodon ja pintastruktuurin kehittämiseen.

− Muototiilillä voidaan elävöittää tiilipintoja niin sisä- kuin ulkotiloissa. Käyttökohteita ovat esimerkiksi seinät, muurit, pilarit ja takat. Ratkaisut voivat perustua täysin uniikkeihin tiilimuotoihin tai vaihtoehtoisesti muutamaa erikokoista muototiiltä yhdistämällä toteutettuihin rakenteisiin, Merikallio kuvailee tiilenkäytön mahdollisuuksia.

 

Lisätietoja: www.merikallio.com, www.wienerberger.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU