Tontin myyminen mielessä? Näin se käy helposti!

Talo

Onko sinulla pientalorakentamiseen sopiva tontti? Onko tontillasi käyttämätöntä rakennusoikeutta tai omistatko purkukuntoisen talon? Nyt tontin myyminen on helppoa!

Tontin myyminen voi kuulostaa monimutkaiselta: pitäisi pohtia tontin hintaa, löytää oikea ostaja ja tehdä paljon paperitöitä. Sopivan myyntihinnan selvittäminen edellyttää tarkkaa tilastojen sekä markkinoiden seuraamista.

Helpoin tapa muuttaa omakotitalorakentamiseen soveltuva tontti rahaksi on tarjota sitä Siklataloille. Tontin markkinointi Siklan myyntikanavissa tuottaa yleensä pikaiset kaupat, joten se on helppo ja nopea tapa saada tontista rahaa.

Mistä tontin hinta muodostuu?

Kunnat ohjaavat rakentamista kaavoittamalla omia ja yksityisten omistamia maita. Tontin omistajan kannattaakin selvittää oman tonttinsa rakennusoikeudet, koska sijainnin lisäksi rakennusoikeus vaikuttaa merkittävästi tontin hintaan. Mitä enemmän rakennusoikeutta, sitä paremmat tonttikaupat on luvassa!

Kaavoituksen, sijainnin ja rakennusoikeuden lisäksi tontin hintaa määrittelee myös tontin käyttötarkoitus eli se, voiko tontille rakentaa vapaa-ajanasunnon vai omakotitalon. Tontista saatavaan rahaan vaikuttaa monet muutkin asiat, esimerkiksi valmis rakennuspaikka maksaa enemmän kuin täysin luonnontilassa oleva tontti.

Takapihat hyötykäyttöön!

Hyvää rakennusmaata etsitään erityisesti isojen kuntien alueilla koko ajan. Jos sinulla on iso tontti eikä sen kaikkea rakennusoikeutta ole käytetty, on rakentaminen yleensä mahdollista. Oman kunnan rakennusvalvonnasta selviää, onko tontille mahdollista rakentaa lisää uusia rakennuksia.

Rakentamisesta hyötyvät monet, sillä kunnilla ja kaupungeilla on paineita kiinteistöveron korottamiseen juuri käyttämättömän rakennusoikeuden osalta.

Onko sinulla purkukuntoinen talo?

Omistatko tontin, jossa sijaitsee purkukuntoinen talo? Jos talon purkaminen tuntuu vaivalloiselta, hyvä vaihtoehto on myydä tontti eteenpäin taloineen. Kannattaa toki varmistaa, että rakennus ei ole suojeltu ja sen saa purkaa. Purkutonteilla on yleensä valmiina sähkö- ja vesiliitännät sekä viemäröinti, joten niille rakentaminen on suosittua.

Sinulla tontti, Siklalla talo

Siklan tonttipalvelu tarjoaa helpon ja tavan muuttaa tontti rahaksi:

  1. Tontin hinta määritellään yhdessä maanomistajan kanssa. Sikla hoitaa kaiken myyntimateriaalin ja suunnittelun.
  2. Tontille suunnitellaan rakennukset. Suunnittelusta ei synny mitään kuluja maanomistajalle.
  3. Kokonaisuus laitetaan myyntiin Siklan myyntikanaviin. Sikla maksaa kaikki myynnistä aiheutuvat suunnittelu- ja markkinointikulut.  
  4. Tonttikaupat tehdään ostajan löydyttyä suoraan ostajan ja maanomistajan välillä. Sikla tekee tonttikauppakirjat ja siihen liittyvät asiapaperit.

Kokonaisuuden myymisellä saavutetaan aina suurempi ostajakunta kuin pelkän tontin myymisellä. 

Tarjoa tonttia täällä! >

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

omakotitalotontti pientalotontti purkukuntoinen talo purkutontti rakennusoikeus Sikla Siklatalot tontin myyminen tontti

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.sikla.fi

Siklatalot Oy on yksilöllisten kotien rakentamiseen erikoistunut palveluyritys. Palveluihin kuuluvat pientalojen rakentaminen sekä kokonaisvaltainen urakointi, jossa koti rakennetaan asiakkaan toiveiden pohjalta. Projektista tehdään asiakkaalle yhtä helppoa kuin käytetyn talon ostaminen. Siklatalot rakentaa malliston mukaisia ja arkkitehtien suunnittelemia koteja yhdellä sopimuksella aina täysin valmiiksi saakka. Yhä useampi asiakas saa kotinsa täysin valmiiksi rakennettuna Siklan löytämälle tontille!

Lue lisää: Siklatalot Oy