Siirry pääsisältöön

Tommi remontoi: Kylmästä kuistista lämmin huone

Yleinen
Remontti jatkuu Tommin omakotitalossa. Nyt rakennettiin eteiseen tilava vaatekomero ja kylmästä kuistista tehtiin lämmin ja viihtyisä lasten leikkitila ja vierashuone.

Vantaalaisen Tommin alakerran remontti etenee. Kerroimme jo Suomelassa 2/2004, kun Tommi vaihtoi sisäänkäynnin paikkaa, rakensi uuden wc:n ja avarsi eteishallia. Samassa rytäkässä hallista katosi vanha vaatekaappi, jonka Tommi korvasi nyt uudella, tilavalla komerolla.

Uusi komero asettui huomaamattomasti keittiön ja olohuoneen seinien muodostamaan nurkkaan. Liukupeiliovien taakse mahtuvat nyt kengät ja ulkovaatteet sekä eniten käytetyt siivousvälineet, kuten pölynimuri. Peiliovet lisäävät hallin tilan tuntua entisestään, eivätkä liukuvat ovet haittaa eteisessä liikkumista edes auki ollessaan.

Kylmästä kuistista tuli lasten lämmin leikkihuone.
Kylmästä kuistista tuli lasten lämmin leikkihuone. Massiivipuulattia on Dala Flodan. Sen alle asennettiin Ebecon Ecoflex- lämmityskelmu sekä Dephon- eristyslevy. Pehmeän, tasaisen lämmön ansiosta lattialla on mukava leikkiä. Karvia Ikkunoiden pariovesta voi kesällä astua suoraan pihalle. Ikkunoiden ja oven eteen voi tarvittaessa laskea Ultra Provecin laskoskaihtimet. Ikkunanpuitteet maalattiin valkoisiksi Sadolinin Otepohjalla ja Sadoluxilla. Kaikki listat ovat Listatalon mallistoa.

Kodikkaasti kuistilla

Kuistin muuttaminen talvipakkasillakin lämpimäksi lasten oleskelutilaksi ja vierashuoneeksi käynnistyi Hiltillä. Vanha klinkkerilattia sai kyytiä, jotta tilalle voitiin asentaa eristys, lattialämmitys ja puulattia. Kuistin vesikiertopatteri palvelee yhä lattialämmityksen kaverina. Tommi teki jälleen suuren osan töistä itse, mutta ammattimiehen apu oli tarpeen erityisesti lattialämmityksen asentamisessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Kuisti ennen.  Vanhan eteisen klikkerilattia oli kylmä, ja tummat ikkunanpuitteet olivat synkät. Vanha ulko-ovi päästi talvipakkasilla kylmän sisälle.
Kuisti ennen. Vanhan eteisen klikkerilattia oli kylmä, ja tummat ikkunanpuitteet olivat synkät. Vanha ulko-ovi päästi talvipakkasilla kylmän sisälle.

Kun Tommi remontin edellisessä vaiheessa vaihtoi talon pääsisäänkäynnin pihan puolelta talon päätyyn ajotien puolelle, kylmälle kuistille johtaneen entisen ulko-oven tilalle vaihdettiin lasinen pariovi. Koska se oli leveämpi kuin vanha ovi, kuistin kolmas pikku ikkuna sai väistyä. Lopuksi ruskeat ikkunanpuitteet maalattiin valkoisiksi, seinät tapetoitiin lattian sävyyn sopivalla kellertävällä tapetilla ja tyyli viimeisteltiin uusilla listoilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Uusi pariovi odottaa jo asentamista.
Uusi pariovi odottaa jo asentamista.

Tämäkin remontti söi ison palan Tommin vapaa-ajasta, ja lapset kaipailivat jo isäänsä leikkikaveriksi, mutta lopulta hekin antoivat kiitosta puhdetöiden onnistumisesta. ”Lapset malttoivat mielensä hienosti remontin aikana, vaikka kysyivätkin välillä, milloin huone on valmis. He myös oppivat nopeasti, että työkalut ja koneet pitää jättää rauhaan”, Tommi kiittelee.

Uusi vaate- ja siivouskomero on Elfan. Se asettui huomaamattomasti keittiön ja olohuoneen seinien muodostamaan nurkkaan.
Uusi vaate- ja siivouskomero on Elfan. Se asettui huomaamattomasti keittiön ja olohuoneen seinien muodostamaan nurkkaan. Kaapin suunnittelussa Tommi luotti SMH-Yhtiön Eija Päivisen apuun. Eija suunnitteli aikaisemmin myös Tommin keittiön.

Sekä lasten että aikuisten asumisviihtyvyys parani, kun lapset kavereineen katselevat nyt televisiota ja pelaavat pleikkaria omassa leikkihuoneessaan. Lasioven erottama huone on sopivasti erillään olohuoneesta. Näkö- ja kuuloyhteys ovat kuitenkin niin hyvät, että toisinaan hurjaksikin yltyvään touhuun ja menoon ehditään ajoissa väliin, ja kun vieraat jäävät yökylään, heille avataan ja pedataan leikkihuoneen vuodesohva.

Tommin mielessä alkoivat heti pyöriä pihatyöt sekä autotallin remontti. Myös kuistin edustan pieni terassi uusitaan aikanaan ja laajennetaan talon kulman ympäri uudelle pääovelle asti. Lisäksi on tarkoitus rakentaa kuistin päälle uusi makuuhuone vanhempien käyttöön.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tommin remontin muista vaiheista voit lukea lisää osoitteessa suomela.fi/tommi.