Toimiva säilytysjärjestelmä vaatehuoneeseen, eteiseen tai varastoon

Sisustus

Ihanteellinen säilytysjärjestelmä on helppo toteuttaa itse, oli kyseessä sitten autotalli, eteinen, vaatehuone tai varasto. Tarvitset vain mittanauhan, kynän ja ruutupaperia sekä tavalliset asennustarvikkeet.

Suomela verkkoadvertoriaa

Toimiva säilytysjärjestelmä vaatehuoneeseen, eteiseen tai varastoon? Testaa tätä!

1. Mittaa

Mittaa tilan seinien leveys ja korkeus. Huomioi myös mahdolliset ikkunat, putket ja seinän materiaali. Piirrä seinät ruutupaperille ja aloita suunnittelu.

2. Jaksota

Sovellan säilytysjärjestelmässä seinä jaetaan leveyssuunnassa 90 cm tai 60 cm leveisiin jaksoihin, joihin sovitetaan hyllyt, rekit ja korit. Tähän tulee jättää n. 4 cm säätövara, sillä säätölistojen kiinnitys vie 3 cm ylimääräistä tilaa. Hukkasenttejä ei jää, kun mietit myös hyllyjen syvyyden. Ylähyllyjen syvyys voi olla 50 cm, jotta siellä voi säilyttää suuria tavaroita, kun taas ahtaissa tiloissa 40 cm tai 30 cm syvät hyllyt säästävät tilaa, mutta niille mahtuu silti paljon tavaraa.

3. Suunnittele

Millaiset hyllyt haluat? Tarvitsetko tavallisia hyllyjä laatikoille tai urheiluvälineille, avoimia lankakoreja kengille vai esimerkiksi vaatetankoja takeille ja mekoille? Ahtaisiin tiloihin tangot sopivat parhaiten, sillä niihin ei voi kolhia itseään. Verkkokorit kannattaa sijoittaa hyllystön alaosiin, sillä ylhäällä niistä on vaikea poimia tavaroita reunojen yli. Seinät on hyvä suunnitella yksi kerrallaan, mutta myös nurkkien hyödyntäminen sujuu tehokkaasti esimerkiksi vaatetangon avulla.

4. Kiinnitä

Suunnittelun jälkeen suuntaa kauppaan ja osta tarvitsemasi tavarat. Sovella-tuotteet on helppo asentaa itse. Säätölistat vain ruuvataan kiinni seinään. Voit myös aloittaa asennuksen seinän yläosaan kiinnitettävällä vaakakiskolla, joka helpottaa asennusta entisestään, sillä kaikki muut osat kiinnitetään siihen.

5. Täytä

Täytä valmiit hyllyt vaatteilla, laatikoilla, kengillä, urheiluvälineillä tai mitä kaikkea onkaan tähän asti vain lojunut hankalasti nurkissa tai laatikoiden pohjalla. Sovella pitää tavarasi ja elämäsi järjestyksessä!

Säilytysjärjestelmä

Vaatehuoneen säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit

Ei enää sukkia lattialla, ei housuja ja paitoja tuolin selkämykset täynnä. Sovellan järkevä säilytysjärjestelmä pitää vaatteet siistissä järjestyksessä. Miten helppoa töihin tai juhliin lähtö onkaan, kun vaatteet löytyvät aina omilta paikoiltaan!

• Hyödynnä kaapin tai huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin. Näin saat tuplasti lisää tilaa lyhyemmille vaatteille.

• Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi.

• Vaatepinon yläpuolelle kannattaa jättää vähintään 10 cm nostovaraa ennen seuraavaa hyllyä.

• Ylähylly voi olla ainakin 50 cm syvä, näin sinne mahtuvat isot laukut tai petivaatteet. Syvä ylähylly toimii myös pölysuojana.

• Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkarin leveys n. 43 cm).

• Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.

• Valitse vaatekaappiin 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan.

• Rei’itetyssä teräs- tai lankahyllyssä villapaidat pysyvät raikkaina.

Lyhennettävä lankahylly sopii sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saat täytettyä säilytystilan koko leveydeltään.

Eteisen säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit

Lähteminen helpottuu kummasti, kun varusteet löytyvät omilta paikoiltaan. On mukavampi tulla kotiinkin, kun eteinen ei näytä aitajuoksuradalta. Sovella järjestää niin isojen kuin pientenkin vaatteet kiireestä kantapäähän.

• Laita hattuhyllyksi lankakori, jotta hanskat ja hatut löytyvät helposti.

• Aikuisten vaatetangon korkeus on 160–180 cm lattiasta, lasten tanko sijoitetaan alemmaksi.

• Jätä kenkähyllyn alle ainakin 15 cm, jotta sen alta pääsee pyyhkimään lattian. Kenkähylly voidaan myös asentaa vinoon, jolloin niitä voi laittaa useampia päällekkäin.

Lankahyllyä tai -koria voi myös käyttää kenkähyllynä, koska siitä menee lika läpi ja lattialle, jolloin siivoaminen on helpompaa.

• Lankahyllyssä on reunat vain toisella puolella, joten sen voi asentaa joko reunalliseksi tai reunattomaksi.

Autotallin säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit

Säilytysjärjestelmä

Onko autotalli täynnä laatikoita, urheiluvälineitä ja työkaluja niin, ettei edes auto mahdu sisään? Sovellan säilytysjärjestelmällä rakennat tarvitsemasi hyllyt, kaapit ja pöydät, jotta tavarasi pysyvät järjestyksessä ja jotta autollekin jää tilaa.

• Työkalut pysyvät paikoillaan ja saatavilla reikälevyyn kiinnitetyillä koukuilla.

• Pienten tavaroiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja laatikot.

• Hankalille suksibokseille ja renkaille on suunniteltu juuri niille tarkoitetut säilytystelineet.

• Sukset ja sauvat on helppo säilyttää suksiboksin tavoin pelkillä kannattimilla, ilman varsinaisia hyllyjä.

Säilytysjärjestelmä

Harrastevälineiden kannatinparin päällä voi säilyttää esimerkiksi suksia ja sauvoja.

• Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä.

• Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.

• Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi ja lankahyllyjen nelinkertaiseksi erityisillä tuilla. Näin saat tukevuutta esim. painavien rakennustarvikkeiden ja maalien varastointiin.

• RST-hyllyt eivät ruostu kosteassa tilassa.

Lisää ammattikäyttöön suunniteltuja kestäviä tuotteita löydät Sovella@garage-kalustesarjasta. Tuunaa tallisi ja nauti hetkistä, jotka siellä vietät!

Varaston säilytysjärjestelmä – parhaat vinkit

039-sovella-paino-H23A1231

Etkö löydä varastosta tarvitsemaasi viehettä tai puutarhakuokkaa? Sovellan varastohyllyissä säilyvät hyvässä järjestyksessä työkalut sekä harrastus- ja puutarhavälineet.

• Työkalut pysyvät paikoillaan ja saatavilla reikälevyyn kiinnitetyillä koukuilla.

• Pienten tavaroiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja laatikot.

Säilytysjärjestelmä

Pientavaralaatikostossa pikkutavarat pysyvät järjestyksessä.

• Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä.

• Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.

• 20 cm syvä hylly on kätevä vaikka cd-levyille, peleille ja dvd-elokuville.

• Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi ja lankahyllyjen nelinkertaiseksi erityisillä tuilla. Näin saat tukevuutta esimerkiksi painavien rakennustarvikkeiden, maalien, mehupullojen ja säilykkeiden varastointiin.

• RST-hyllyt eivät ruostu kosteassa tilassa, joten ne sopivat vaikkapa maakellariin tai kodinhoitohuoneeseen.

Suunnittele ja rakenna säilytysjärjestelmä itse!

Etkö tiedä, mihin käytetään säätölistoja tai mitä vaakakiskolla tehdään? Lue neuvot säilytysjärjestelmän kokoamisesta ja tuotteiden käyttötarkoituksesta  – vinkkien avulla pystyt helposti kokoamaan kotiisi sopivan säilytysjärjestelmän.

Säilytysjärjestelmän voit suunnitella itse täysin uudistetulla 3D Planner -suunnitteluohjelmalla. Lisätietoa suunnitteluohjelmasta löydät täältä ja ohjelmaan pääset täältä.

Mitä ovat säätölistat?

Ensimmäisenä tarvitset säätölistat. Ne voi kiinnittää suoraan seinään tai vaakakiskoon, joka kiinnitetään seinään.

Sovella-Asennus-Saatolista05012012-73521_CMYK

Kiinnitä säätölistat ruuveilla suoraan seinään käyttäen kullekin seinämateriaalille soveltuvia kiinnitystarvikkeita.

Säätölistat ovat Sovella-säilytysjärjestelmän runko, joka tarvitaan joka kerta, kun kootaan uutta hyllystöä. Ne voi kiinnittää ruuveilla suoraan seinään (muista ottaa huomioon seinän materiaali) tai vaakakiskoon, jolloin seinään ei tarvitse tehdä niin paljoa reikiä. Kaikki muut tuotteet (hyllyt, kannattimet, naulakot, reikätaustat…) kiinnitetään säätölistoihin. Säätölistat mahdollistavat hyllystön muokkauksen jälkikäteen, sillä hyllyjen paikkoja on helppo vaihtaa myöhemminkin portaittaisessa säätöjärjestelmässä. Säätölistoja tarvitset niin monta kuin järjestelmässäsi on jaksoja ja lisäksi yhden jokaista seinää kohti, jolle järjestelmä rakennetaan.

Aseta säätölistat joko 603 mm tai 903 mm etäisyydelle toisistaan. Voit käyttää etäisyyden mittaamisessa apuna esimerkiksi naulakkoa.

Aseta säätölistat joko 603 mm tai 903 mm etäisyydelle toisistaan. Voit käyttää etäisyyden mittaamisessa apuna esimerkiksi naulakkoa.

Mikä on jakso?

Sovellan säilytysjärjestelmässä seinä jaetaan leveyssuunnassa 90 cm tai 60 cm leveisiin jaksoihin, joihin sovitetaan hyllyt, rekit ja korit. Jaksot määritellään seinän leveyden mukaan, ja niitä on yleensä yhdellä seinällä useampi. Jaksoja voi yhdistellä vapaasti: esimerkiksi 60+90+60 tai 60+60+90, kun seinä on vähintään 214 cm leveä.

Vaakakisko helpottaa asentamista ja mahdollistaa järjestelmän kiinnittämisen seinän runkorakenteeseen. Vaakakiskoasennuksessa säätölistä kiinnitetään paikoilleen helan avulla.

Vaakakisko helpottaa asentamista ja mahdollistaa järjestelmän kiinnittämisen seinän runkorakenteeseen. Vaakakiskoasennuksessa säätölistä kiinnitetään paikoilleen helan avulla.

Mikä on vaakakisko?

Vaakakiskoa käytetään, kun seinään ei haluta tehdä niin paljon reikiä kuin säätölistat vaatisivat. Vaakakisko kiinnitetään seinän yläosaan, ja säätölistat kiinnitetään siihen. Kevyt vaakakisko kestää 150 kg painon, joten se sopii vaatehuoneisiin ja eteisiin loistavasti. Jos tarvitaan hyllyä, johon voi lastata todella painavia esineitä, voi avuksi ottaa ovaalin vaakakiskon, jonka kantavuus on 300 kg. Vaakakiskojen määrä riippuu kalustettavan tilan koosta. Suosittelemme vaakakiskoa käytettäväksi aina, kun uutta järjestelmää lähdetään kokoamaan.

Seuraavaksi sinun tulee valita, mitä tuotteita haluat omaan säilytysjärjestelmääsi:

Lankakorissa pidät esim. harrastusvälineet ja työkalut käden ulottuvilla. Lankakorin kannattimet kuuluvat pakettiin.

Lankakorissa pidät esim. harrastusvälineet ja työkalut käden ulottuvilla. Lankakorin kannattimet kuuluvat pakettiin.

Mitkä hyllyt valitsen?

• Tavalliset teräshyllyt sopivat kaikkeen säilytykseen.

• Rei’itetyt teräshyllyt sopivat patterin läheisyyteen, sillä ne päästävät lämpöä lävitseen. Lisäksi niissä on hyvä säilyttää villapaitoja ja muita vaatteita, jotta vaatteet pysyvät ilmavina.

• RST-hyllyjä käytetään kosteissa tiloissa, sillä ne eivät ruostu.

• Kenkähylly sijoitetaan usein järjestelmän alaosaan.

• Lankahyllyssä on samat edut kuin rei’itetyissä teräshyllyissä.

• Lankakoreissa voi säilyttää alusvaatteita tai eteisessä pipoja ja hanskoja.

• Ulosvedettävä verkkokori sopii hyllyn alaosiin, sillä reunojen takia niistä voi olla hankala poimia tavaroita, jos ne on sijoitettu ylös.

• Erilaisten tukien avulla saat lisättyä hyllyjen kantavuutta.

010645_Housunkannatin_naulakkoon_4_kpl_pss_RGB

Housunkannattimet kiinnitetään naulakkoon, joten jos haluat yhdistelmääsi housunkannattimia, tarvitset myös naulakon. 600 mm leveään naulakkoon mahtuu 8 housunkannatinta ja 900 mm leveään naulakkoon vastaavasti 16 housunkannatinta. Housunkannatinpakkaus sisältää on 4 housunkannatinta.

Ulosvedettävässä verkkokorissa tavarat saa helposti käden ulottuville.

 

Mitä muita säilytysvaihtoehtoja on?

Sovellan säilytysjärjestelmä sisältää lisäksi vaatetangon, naulakon, housunkannattimen, pieniä muovilaatikoita, kannatinputken ja muita lisävarusteita. Housunkannattimet kiinnitetään naulakossa oleviin reikiin, eli jos haluat säilytysjärjestelmääsi housunkannattimet, tarvitset myös naulakon. Vaatteiden kannatinputki puolestaan kiinnitetään teräshyllyn alle, ja sen kiinnittämiseen tarvitaan kaksi 90 cm leveää jaksoa vierekkäin.

Mitä ovat reikätausta ja reikälevy?

Reikätausta ja reikälevy ovat omiaan työkalujen säilytykseen. Ne ovat muuten samanlaiset tuotteet, mutta reikätausta kiinnitetään säätölistoihin ja reikälevy puolestaan suoraan seinään. Reikätaustaan tai -levyyn kiinnitetään erilaisia R-kannattimia, joihin voi laittaa roikkumaan vasarat ja ruuvimeisselit tai eteisessä avaimet ja koiran talutushihnan.

Viimeisenä täytyy pohtia, tarvitsevatko valitsemasi hyllyt kannattimia tai liittyykö tuotteiden asennukseen jotain muuta huomioitavaa.

001988_Kannatin_200_mmRGB

Kannattimia on useita malleja ja syvyyksiä. Niiden paikkaa voi vaihtaa asennuksen jälkeen, jolloin hyllyjärjestyksen muuttaminen on helppoa. Teräs- ja lankahyllyille valitaan hyllysyvyyden mukaiset kannakkeet.

Mihin kannattimia käytetään?

Kannattimia tarvitaan hyllyjen kiinnittämiseksi säätölistoihin. Kenkähyllyssä ja lankakorissa kannattimet kuuluvat pakettiin, kun taas muihin valitaan kannattimet hyllyn tyypin ja leveyden perusteella. Esimerkiksi kenkähyllyt asennetaan usein vinoon, jotta niistä on helppo ottaa kenkiä ja hyllyjä saa laitettua useamman päällekkäin. Kannattimia tarvitaan aina yksi kumpaankin hyllyn päähän, mutta jos kaksi hyllyä kiinnitetään vierekkäin, voi yksi kannatin kannatella niiden molempien toista päätä.

Garage-puolen yleisteline ja rengasteline autotalleja ja varastoja varten tarvitsevat kiinnitystä varten kaksi 60 cm leveää jaksoa vierekkäin.

Kiinnityksessä tulee ottaa huomioon myös seinän materiaali. Ruuvit tulee valita seinän rakenteen mukaan.

Sovellaa myydään kaikissa hyvinvarustetuissa rautakaupoissa, joissa on usein myös omat suunnittelijat. He tekevät tarvittaessa suunnitelman kotiisi, kun kerrot vain kalustettavan tilan mitat ja käyttötarkoituksen. Löydät lähimmän jälleenmyyjän täältä >

Sovella@home säilytysjärjestelmä on Avainlippu-tuote

Suomalaisen Työn Liiton on vuonna 2015 myöntänyt Sovella@home-säilytysjärjestelmälle Avainlippu-merkin. 

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannehinnasta. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskutoimituksessa huomioidaan esimerkiksi raaka-aineet, pakkaustarvikkeet, markkinointikustannukset ja rahoitus.

Lue myös: Tee itse: uusvanha pinta lipastoonTemal puolikorkeat kaapitTee itse koristeellinen kaappi kylpyhuoneeseenUusi lukkopontillinen vaatekaappi ElfaltaKosteiden tilojen maalausja Autotallin maalaaminen – uusi maali raikastaa autotallin


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

autotalli kodin säilytys Sovella säilyttää säilytys säilytysjärjestelmä vaatehuone varasto

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.sovellahome.fi

Sovella laittaa elämäsi hetkessä järjestykseen. Ideoi ja toteuta mielesi mukainen säilytysratkaisu eteiseen, makuuhuoneeseen tai varastoon.

Lue lisää: Sovella @ home