MAINOS

Toimiva ilmanvaihto raikastaa sisäilman

Talo

Kun taloteknisiä järjestelmiä käytetään oikein, lämmityskustannukset pysyvät aisoissa ja sisäilma on raikas. Kannattaa tutustua siis ilmanvaihtoasioihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Koska oleilemme suurimman osan ajastamme sisätiloissa, sisäilmalla ja sen laadulla on väliä. Sen on oltava pölytön ja raikas. Toimiva ilmanvaihto myös poistaa tiloista terveydelle haitalliset epäpuhtaudet. Ilmanvaihtojärjestelmän asianmukainen käyttö sekä säännöllinen huolto varmistavat laitteiden toiminnan ja pidentävät käyttöikää.

– Vuosihuolto varmistaa laitteiden kunnon ja toiminnan. Huollon yhteydessä puutteet huomataan ja vialliset laitteet voidaan vaihtaa uusiin. Ilmanvaihtojärjestelmä kannattaa puhdistaa ja suodattimet vaihtaa kaksi kertaa vuodessa, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä toteaa.

Hyödynnä huoneistokohtainen ilmanvaihto

Uudemmissa asunnoissa on koneellinen ilmanvaihto. Mikäli se on huoneistokohtainen, voit tehdä säädöt itse. Muussa tapauksessa säätäminen on ammattilaisen työtä.

Säätövinkkejä huoneistokohtaiseen ilmanvaihtoon:

  • Muuta huoneistokohtaisen ilmanvaihdon säätöjä esimerkiksi saunoessa tai jos sinulla on tupa täynnä vieraita.
  • Säädä ilmanvaihto pienemmälle esimerkiksi lomalle lähtiessä.
  • Huomioi ilmanvaihdon asetukset vuodenaikojen mukaan (hellekesä vs. pakkastalvi). Älä tuuleta lämpöä ulos vaan päivitä säädöt.

Lämmityskustannukset alas

Vanhojen rakennusten ilmanvaihtojärjestelmät kannattaa päivittää tähän päivään: se parantaa asuinolosuhteita ja pienentää energialaskua.

– Jos lämmityskustannuksiin halutaan reilumpi alennus, ilmanvaihtojärjestelmään voidaan lisätä lämmön talteenotto. Oman paikkakunnan LVI-asiantuntijat auttavat sopivan ratkaisun valinnassa, Ylönen muistuttaa.

Lisätietoja:

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

www.lvi-tu.fi

 

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä.

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmanvaihto ilmanvaihtojärjestelmä ilmanvaihtoventtiili koneellinen ilmanvaihto