Siirry pääsisältöön

Tommi remontoi: Uusi makuuhuone

Yleinen
Olemme Suomelassa seuranneet vantaalaisen Tommin taloremonttia kuntotarkastuksesta asti. Syyskuussa 2005 tutustuimme laajennukseen ulkopuolelta. Nyt vilkaisemme, miltä uusi osa näyttää sisältä.

Luonnonvalkoiset pimennysverhot ovat Ultra Provecin. Sopivat listat ja katon helmipaneeli löytyivät Listatalosta. Quick-Stepin maalaishenkinen laminaattilattia on villivaahteraa. Sänky ja lipasto Ikeasta.

 

Ruskea sävy lämmittää
Suklaanruskea päätyseinä innosti Minnan ja Tommin valitsemaan huoneeseen myös ruskeita yksityiskohtia. Vaatekaappi ja säilytyslaatikot ovat Ikeasta.
Verhotangot ovat Pismarkista
Antiikkimessinkinen verhotanko toistaa sängyn pyöreitä muotoja. Medina-tanko on Pismarkin.
Patent Decorin tapettien pintakuvio nousee esiin pintaan vedettävän maalin ansiosta
Patent Decorin tapetin kuviot nousevat esiin pintaan vedettävän maalin ansiosta. Maali on Tikkurilan Harmonya.

Yläkerran aula oli ollut perheen vanhempien makuuhuone jo viisi vuotta, mikä oli tietysti ollut lapsiperheessä hankalaa. Kun Tommi ja Minna siis viimeinkin saivat laajennuksen ansiosta ikioman makuuhuoneen, he halusivat paneutua sen sisustamiseen erityisen huolellisesti, 1940-luvulla valmistuneen talon tyyliä kuitenkaan unohtamatta.

Makkarin iso ikkuna ja uudelle parvekkeelle johtava pariovi päästävät valon suorastaan tulvimaan huoneeseen. Tommi ja Minna valitsivat kattoon valkoisen helmipaneelin, joka puolestaan houkutteli etsimään tummahkoja seiniä ja kalusteita. Lopulta Tommi tapetoi seinät ruutukuvioisella, maalattavalla tapetilla, ja pari valitsi maalien väreiksi beesin ja pehmeän suklaanruskean.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

”Oikeastaan sopivan värin löytäminen maalikaupasta oli helpompaa kuin juuri sopivan ja mieleisen tapetin etsiminen. Tapettimyyjän ohjeiden mukaisesti maalasimme seinät vain kertaalleen, ja hyvin se peitti”, Tommi kertoo.

Uuden makuuhuoneen ainoa lämmitys on sähköllä toimiva, lattian alle asennettu kalvo, jonka alla on eristys. Kun sähkömies oli asentanut lämmityksen, Tommi asensi suoraan kalvon päälle laminaattilattian. Villivaahterakuvioisen laminaatin asentaminen oli helppoa, eikä työhön tarvittu kuin sirkkeli sopivien pätkien katkomiseen. ”Se oli kuin olisin palapeliä tehnyt”, Tommi kommentoi.

DecoSander -imuri auttaa hiomispölyn siivoamisessa
Käytännöllistä. KWH Mirkan uuden Abranet™ DecoSanderin ansiosta hiomi-sesta ei levinnyt ilmaan juuri lainkaan pölyä. Tuhkanerottelijaan kytketty pölynimuri imi pölyt talteen saman tien.
Ebecon Depron-eristyslevyt antavat lattialle lisälämpöä ja pehmeyttä
Lämmityskalvojen alle asennetut Ebecon Depron-eristyslevyt antoivat lattialle sekä lisälämpöä että miellyttävää pehmeyttä.
Ebecon lämmityskalvot paikoillaan
Ohuet Ebecon lämmityskalvot paikoillaan. Ne toimivat sähköllä. Tommi asensi laminaattilattian suoraan niiden päälle.

MAINOS
MAINOS LOPPUU