Toimiva säilytysjärjestelmä vaatehuoneeseen, eteiseen tai varastoon

Sisustus

Ihanteellinen säilytysjärjestelmä on helppo toteuttaa itse, oli kyseessä sitten autotalli, eteinen, vaatehuone tai varasto. Katso alta inspiroivat ideat ja parhaat vinkit oman säilytystilasi toteuttamiseen, sekä helpot ohjeet Sovella-säilytysjärjestelmän suunnitteluun ja asennukseen.

Suomela verkkoadvertoriaa

Toimiva säilytysjärjestelmä vaatehuoneeseen, eteiseen tai varastoon? Sovella-säilytysjärjestelmällä se onnistuu!

Vaatehuoneen säilytysjärjestelmä – unelmien säilö – parhaat vinkit ja ideat

Ei enää sukkia lattialla, ei housuja ja paitoja tuolin selkämykset täynnä. Sovellan järkevä säilytysjärjestelmä pitää vaatteet siistissä järjestyksessä. Miten helppoa töihin tai juhliin lähtö onkaan, kun vaatteet löytyvät aina omilta paikoiltaan!

Aloita oman vaatehuoneesi ideointi ja suunnittelu alla olevien vinkkien pohjalta:

• Hyödynnä kaapin tai huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin. Näin saat tuplasti lisää tilaa lyhyemmille vaatteille.
Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkarin leveys n. 43 cm).
Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.
Ulosvedettävät verkkokorit ovat näppäriä vaatesäilytykseen, sillä niissä takanakin olevat vaatteet ovat helposti käytettävissä.
• Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi.
• Vaatepinon yläpuolelle kannattaa jättää vähintään 10 cm nostovaraa ennen seuraavaa hyllyä.
• Valitse vaatesäilytykselle 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan.
Ylähylly voi olla ainakin 50 cm syvä, näin sinne mahtuvat isot laukut, patjat ja peitot. Syvä ylähylly toimii myös pölysuojana alemmille hyllyille.
Rei’itetyssä teräs- tai lankahyllyssä villapaidat pysyvät raikkaina.
Lyhennettävä lankahylly sopii sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saat täytettyä säilytystilan koko leveydeltään.

Katso videolta vaatehuoneen säilytysjärjestelmän rakentaminen. Poimi videolta parhaat vinkit oman vaatesäilytystilasi suunnitteluun ja opi, miten käytät eri Sovella-tuotteita vaatehuoneissa. Videolla mukana mm. kenkähyllyt ja kurakaukalot, vetokorit ja lankahyllyt, vaatetangot, naulakot ja housunkannattimet, sekä teräshyllyt. Videolla esitetään kolme erilaista vaatehuoneen hyllykokoonpanoa:

1. pariskunnan vaatehuone
2. lapsiperheen vaatesäilytys
3. pienempi vaatesäilytystila, jossa on huomioitu erityisesti kenkien ja pidempien mekkojen säilytys

Eteisen säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit ja ideat

Oletko miettinyt, miten mukavaa on tulla ja mennä silloin, kun eteinen on hyvässä järjestyksessä? Aikaa ei kulu tavaroiden etsimiseen vaan kaikki on aina paikoillaan ja valmiina käyttöön.

Lähteminen helpottuu kummasti, kun varusteet löytyvät omilta paikoiltaan. On mukavampi tulla kotiinkin, kun eteinen ei näytä aitajuoksuradalta. Sovella-säilytysjärjestelmä järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän.

Poimi alta vinkit toimivan ja siistin eteisen säilytysjärjestelmän suunnitteluun:

• Jokaiselle perheenjäsenelle kannattaa varata oma vetokori hanskoille, lippiksille, huiveille ja pipoille. Tällöin omat tavarat löytyvät helposti ja ilmavassa korissa myös kosteat asusteet kuivuvat nopeasti.
• Laita hattuhyllyksi lankakori, jotta hanskat ja hatut löytyvät helposti.
• Aikuisten vaatetangon ja naulakon korkeus on 160–180 cm lattiasta, lasten käyttöön nämä sijoitetaan alemmaksi.
• Jätä kenkähyllyn alle ainakin 15 cm, jotta sen alta pääsee pyyhkimään lattian. Kenkähylly voidaan myös asentaa vinoon, jolloin niitä voi laittaa useampia päällekkäin.
• Erityisen kuraisissa eteisissä siivousta helpottaa kenkähyllyyn asennettava kurakaukalo, joka kerää enimmät liat ja estää lian ja hiekan tippumisen alemmalla tasolla olevien kenkien päälle.
Lankahyllyä tai -koria voi myös käyttää kenkähyllynä, koska siitä menee lika läpi ja lattialle, jolloin siivoaminen on helpompaa.
• Avainniput, koiran hihnat, heijastimet, taskulamput ja muut pientarvikkeet säilöt helposti työkalukoukuilla varustetuissa reikätaustoissa tai laatikkolistassa ja muovisissa ottolaatikossa.
• Jos säilytät eteisen hyllyillä tavaroita, vaatteita tai muuta tarpeellista laatikoissa, valitse 30-40cm syvät hyllyt, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat 30 cm syviä.

↑ Katso videolta millaisen muutoksen omakotitalon eteinen koki, kun vaatetankona toiminut harjanvarsi ja naulakkona toimineet ruuvit vaihdettiin tyylikkään mustaan Sovella-säilytysjärjestelmään.

Autotallin ja harrastetilan säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit ja ideat

Oletko urbaani tuunaaja, joka haluaa virittää harrastetilansa tavarat ja tarvikkeet uuteen uskoon, paljon eri tarpeisiin soveltuvaa säilytystilaa kaipaava autotallin omaava aktiiviliikkuja tai retkeilevä kaupungin kalamies, joka kaipaa kalastus- ja erävälineille säilytystilaa? Jos kuvaus osui kohdalleen, niin nyt olet löytänyt etsimäsi: Sovella-säilytysjärjestelmä kovan luokan säilöntään.

Alla muutama testattu ja hyväksi havaittu vinkki autotallin ja harrastetilan säilytysjärjestelmien suunnitteluun:

• Paras vaihtoehto työkalujen säilytykseen on reikätaustat tai –levyt yhdessä työkalukannattimien kanssa. Rei’itettyyn levyyn on saatavana laaja valikoima erilaisia työkalukoukkuja.
• Pienten sekalaisten tavaroiden ja tarvikkeiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja muoviset ottolaatikot.
• Hankalille suksibokseille ja renkaille on suunniteltu juuri niille tarkoitetut säilytystelineet.
• Polkupyörät, lumilaudat, sukset ja sauvat on helppo säilyttää harrastevälineiden kannatinparissa.
• Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä.
• Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.
• Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi teräshyllyn lisätuilla. Näin saat tukevuutta esim. painavien rakennustarvikkeiden ja maalien varastointiin.
RST-hyllyt (ruostumatonta terästä) eivät ruostu kosteassa tilassa.

↑ Katso oheiselta videolta autotallin säilytystilojen muutos tavarakaaoksesta toimivaksi säilytystilaksi. Kaikki tarvikkeet, renkaat, harrastevälineet ja tavarat löytävät oman paikkansa Sovella-säilytysjärjestelmän avulla.

Varaston säilytysjärjestelmä – parhaat ideat ja vinkit

Kodin tärkeille harrastetavaroille tarvitaan säilytystilaa. Sovellan ansioista varastosi muuttuu tilaihmeeksi, jonne mahtuvat niin työkalut, multasäkit, puutarhavälineet, ruukut, kuin marjastus- ja sienestysvälineetkin. Varaston säilytysjärjestelmän suunnitteleminen on helppoa ja vaivatonta.

Alla muutama hyväksi havaittu vinkki varaston säilytysjärjestelmän suunnitteluun:

• Työkalut ja puutarhavälineet pysyvät paikoillaan ja helposti saatavilla reikälevyyn kiinnitetyillä koukuilla. Koukkuja on useita erilaisia, joista löytyy ratkaisu mitä erilaisimpaan säilytykseen.
• Pienten sekalaisten tavaroiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja muoviset ottolaatikot.
• Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä.
• Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.
• Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi teräshyllyn lisätuilla. Näin saat tukevuutta esimerkiksi painavien multasäkkien ja ruukkujen varastointiin.
RST-hyllyt (ruostumatonta terästä) eivät ruostu kosteassa tilassa, joten ne sopivat vaikkapa kylmään puutarhavajaan tai maakellariin.

Sovella-säilytysjärjestelmän suunnitelu ja mitoitus

Tarvitsetpa kotiisi uutta säilytystilaa vaatehuoneeseen, autotalliin, eteiseen tai varastoon, pystyt suunnittelemaan säilytysjärjestelmäsi itse. Helpoin tapa suunnitella Sovella-on ilmainen Sovella 3D Planner –suunnitteluohjelma netissä. Halutessasi voit suunnitella säilytysjärjestelmän myös alla olevien suunnittelun ABC –ohjeiden mukaisesti.

Vaivattomin ja helpoin tapa suunnitella oma Sovella-säilytysjärjestelmäsi on käyttää Sovella 3D Planner suunnitteluohjelmaa, joka hoitaa tilasi jaksotuksen puolestasi, näyttää suunnitelmasi ajantasaisena ruudulla, tarkistaa puolestasi tuotteiden yhteensopivuuden ja lopuksi antaa sinulle ostoslistan tuotteista hintoineen ja kuvien kera. Alkuun päästäksesi tarvitset vain tilasi mitat.

Siirry suunnittelemaan säilytysjärjestelmä Sovella 3D Planneriin

Jos perinteinen ruutupaperi ja viivoitin ovat sinulle helpompi tapa suunnitella säilytysjärjestelmäsi, katso tarkempi ohjeistus alta.

1. MITTAA: Ensimmäiseksi tulee tietää suunniteltavan tilan seinien leveys ja korkeus. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset ikkunat, putket ja seinän materiaali. Piirrä seinät ruutupaperille ja siirry vaiheeseen 2 eli jaksotukseen.

2. JAKSOTA: Sovella-säilytysjärjestelmässä seinä jaetaan leveyssuunnassa 90 cm tai 60 cm leveisiin jaksoihin, joihin sitten sovitetaan hyllyt, rekit ja korit. Tähän tulee jättää 4 cm säätövara, sillä säätölistojen kiinnitys vie 4 cm ylimääräistä tilaa. Esimerkiksi, jos haluat säilytysjärjestelmän, jossa on kaksi 60 cm ja yksi 90 cm jaksoa vierekkäin, tulee sinun varata leveyssuunnassa tälle tilaa yhteensä 214 cm. Säilytystilan saa maksimoitua, kun mietit myös hyllyjen syvyyden. Ylähyllyjen syvyys voi olla 50 cm, jotta siellä voi säilyttää suuria tavaroita, kun taas ahtaissa tiloissa 40 cm tai 30 cm syvät hyllyt säästävät tilaa, mutta niille mahtuu silti paljon tavaraa.

3. SUUNNITTELE: Valitse millaiset hyllyt tai ratkaisut sopivat tarpeisiisi: tarvitaanko tavallisia hyllyjä laatikoille tai urheiluvälineille, reikätaustoja ja koukkuja työkaluille, avoimia lankakoreja tai vetokoreja vaatteille, kenkähyllyjä kengille vai esimerkiksi vaatetankoja takeille ja mekoille. Ahtaisiin tiloihin tangot sopivat parhaiten, sillä niihin ei voi kolhia itseään, kun taas vetokorit kannattaa sijoittaa hyllystön alaosiin, sillä ylhäällä niistä on vaikea poimia tavaroita reunojen vuoksi. Seinät kannattaa suunnitella yksi kerrallaan, mutta myös nurkkien hyödyntäminen sujuu tehokkaasti esimerkiksi vaatetangon avulla.

4. OSTA JA KIINNITÄ: Suuntaa rautakauppaan tai heidän verkkokauppaansa ostoksille listasi kanssa. Muista myös hankkia kiinnitystarvikkeet, jotka valitaan seinämateriaalin mukaan. Voit helposti asentaa Sovella –säilytysjärjestelmän itse. Suunnittelun jälkeen suuntaa vain rautakauppaan ja osta tarvitsemasi tavarat. Sovella tuotteet on helppo asentaa itse. Säätölistat vain ruuvataan seinään kiinni tai aloitetaan seinän yläosaan kiinnitettävällä vaakakiskolla, joka helpottaa asennusta entisestään. Katso tarkat asennusohjeet tästä.

5. OTA KÄYTTÖÖN: Tämän jälkeen kiinnitä hyllyt, tangot ja muut hankkimasi tarvikkeet paikoilleen ja säilytysjärjestelmäsi on käytössä ja pääset vaikka heti täyttämään hyllyjä vaatteilla, laatikoilla, kengillä, urheiluvälineillä, työkaluilla tai mitä kaikkea onkaan tähän asti vain lojunut hankalasti nurkissa tai laatikoiden pohjalla. Sovella pitää tavarasi ja elämäsi järjestyksessä.

Mikä ihmeen Sovella-säilytysjärjestelmä?

Etkö tiedä, mihin käytetään säätölistoja tai mitä vaakakiskolla tehdään? Tutustu tästä Sovella-säilytysjärjestelmään ja katso täältä helppo perehdytys Sovella-säilytysjärjestelmän eri tuotteisiin.

Sovella-säilytysjärjestelmä on Avainlippu-tuote

Sovella tuotteet valmistetaan Keljonkankaan tehtaallamme Jyväskylässä. Tuotteiden korkean kotimaisuusasteen vuoksi, Sovella tuotteilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlipun käyttöoikeus.
Avainlippu tuotteessa kertoo, että se on valmistettu ja että se työllistää Suomessa. Lisäksi tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.

Lue myös: Tee itse: uusvanha pinta lipastoonTemal puolikorkeat kaapitTee itse koristeellinen kaappi kylpyhuoneeseenUusi lukkopontillinen vaatekaappi ElfaltaKosteiden tilojen maalausja Autotallin maalaaminen – uusi maali raikastaa autotallin

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

autotalli kodin säilytys Sovella säilyttää säilytys säilytysjärjestelmä Treston vaatehuone varasto

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.sovella.fi

Sovella laittaa elämäsi hetkessä järjestykseen. Ideoi ja toteuta mielesi mukainen säilytysratkaisu eteiseen, makuuhuoneeseen, autotalliin tai varastoon.

Lue lisää: Sovella