Traktorimönkijä hyötykäyttöön ja vapaa-ajan kulkuneuvoksi

MökkiPiha

Traktorimönkijä on kulkuneuvo leppoisaan tai vauhdikkaaseen ajeluun mutta myös kätevä työväline, jolla voi tehdä lumityöt, ajaa polttopuut tai tehdä pihatöitä. Nuorille ja lapsille on omat mönkijänsä turvalliseen ajoon.

T3B-traktoriksi rekisteröityä mönkijää saa ajaa yleisillä teillä, jos omistaa traktorikortin tai B-ajokortin. Sitä saa käyttää jo 15-vuotiaana, jos on hankkinut AM121-kortin. Traktorimönkijän enimmäisnopeus tieliikenteessä on 60 kilometriä tunnissa.

Mönkijä on kätevä kulkuneuvo maastossa ja maantiellä, mutta moni haluaa kuitenkin hankkia sen erilaisia piha- ja metsätöitä varten. Lisävarusteet mahdollistavat monenlaisia tehtäviä, kuten puiden tai maa-ainesten ajon, lumityöt pihalla ja kadulla sekä pintojen tasoittamisen puskulevyllä.

Traktorimönkijöissä on edulliset vakuutusmaksut. Esimerkiksi Linhai 300 T3B 4 x 4 EFI:n vakuutus maksaa vuodessa vain noin 40–80 euroa.

↑Goes on traktorimönkijä vaativaan käyttöön. Laadukkaan jousituksen ja tehokkaan moottorin ansiosta se pärjää hankalissakin maastoissa. 

Traktorimönkijä jopa ammattikäyttöön

Goes Cobalt 550 ja rinnakkaismalli Goes Iron 450 ovat erittäin laadukkaita traktorimönkijöitä myös vaativaan ammattikäyttöön. Molemmat mallit ovat Max-versioita jatketulla rungolla, eli niissä riittää reilusti tilaa kahdelle henkilölle.

Goes Cobalt 550 on varustettu ohjaustehostimella, alumiinivanteilla ja tyylikkäästi maalatuilla katteilla. Iron 450 on saatavana myös ilman tehostinta ja kestävillä teräsvanteilla.

Kolmen vuoden takuu kertoo korkeasta laadusta ja luotettavasta valmistajasta. Laatusuhteeltaan Goes on yksi markkinoiden laadukkaimmista nelivetoisista traktorimönkijöistä. 

Goesissa on laadukas jousitus ja tehokas EFI-moottori, joka tarjoaa luotettavan ajotuntuman työ- ja vapaa-ajan käytössä. Helppokäyttöisessä CVT-vaihteistossa on myös alennus- ja peruutusvaihde. Lisäksi siinä on sähköinen nelivedon kytkentä ja lukot maastokäyttöä varten. Vinssi on vakiovaruste.

↑Traktorimönkijää voi käyttää kulkuvälineenä epätasaisilla väylillä ja myös tavallisessa tieliikenteessä. Kaikki Linhai-mallit ovat kahdelle rekisteröityjä T3B-luokan traktoreita, joiden suurin sallittu nopeus tieliikenteessä on 60 kilometriä tunnissa.

Pätevä ja sopuhintainen nelivetomalli

Linhai on ollut Suomen markkinoilla jo lähes 20 vuotta. Ensimmäiset Linhai-mönkijät saapuivat 2000-luvun alussa takavetoisina malleina, joista osa on vieläkin käytössä.

Tänä päivänä kaikki mallit ovat nelivetoisia, joista edullinen Linhai 300 EFI maksaa vain reilut 4 000 euroa. Mallistoon kuuluu myös 500cc-versiot ja uudet M565- ja M765-sarjan mönkijät jatketulla rungolla.

Linhaissa on nelitahtimoottori ja helppokäyttöinen CVT-vaihteisto, jossa on myös alennusvaihde työkäyttöä varten. Linhain varusteisiin kuuluvat muun muassa nykyaikaiset LED-päiväajovalot, digimittarit, tyylikkäät alumiinivanteet, vinssi ja vetokoukku.

↑Traktorimönkijä sopii monenlaisiin pihatöihin, kuten lumitöihin. 

Nuorille omat laitteet

Myös lapset ja alle nuoret pääsevät ajamaan mönkijällä, joita ei ole rekisteröity yleisille teille. Niillä voi ajaa suljetulla alueella, kuten omalla pihalla tai omalla maalla ja aikuisen valvonnassa.

Lapsille tarkoitetuissa 70- että 110-malleissa on turvakatkaisija: jos kuljettaja poistuu mönkkärin päältä, käteen kiinnitettävä turvapysäytin sammuttaa moottorin automaattisesti.

Fusion Kayo 70 on lasten mönkijä jolla jopa alle kouluikäinen lapsi voi ajaa. Se on helppo, eli täysautomaattinen ja sähköstartilla varustettu hauska menopeli, jossa on hyvät turvalliset jalkakotelot ja turvallisen alhainen tehotaso.

Fusion Kayo 110 sopii jo vähän isommalle kouluikäiselle kuljettajalle. Mönkkärissä on suuremmat 8 tuuman maastorenkaat, ja sillä voi myös peruuttaa.

Fusion Kayo 150 on nuorten mönkijä pykälää isompi kuin 110-malli, jossa on enemmän tehoa sekä manuaalivaihteet ja pakki. Siinä riittää kokoa ja tehoa nuorelle kuljettajalle.

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Fusion Kayo Goes Goes Gobalt 550 Goes Iron 450 Goes-traktorimönkijä lasten mönkijä Linhai Linhai 300 EFI Linhai-traktorimönkijä Motor Power Finland mönkijä mönkkäri nuorten mönkijä traktorimönkijä

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.motorpower.fi/

Motor Power Finland Oy on pienkoneiden- ja ajoneuvojen maahantuontiin erikoistunut yritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Linhai-mönkijät, Fusion, Keeway ja Skyteam-kaksipyöräiset sekä lasten ajoneuvot sekä erilaiset tarvikkeet, varaosat ja voiteluaineet.

Tampereen keskusvarastossa on tuhansia alkuperäisvaraosia toimitettavaksi heti. Motor Power -myymälöiden lisäksi jälleenmyyjä- ja huoltopisteet kattavat lähes koko maan.

Lue lisää: Motor Power Finland Oy