Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Tommi remontoi: autotalli uusiksi

Yleinen
Vinoon lyyhistyneen autotallin kunnostus oli Tommin ja apuvoimien alkukesän urakka. Perusteellisesti ehostettu talli toimii ja näyttää hyvältä. Kauko-ohjaimella avattavaan talliin mahtuu auton lisäksi muutakin.
Tommi remontoi: autotalli uusiksi
Vinoon lyyhistyneen autotallin kunnostus oli Tommin ja apuvoimien alkukesän urakka. Perusteellisesti ehostettu talli toimii ja näyttää hyvältä. Kauko-ohjaimella avattavaan talliin mahtuu auton lisäksi muutakin.
Teksti Kyösti Suolanen Kuvat Antti Kukkulavirta

Suomela on seurannut vantaalaisen Tommin sisäremontin vaiheita. Sekin jatkuu, mutta nyt kerromme autotallin ehostuksesta. Perusparannuksessa säilytettiin asuinrakennukseen sopiva tyylisuunta väreineen.

Tommi oli katsellut kallistunutta tallia jo vuosia sormet syyhyten. Autotallin ja sen takaosan saunan huopakaton päälle oli noin seitsemän vuotta sitten asennettu peltikatto. Ihan kaikkea ei siis tarvinnut panna uusiksi.
-Vanhasta autotallista jäivät katon lisäksi paikoilleen tukirakenteet, jotka maalattiin. Samalla oikaistiin vinoon painuneet rakenteet-, Tommi kertoo.

Kierrätys kohdallaan

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Autotallin aiempi seinälaudoitus oli harva ja monin paikoin kosteuden pilaama. Vanhan tilalle vaihdettiin uusi, tiivis lautaverhous. Rimoitus antaa tallille ilmettä ja ryhtiä. Asuinrakennuksen terassin muutostöissä oven tieltä poistettiin pystyikkuna, joka nyt asennettiin vaakatasoon tallin ikkunaksi. Aiemmin talon ulko-ovena palvellut ovi asennettiin tallin sivuseinälle, jotta talliin mennäkseen ei tarvitse aina avata nosto-ovea; tallin etuosassa on nimittäin paljon kaappitilaa.
– Säästin vanhat keittiökaapit keittiöremontista. Kun asensin ne talliin, saimme paljon säilytystilaa työkaluille, Tommi kertoo. Emännän auton konepellin ja kaappien väliin sopii vielä Tommin höyläpenkki, jonka Tommi peri isältään

Napin painalluksella

Tommi halusi talliinsa nosto-oven. Sen mekanismi vaati välikaton. Välikaton päälle syntyi tila, jossa säilytetään harvoin siirtämistä vaativia tavaroita, kuten autojen renkaita ja pihatyökaluja. Tallin lattiasta Tommi kaivoi veljensä kanssa hiekkaperäisen maa-aineksen pois. Lumen alta keväällä paljastuvat kasat kärrätään tarpeen mukaan täytemaaksi pihalle ja puutarhaan. Autotallin lattiavalun onnistumisesta vastasi kokenut sementtivellin käsittelijä, Tommin ystävä Mara. Sementtiauto toi kaksi kuutiota sementtiä, joka meni kokonaan lattiaan.

Talli oli aikanaan tehty kylmäksi tilaksi, mutta kun mitat ja käyttötarkoitus säilyivät ennallaan, korjausremontille ei tarvinnut hakea rakennuslupaa. Pihapiiri näyttää nyt entistä yhtenäisemmältä. Kun lumet sulavat, näytämme, miten talon vanha hiekkapiha muuttui Tommin tekemän kiveyksen ansiosta.


Tallin vanhat tukipuut säästettiin ja maalattiin, mutta seinät oiottiin ja harva laudoitus uusittiin. Vanhat runkopuut erottuvat hyvin uuden puutavaran rinnalta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vanhat keittiökaapitkin ovat jo paikoillaan. Lopuksi talli maalattiin myös sisältä Tikkurilan valkoisella Pika-Teholla.